Παρανομίες..

0

Κώστας Κουβόπουλος: «Δήμαρχε τι φοβάσαι και δεν φέρνεις προς συζήτηση το κτήμα Σιστοβάρη;»

 

                                     Κύριε Δήμαρχε και κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου , στην Συνεδρίαση του Σώματος της 2ας Μαρτίου 2011 έτους , προσπάθησα προκειμένου να προστατεύσω την ακίνητη περιουσία του Δήμου και ειδικά τα κληροδοτήματα Σιστοβάρη , να φέρω εκτός ημερησίας διατάξεως , με την διαδικασία του κατεπείγοντος , θέμα προκειμένου ο Δήμος Αγίας Παρασκευής να παραστεί , σαν πολιτικός ενάγων , στην ορισθείσα δίκη της 3ης Μαρτίου 2011 , κατόπιν υποβολής μηνύσεως , του πρώην Δημάρχου κ. Αντωνίου Σιδέρη , κατά του σφετεριστού των κληροδοτημάτων Σιστοβάρη , Λάμπρου Σαμουρέλη , με δεδομένο, ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς του Δήμου , μεταξύ των οποίων και η ανύπαρκτη Νομική Υπηρεσία του Δήμου , με επικεφαλής τον Προϊστάμενό της Δημήτριο Παναγούλη , ο οποίος παρεπιπτόντος είχε εντολέα του , ήταν δηλαδή και έμμισθος δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του Λάμπρου Σαμουρέλη ,  με απλά λόγια και με  τον «Αστυφύλακα και με τον Χωροφύλακα» .

 

                                Όμως δυστυχώς στην προσπάθειά μου αυτή , στο να ενημερώσω δηλαδή το Σώμα και να ζητήσω την ψήφο του , με σκοπό να επιτύχω την  παράσταση του Δήμου  στην ορισθείσα δίκη , προκειμένου να προστατευθεί η ακίνητη περιουσία του και ειδικά τα Κληροδοτήματα Σιστοβάρη , εσείς αντί ως είχατε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ και ΚΑΘΗΚΟΝ , απέναντι σε αυτούς που σας «ετίμησαν» με την ψήφο τους και στον όρκο που «δώσατε» , αντί να έλθετε αρωγοί στην προσπάθειά μου αυτή που μοναδικό σκοπό και στόχο είχε και έχει να προστατεύσει και να διασώσει και την ως άνω ακίνητη περιουσία του Δήμου , προσπαθήσατε με κάθε τρόπο να με φιμώσετε . Και όταν λέω με κάθε τρόπο , εννοώ όχι με έρποντα φασισμό , αλλά ιπτάμενο τοιούτον  , με τρόπο αντιδημοκρατικό , με τρόπο παράνομο , καταπατώντας τον όρκο που δώσατε , κατά παράβαση του καθήκοντός σας και καθ’ υπέρβαση της εξουσίας σας που ο Νόμος σας παρέχει  παραβαίνοντας το καθήκον σας ,  που  ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΑΤΕ και ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΤΕ το Δημοτικό Συμβούλιο , για λόγους που προφανώς και οι ίδιοι θα γνωρίζετε .

 

                                  Συγκεκριμένα με την προτροπή και τις νυνουχίες  του τέως Δημάρχου Βας. Γιαννακόπουλου , γνωστού για   τις ιδιαίτερες σχέσεις που διατηρεί με τον Λάμπρο Σαμουρέλη , αρνηθήκατε να έλθει το θέμα αυτό στη συνεδρία του  Δημοτικού Συμβουλίου της 2ας Μαρτίου 2011  στο οποίο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 παρ. 6 του Ν. 3463/06 , αλλά και αυτές του άρθρου 9 του ισχύοντος Κανονισμού λειτουργίας του , όφειλε ως ο Νόμος ορίζει  ο Πρόεδρος να το εισαγάγει προς έγκριση του κατεπείγοντος του , στο Δημοτικό Συμβούλιο . Αντί τούτου ο Δήμαρχος «ακούγοντας» και υπακούοντας στην οδηγία του τέως Δημάρχου , αρνήθηκε να το εισαγάγει προς ψήφιση στο Σώμα , ισχυριζόμενος ότι ο Νόμος ορίζει ότι θέματα με την διαδικασία του κατεπείγοντος εισάγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο , μόνο αν ο ίδιος συναινέσει.! Την άποψη αυτή ενστερνήθηκε  ο Πρόεδρος , ο οποίος αφού με απείλησε ότι «θα με βγάλει έξω από την αίθουσα» , δίκην δικτατορίσκου , (Αλήθεια υπάρχει νόμος που του επιτρέπει να πετάει έξω από την αίθουσα δημοτικούς συμβούλους 😉 , ΑΠΕΦΑΣΙΣΕ ότι ο Δήμαρχος έχει δίκιο και ως εκ τούτου το θέμα δεν εισέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο , προς έγκριση κατ’ αρχήν και προς ψήφιση ή όχι μετά .

 

                                   Κύριε Δήμαρχε και κύριε Πρόεδρε , κάνοντας έστω υπόθεση εργασίας , να δεχθώ ότι οι παράνομες αιτιάσεις σας είναι  νόμιμες και όντως , χρειάζεται η συγκατάθεση του Δημάρχου , για να εισαχθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο . Αλήθεια δεν είχατε υποχρέωση να προστατεύσετε την περιουσία του Δήμου ; Τι σας εμποδίζει άραγε , να εκτελέσετε το καθήκον σας ; Ποιος ή τι είναι αυτό που σας έχει δέσει τα χέρια ; Και έχει σφαλίσει το στόμα μας ; Έπ’ ευκαιρία κύριε Πρόεδρε , θέλω να ελπίζω ότι συντομότατα θα έλθει το θέμα που με το υπ’ αριθ. 1655/20-1-2011 πρωτόκολλο του Δήμου αίτηση που σας κατέθεσα σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του ισχύοντος Κανονισμού λειτουργίας του Σώματος με θέμα :

                                    « Ενημέρωση του Σώματος επί των από 16 Σεπτεμβρίου του 2008 έτους προτάσεων της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου , που κατέθεσε στην Δικαιοσύνη και που αφορούν το κτίσμα Σιστοβάρη και λήψη απόφασης για την προάσπιση α) της ακίνητης περιουσίας του Δήμου και β) την διασφάλιση των οικονομικών του πόρων , παρελθόντων και επερχομένων» 

 

                                   Κύριε Πρόεδρε αν δεν το έχετε αντιληφθεί έχει περάσει ενάμισης περίπου μήνας και εσείς σφυρίζετε αδιάφορα αγοράζοντας αγρό . Ελπίζω ότι , συντομότατα θα έλθει το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο . Και τελειώνοντας θέλω να σας καταστήσω γνωστό ότι η ανοχή που επέδειξα μέχρι και σήμερα δεν είναι ένδειξη αδυναμίας , ήταν απλά ένδειξη καλής θελήσεως , αυτή όμως ανήκει πλέον στο παρελθόν .

                                    Κύριε Δήμαρχε και κύριε Πρόεδρε , δεν γνωρίζω αν οι ενέργειές σας αυτές  υπήρξαν  προϊόν άγνοιας του Νόμου , ή περιφρόνησής των από εσάς , όπως όμως και να έχει αποτελείται κίνδυνο για την εύνομη και  ομαλή αλλά και  δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού μας Συμβουλίου . Θέλω  να πιστεύω , ότι δεν θα υπάρξουν στο μέλλον παρόμοιες συμπεριφορές , διότι σε περίπτωση επαναλήψεώς των , θα είμαι υποχρεωμένος , προκειμένου εκτός όλων των άλλων προκειμένου  να προστατεύσω και τους θεσμούς , να ζητήσω την βοήθεια της Ποινικής αλλά και Αστικής Δικαιοσύνης . 

 

                                    Κύριε Δήμαρχε , πληροφορήθηκα ότι στη ορισθείσα δίκη , αποστείλατε δίκην παρατηρητού την υπηρετούσα στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου,  δικηγόρο κ. Μπάτσου . Η ενέργειά σας αυτή όπως και εσείς πολύ καλά γνωρίζετε ήταν ενέργεια «βλαχοδημαρχική» , πιστεύοντας ότι έτσι με αυτόν τον «μαυρογιαλούρικο» τρόπο  θα δικαιολογήσετε τις παράνομες ενέργειές σας και θα πείσετε για το ανύπαρκτο τάχα ή δήθεν ενδιαφέροντός σας , που αποσκοπεί στην προστασία της ακίνητης περιουσίας του Δήμου παραπλανώντας και το Σώμα αλλά και τον λαό της Πόλης μας .

 

                                                         Ο δημ. σύμβουλος

 

 

 

 

 

 

                                      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ   Γ   ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ    

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση