Εξωθεσμικός κι επιθετικός ο Δήμαρχος «τιμωρεί» την πόλη!

0

Η παράταξη «NIKH των Πολιτών Αγ. Παρασκευής» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τον δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, για συμπεριφορές κατά τη διάρκεια των δημοτικών συμβουλίων που όχι μόνο δεν προωθούν την συναίνεση αλλά δημιουργούν καταστάσεις που στρέφονται κατά του συμφέροντος της πόλης και των  πολιτών.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση η οποία αναφέρεται στα πεπραγμένα της συνεδρίασης της 16ης Οκτωβρίου 2019, αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής:

—  Καταγγείλαμε την πλήρη απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τις εγκυκλίους του Υπ. Εσωτερικών που καταργούν ουσιαστικά τον ρόλο του και τις αρμοδιότητές του.

— Ρωτήσαμε για 2η φορά την Δημοτική Αρχή για το χώρο «Μακρή» στον Τσακό, χώρο που είναι απαραίτητος για ανέγερση Σχολείων, και ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς απέφυγε για μια ακόμη φορά να δεσμευτεί για την απόκτησή του.

—  Γίναμε μάρτυρες της από μικροφώνου απαράδεκτης και εξωθεσμικής πρότασης  του Βασ. Ζορμπά σε Δημ. Σύμβουλο της αντιπολίτευσης να αναλάβει θέση Αντιδημάρχου!!!

—  Απαντήσαμε στην ολομέτωπη και χωρίς αιτία επίθεση του Βασ. Ζορμπά, (που από της Δημαρχίας του «έκαναν φτερά» 53.000 ευρώ από τα ταμεία των Σχολικών Επιτροπών) για τον ισολογισμό 2018 και την φορολογική εκκρεμότητα του Δήμου, θέματα υπηρεσιακά που σύντομα θα λυθούν.

— Υπενθυμίσαμε, ότι στην προηγούμενη θητεία του έφερε τον ισολογισμό του 2011 τον Δεκέμβριο του 2012, τους απολογισμούς 2011– 2012 των Σχολικών Επιτροπών το 2014 και δεν έκανε ποτέ ισολογισμούς του ΠΑΟΔΑΠ όλα τα έτη!

—  Τέλος, πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του Δημάρχου να ακυρώσει την Δημοπράτηση ανάπλασης της Πλατείας Αϊ – Γιάννη που ολοκληρώθηκε στην θητεία μας  με την απαράδεκτη απόφασή του να επιτρέψει την ανάπτυξη  τραπεζοκαθισμάτων  μέσα την πλατεία.

Απάντηση