Πανελλαδικές εξετάσεις… το «βάσανο» παιδιών και γονέων.

0
Πανελλαδικές εξετάσεις… το «βάσανο» παιδιών και γονέων.
Πανελλαδικές εξετάσεις… το «βάσανο» παιδιών και γονέων.

Ανακοινώσεις λάβαμε από τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννη Σταθόπουλο και την Ένωση γονέων & κηδεμόνων Αγίας Παρασκευής αναφορικά με την έναρξη για τη «μάχη» των μαθητών και μαθητριών της πόλης μας με το «μέλλον» τους.

Κάθε χρόνο λαμβάνουμε αντίστοιχες ανακοινώσεις συμπαράστασης αιρετών και συλλόγων προς τα παιδιά που θέτουν τον εαυτό τους σ’ αυτή τη δοκιμασία.

Θεωρούμε ότι είναι καιρός, αντί ευχολογίων, όλοι να πιέσουν για την αλλαγή του συστήματος αξιολόγησης σε μία βάση που θα πετυχαίνει τον πραγματικό σκοπό του εκπαιδευτικού συστήματος, δηλαδή της μόρφωσης σε ολιστικό επίπεδο, με ξεχωριστές εξετάσεις για το πανεπιστήμιο που θα επιθυμούν οι μαθητές να εισαχθούν.

Γιάννης Σταθόπουλος: «Ψυχραιμία, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση».

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες

Ενόψει των Πανελληνίων Εξετάσεων που ξεκινούν την Πέμπτη 6 Ιουνίου σας εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

Μέχρι σήμερα αποκτήσατε γνώσεις και εμπειρίες πολύτιμες, ικανές να κάνουν πιο συναρπαστικά τα ταξίδια για τους νέους προορισμούς που θα ξεκινήσουν μετά τις εξετάσεις. Χρειαστήκατε επίσης την αμέριστη υποστήριξη των γονιών και την πολύτιμη αρωγή των δασκάλων σας, στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια.

Τώρα χρειάζεστε ψυχραιμία, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση ώστε να αποδώσετε το μέγιστο των δυνατοτήτων σας και η προσπάθειά σας να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και να θυμάστε ότι η μόνη χαμένη προσπάθεια είναι αυτή που δεν έγινε.

Ένωση Γονέων: Η επιτυχία στηρίζεται στις αξίες, την ηθική και τον τρόπο που θα «περπατήσετε» στη ζωή…

Σε λίγες ώρες οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου θα δώσουν τη μάχη τους για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και θα αφήσουν πίσω τους οριστικά τις σχολικές αίθουσες και τα θρανία.

Παιδιά, σας ευχόμαστε

· Να οπλιστείτε με ψυχραιμία και ηρεμία και να αντιμετωπίσετε τη δοκιμασία αυτή με καθαρό μυαλό.

· Να έχετε πίστη στον εαυτό σας και εμπιστοσύνη στις ικανότητες σας

· Να μην αφήσετε το άγχος και την αγωνία να επικρατήσουν και κυρίως να γνωρίζετε ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις όσο σημαντικές κι αν είναι, δεν αποτελούν παρά μια στιγμή στο μεγάλο ταξίδι της ζωής

· Με αισιοδοξία και χαμόγελο να συνεχίσετε την πορεία σας – ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων- και να προσπαθήσετε να είσαστε περήφανοι για τις επιλογές σας στη ζωή

Η επιτυχία δεν καθορίζεται μόνο από την είσοδο ή μη στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση
αλλά κυρίως από
τις αξίες, την ηθική και τον τρόπο που θα διαλέξετε να «περπατήσετε» στη ζωή σας…

Kι εμείς οι γονείς, να έχουμε την απαραίτητη ηρεμία και ψυχραιμία ώστε να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας, σε αυτή τη δύσκολη μάχη που δίνουν.

Ευχόμαστε ολόψυχα
Κ α λ ή Ε π ι τ υ χ ί α και Κ α λ ά Α π ο τ ε λ έ σ μ α τ α !

Αγ. Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2019
Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής

Απάντηση