Πλατεία Αγίου Ιωάννου, Νίκη των πολιτών, της νέας γενιάς και των ατομικών ελευθεριών.

0

Τη δική του μαρτυρία δίνει ο νομικός, Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ για τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία βράδυα στην πλατεία Αϊ Γιάννη.
Συγκεκριμένα στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης αναφέρει τα εξής:

Ελπιδοφόρα η χθεσινή (6.5) ημέρα και κυρίως η χθεσινή νύχτα στην Αγία Παρασκευή για οσους υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην ελεύθερη χρήση των πλατειών της πόλης, με τήρηση ατομικών μέτρων προφύλαξης της υγείας.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Β.Ζορμπάς μετά την εναντίον του κατακραυγή για τη δημόσια πρόσκληση του για επέμβαση και την επέμβαση των ΜΑΤ την νύχτα της Τρίτης (5.5) στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, αναγκάστηκε να αποδεχθεί το αίτημα σύγκλησης εκτάκτου δημοτικού συμβουλίου. Στο συμβούλιο αυτό εκνευρισμένος σφυροκοπήθηκε από όλες τις άλλες παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους, που καταγγείλαμε τη στάση του και καταδικάσαμε απερίφραστα την επέμβαση των ΜΑΤ. Κι αυτή ήταν η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ.

Κι ύστερα, το βράδυ και την νύκτα νέοι και νέες από την πόλη μας και από αλλού συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Ιωάννου για να συζητήσουν, να πιουν το ποτό τους, να ξεσκάσουν.

Ως ο μόνος δημοτικός σύμβουλος που βρέθηκα στην πλατεία από τις 9 το βράδυ μαζί με την επίσης δημοτική σύμβουλο Μ. Αλεφαντή, που ήδη ήταν εκεί, καταθέτω ότι είδα πολλούς γνωστούς και φίλους, που προσπαθούσαν να απολαύσουν τον ελεύθερο χώρο και τη βόλτα τους, χωρίς οποιαδήποτε διάθεση σύγκρουσης με τα ΜΑΤ. Κι αυτή ηταν η ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ.

Ότι δεν υπήρξε καμία σύγκρουση και στην πράξη δεν ίσχυσε η απαγόρευση που πριν λίγες ώρες είχε ανακοινωθεί από την Πολιτική Προστασία.

Και σήμερα (7.5) ο ίδιος ο Δήμαρχος Β.Ζορμπάς, ανέκρουσε πρύμνα και δήλωσε ότι «Εκτός από νεαρά άτομα της πόλης μας, που διασκεδάζουν χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα…, ». Κι αυτή είναι η ΤΡΙΤΗ ΝΙΚΗ.

Κυρίες/οι, όλο το τελευταίο διάστημα ζούμε συνθήκες περιορισμού ατομικών ελευθεριών, χάριν της δημόσιας υγείας. Τις επόμενες ημέρες κυκλοφορούμε, συζητούμε, πίνουμε το ποτό μας με τήρηση των προτεινόμενων μέτρων προφύλαξης της υγείας μας.

Δεν δίνουμε σε κανέναν το πρόσχημα να μειώσει τις ατομικές ελευθερίες μας, να ενεργοποιήσει φοβικά και αντιδραστικά αντανακλαστικά.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ“.

Απάντηση