Παιδικοί σταθμοί: Έως 28 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων στο ΕΣΠΑ. 

0
υποβολή αιτήσεων στο ΕΣΠΑ
υποβολή αιτήσεων στο ΕΣΠΑ
Η υποβολή αιτήσεων για την δωρεάν ένταξη βρεφών και νηπίων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» ξεκίνησε με δικαίωμα συμμετοχής να έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα.

Δικαίωμα δεν έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι ενώ για όσους έχουν, κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑΜΕΑ).

Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑΜΕΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα μπορούν να υποβληθούν μέχρι και τα μεσάνυκτα
της 28ης Ιουνίου 2019, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eetaa.gr όπου υπάρχουν η πρόσκληση και οι αναλυτικές πληροφορίες για πρόγραμμα.

Στο ίδιο διάστημα η αιτούσα /ών θα πρέπει να αποστείλει στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. το φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά της Αίτησης, ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier) στις Διευθύνσεις που αναφέρονται στην Πρόσκληση. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. στις 21 Ιουλίου 2019.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής τονίζει ότι φέτος θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις, (το 2018 είχαν δοθεί 141.000 αξίες τοποθέτησης-voucher), με μία (1) οριστική κατανομή (έως πέρυσι η διαδικασία ολοκληρώνονταν σε δύο φάσεις μία το καλοκαίρι και μία τον Σεπτέμβριο), ώστε οι γονείς να γνωρίζουν εξαρχής τα οριστικά αποτελέσματα και εάν δικαιούνται voucher.

Απάντηση