Προϋπολογισμός «Γιαννακόπουλου» με υπογραφή «Ζορμπά» και χωρίς απολογισμό!

0
panagopoulos 07

 

Μέχρι πρότινος όλοι οι προϋπολογισμοί ήταν πλασματικοί, δηλαδή δεν ανταποκρίνονταν τα λογιστικά στοιχεία που περιείχαν στην πραγματικότητα, επειδή οι αμοιβές του δημάρχου και των υπολοίπων αιρετών καθορίζονταν με ποσοστό επί το ύψος του προϋπολογισμού σε αντίθεση με τον «Καλλικράτη», που ορίζει ότι οι αμοιβές αυτές είναι πάγιες και δεν εξαρτάται από το ύψος του προϋπολογισμού.  

Φέτος λοιπόν, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του «Καλλικράτη», όλοι οι προϋπολογισμοί πρέπει είναι πραγματικοί και φυσικά λιτοί. Αντί λοιπόν να έχουμε ως Δήμος έναν προϋπολογισμό της τάξεως των 100.000.000 ευρώ, όπως είχαμε παλαιότερα, φέτος κυμαίνεται στα 42.000.000 ευρώ.

Η καινούργια διοίκηση του κ. Βασίλη Ζορμπά, που ανέλαβε μετά από τις εκλογές του Νοεμβρίου 2010 με σημαία τη διαφάνεια και τη σωστή διαχείριση των οικονομικών έκανε λόγο για έναν λιτό προϋπολογισμό, για νοικοκύρεμα του Δήμου αλλά και για «Κακοδιαχείριση» και «Σπατάλη» της προηγούμενης δημοτικής αρχής του κ. Βασίλη Γιαννακόπουλου, γεγονός που δημιούργησε πολλές και συνεχείς εντάσεις στην αίθουσα. Αυτό όμως που γεννά ερωτήματα πολλά, είναι το κατά πόσο είναι αληθινές ή θεατρικές οι διαμάχες αυτές μεταξύ του κ. Ζορμπά και του κ. Γιαννακόπουλου. 

Το λέμε αυτό γιατί οι εκφράσεις που χρησιμοποίησαν ο ένας για τον άλλον ήταν ιδιαίτερα βαριές και μηνύσιμες. Αρχικά ο κ. Ζορμπάς αναφέρθηκε στο ότι είναι γνωστό πως ο κ. Γιαννακόπουλος ψεύδεται και παραποιεί την αλήθεια κι ότι σε κάθε συρτάρι του Δήμου που άνοιγε ανακάλυπτε και μία παρανομία κι από την άλλη ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στον κ. Ζορμπά λέγοντάς του να μην λασπολογεί τόσο ξεδιάντροπα κι ότι δεν έχει τίποτα να του προσάψει.  

Αν αυτά που λέει ο κ. Ζορμπάς είναι αλήθεια γιατί απλά καταγγέλλει συνεχώς τον κ. Γιαννακόπουλο και δεν προσφεύγει στη δικαιοσύνη με τα στοιχεία που προφανώς θα διαθέτει όπως ανέφερε σχετικά και δύο παραδείγματα του παρελθόντος της διοίκησης του κ. Γιαννακόπουλου; Κι αν αυτά που λέει ο κ. Ζορμπάς εν τέλει είναι ψέματα, συκοφαντώντας τον κ. Γιαννακόπουλο, γιατί ο τελευταίος δεν προσφεύγει στη δικαιοσύνη, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν, με αγωγή και μήνυση κι αφήνει ελεύθερα το δήμαρχο να κυκλοφορεί στην πόλη βλάπτοντας την τιμή και την υπόληψή του; 

Εισήγηση δημάρχου και αντιδημάρχου οικονομικών

Από την πλευρά του λοιπόν, ο κ. Ζορμπάς συγκρούστηκε κατά μέτωπο με τον τ. δήμαρχο κ. Γιαννακόπουλο λόγω της κριτικής που του έκανε στην εισήγησή του. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος επεσήμανε κατά λέξη τα «Εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης και διαφθοράς που συναντάει σε κάθε συρτάρι του Δήμου που ανοίγει» και πως η διοικητική δομή του Δήμου και ο τρόπος λειτουργίας του είναι μη ορθολογικός, λόγω των «Ευνουχισμένων» υπαλλήλων του, γεγονός στο οποίο έχουν συντελέσει οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, αφού δεν τους άφηναν να παίρνουν πρωτοβουλίες. Επίσης ο κ. Ζορμπάς αναφέρθηκε στα δύο σκέλη της κληρονομιάς που παραλαμβάνει, αυτό της διαφθοράς της διαχείρισης του δημόσιου χρήματος και αυτό της αδιαφορίας στη διαχείρισή του, ανακοινώνοντας ότι για κάθε παρανομία που θα ανακαλύπτει θα προσφεύγει σε αγωγές προς τους υπευθύνους, πιστεύοντας πως υπάρχει και συσωρευτική πρόθεση αλλά και συνυπευθυνότητα συνιστώντας σε «Κάποιους» να κάνουν την «Πάπια». 

panagopoulos 07Στη συνέχεια ο δήμαρχος εξωτερίκευσε τις σκέψεις του για δανεισμό στα θέματα της «Αγ. Ιωάννου» και του «Ιόλα» και τελείωσε λέγοντας πως ο ίδιος θα μπορεί να κοιτάει τους συνδημότες του στα μάτια, κι όχι στα παπούτσια και  πως το όχημα του Δήμου που θα οδηγεί στο μέλλον θέλει να έχει καθαρό παρμπρίζ και από τους καθρέπτες αυτού του οχήματος απομακρυνόμενος να βλέπει το παρελθόν.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Γιώργος Παναγόπουλος στον οποίο αξίζουν συγχαρητήρια γιατί για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο εισήγαγε στο θέμα του Προϋπολογισμού εμπεριστατωμένη γραπτή εισήγηση, όπου αναλυτικά αναφερόταν σε ποσά εσόδων – εξόδων και υποχρεώσεων, είπε πως ως Διοίκηση θα διαχειριστούν τα οικονομικά με σύνεση και περι­ορισμό των αναγκών λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές και εθνικές οικονομι­κές συνθήκες που ισχύουν σήμερα.

Θέσεις Αντιπολίτευσης

Από την παράταξη «Μαζί για την Αγ. Παρασκευή» ο τ. δήμαρχος κ. Γιαννακόπουλος κατήγγειλε τον κ. Ζορμπά για το γεγονός ότι ο φετινόςgiannak 3 προϋπολογισμός αποτελεί πιστή αντιγραφή από τους δικούς του παλαιότερους με μόνη διαφορά τα μειωμένα ποσά που θα διατεθούν για την κοινωνική πολιτική. Κατά τον κ. Γιαννακόπουλο το κοινωνικό έργο που προσέφερε δεν το είχε προσφέρει κανένας άλλος, συνέστησε στον δήμαρχο να είναι σεμνός και ταπεινός, να μην κάνει επιθέσεις προειδοποιώντας τον ότι δεν θα πάρει από την παράταξή του καμία ψήφο έγκρισης όσον αφορά περαιτέρω δανεισμό του Δήμου, κι ύστερα προχώρησε σε μία σύγκριση του τι έλεγε προεκλογικά κι από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ο κ. Ζορμπάς και τι πράττει σήμερα, αποδεικνύοντας μια τεράστια ανακολουθία μεταξύ «Λόγων και έργων». 

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στις καταγγελίες για «Κονόμα» που του είχε κάνει ο κ. Ζορμπάς όσον αφορά τις μελέτες που έκανε επί των ημερών του, όταν φέτος έχουν προϋπολογιστεί περισσότερες απ’ όσες έκανε ο ίδιος, του καταλόγισε πως προεκλογικά έλεγε ότι θα διώξει προσωπικό, ενώ τώρα δρομολογεί καινούργιες προσλήψεις, ότι ενώ υποσχόταν μείωση έως και μηδενισμό «Υπερωριών», προβλέπει στο προϋπολογισμό αυξημένες δαπάνες και στάθηκε στο γεγονός των συμβούλων του δημάρχου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εσείς που καταγγέλλατε συνεχώς για τους δικούς μου συμβούλους, εσείς μέχρι και σύμβουλο επικοινωνίας προσλάβατε που ήσασταν αντίθετος μ’ αυτές τις πολιτικές» με τον κ. Ζορμπά να του απαντάει πως ο ίδιος έχει συμβούλους που δουλεύουν στο Δήμο καθημερινά και δεν είναι «Άφαντοι» όπως οι αντίστοιχοι του κ. Γιαννακόπουλου. 

Στη συνέχεια ο κ. Γιαννακόπουλος προέτρεψε το δήμαρχο να σταματήσει να καταγγέλλει για «Διαφθορά και σπατάλη» αφού δεν έχει βρει τίποτα το μεμπτό, ότι ο ίδιος ποτέ δεν κατήγγειλε αλλά ούτε καταλόγισε ευθύνες σε κανέναν απερχόμενο δήμαρχο, του είπε χαρακτηριστικά να μην λασπολογεί τόσο ξεδιάντροπα και τελείωσε λέγοντας «Δες το και παρ’ το αλλιώς (το τιμόνι της διοίκησης) …  Μην μιλάτε αφ’ υψηλού γιατί δεν σας παίρνει… δεν έχετε τίποτα να μας προσάψετε… γράψτε το καλά στο μυαλό σας, για τα μεγάλα έργα χρειάζεστε την ψήφο της αντιπολίτευσης… υποχρεώστε να την αγκαλιάσετε..»

Από την ίδια παράταξη ο κ. Κώστας Κρητικίδης κινήθηκε στην ίδια πολιτική γραμμή λέγοντας στον κ. Ζορμπά να πάει στον εισαγγελέα αν βρει κάτι και να σταματήσει να διαδίδει «Κουτσομπολιά» στην πόλη και με τον κ. Μιχάλη Γαβρά να συμπληρώνει πως μόνο ο εισαγγελέας και οι δικαστικές αρχές είναι αρμόδιες να αποδώσουν ποινικές ευθύνες όπου κι αν υπάρχουν.

Φυσικά μετά από αυτά επακολούθησε ένταση στην αίθουσα για την οποία πολλοί από τους παρευρισκόμενους αναρωτήθηκαν αν ήταν ειλικρινής ή «Τεχνητή», αφού ο κ. Ζορμπάς είπε μεν ότι: «Για το μόνο λόγο που αντιδρά έτσι ο τ. δήμαρχος είναι επειδή φοβάται στο άκουσμα της λέξης αγωγή..» χωρίς όμως δε να προσκομίσει στοιχεία ενεργειών της διοίκησης προς τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του κράτους. 

Αντίθετα ο κ. Ζορμπάς είπε μεν ότι: « Θα ‘πρεπε οι προηγούμενοι να ζητήσουν συγνώμη… έχει γεμίσει αχρησιμοποίητες κυκλοφοριακές μελέτες ο Δήμος της τάξεως των 150.000 ευρώ και συνέχισε απευθυνόμενος προσωπικά προς τον κ. Γιαννακόπουλο λέγοντας: «Είναι γνωστό για το ότι ψεύδεστε και παραποιείτε την αλήθεια.. θα μπορούσα να έχω μία κούτα ολόκληρη». (Προφανώς με στοιχεία). 

Αυτό που έκανε αίσθηση και δημιούργησε μεγάλα ερωτηματικά είναι τα εξής: 

1ον) τα στοιχεία αυτά που έχει σε «Κούτα» ο κ. Ζορμπάς καταδεικνύουν αδιαφάνεια και κακοδιαχείριση; Κι αν ναι γιατί δεν έχουν αποσταλεί στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα; 

2ον) Αποτελούσαν οι ισχυρισμοί του κ. Ζορμπά ανυπόστατες καταγγελίες ανάλογες αυτών που γίνονταν συστηματικά προεκλογικά από τα έδρανα της αντιπολίτευσης; Κι αν «Ναι», τότε γιατί ο κ. Γιαννακόπουλος δεν αντέδρασε όπως έκανε κατ’ επανάληψη στο παρελθόν καταθέτοντας δηλαδή αγωγές και μηνύσεις, στις περιπτώσεις εκείνες που θεώρησε ότι συκοφαντείτε και βλάπτετε η τιμή και η υπόληψή του;  

3ον) Αποτελούσαν οι ισχυρισμοί του κ. Ζορμπά  «Ψέματα» και δεν ήταν τίποτα άλλο από πυροτεχνήματα ενός προσχεδιασμένου και προσυμφωνημένου «Πολιτικού καυγά»;

Προφανώς τις απαντήσεις μπορούν να τις δώσουν οι εμπλεκόμενοι για να μην πλανιόνται αναπάντητα ερωτήματα… 

Από την παράταξη τώρα, «Νίκη για την Αγ. Παρασκευή» ο επικεφαλής της κ. Γιάννης Σταθόπουλος τόνισε την ανύπαρκτη επικοινωνία που έχει η διοίκηση του Δήμου με την κοινωνία και συγκεκριμένα με τους διάφορους συλλόγους στην πόλη ανά περιοχή, με αποτέλεσμα να μην έχει μιλήσει μαζί τους και να μην γνωρίζει επακριβώς τις ανάγκες τους.

stathopoulos 2010Ο επικεφαλής της «Νίκης» ζήτησε ενημέρωση από τον δήμαρχο για το τι έχει παραλάβει γιατί κανείς δεν γνωρίζει λεπτομερώς, και χαρακτήρισε ανεύθυνη τη στάση του δημάρχου διότι σε περίπτωση στοιχειοθετημένων περιπτώσεων παρανομιών θα ‘πρεπε να καταφύγει στη δικαιοσύνη αντί να προτρέπει την απερχόμενη διοίκηση να «Κάνει την πάπια» και να μην προσπαθεί να αποτρέπει τη θεσμοθετημένη κριτική από την πλευρά της απερχόμενης διοίκησης επισείοντας αβάσιμες κι αόριστες απειλές.  

Ο κ. Σταθόπουλος επίσης έκανε και κριτική στην προηγούμενη διοίκηση λέγοντας πως από στοιχεία που έχει, το χρέος της ΔΗΠΕΑΠ φτάνει το ύψος του 1.500.000 ευρώ, ότι υπερδιπλασίασε το δανεισμό και να σταματήσει το παραμύθι με το ότι έκανε ισολογισμούς γιατί για το μοναδικό λόγο που το έπραξε ήταν επειδή ήταν υποχρεωμένος. Προς το τέλος της τοποθέτησης του ο κ. Σταθόπουλος έστρεψε τα πυρά του και πάλι προς τον δήμαρχο λέγοντας του πως δεν υπάρχει όραμα από αυτόν τον προϋπολογισμό και γι’ αυτό δεν υπάρχει και ξεκάθαρος προσανατολισμός. 

Από την ίδια πλευρά ο κ. Γεράσιμος Βλάχος θεωρεί πως για άλλη μια φορά θα υπάρξει μία τετραετία χωρίς ουσία, ότι ο ίδιος παρατηρεί τη δημιουργία ενός «Προφίλ χωρίς ουσία» κι ότι πολιτικά η διοίκηση δεν γνωρίζει ή δεν λέει για το τι πόλη θέλει και που βαδίζει. 

Η κ. Ζωή Φωτεινού από τη «Νίκη» έκρινε τον προϋπολογισμό ως διαχειριστικό ενώ θα ‘πρεπε να είναι οραματικός κι αυτό γιατί δεν δόθηκε βάση στην κοινωνική πολιτική. 

Από την «Λαϊκή Συσπείρωση» ο επικεφαλής κ. Ανδρέας Γκιζιώτης έκανε ακόμα πιο σαφές το ότι υπάρχουν πολλές περικοπές και διέκρινε κάποιες παραλήψεις που του έδωσαν αφορμή για να κάνει πρόταση συμπλήρωσης του προϋπολογισμού. 

Συγκεκριμένα ο κ. Γκιζιώτης αναφέρθηκε στο «Νταμάρι του Τσακού» λέγοντας πως αν πράγματι θέλει η διοίκηση του Δήμου να το διεκδικήσει καλό θα ήταν να το προσθέσει στον προϋπολογισμό όπως επίσης και το κομμάτι που διεκδικούμε στα σύνορα των Γλυκών Νερών. Στη συνέχεια ο κ. Γκιζιώτης μίλησε για την απουσία του θέματος του Υμηττού και συνέστησε τη δημοτική αρχή να συμπληρωθεί στο ετήσιο πρόγραμμα ο «Καθαρισμός» του από παράνομες κατασκευές, όπως το θεατράκι, η πυρασφάλεια του και να αναδειχθεί σε χώρο περιπάτου για τους κατοίκους της πόλης.

 «Λογιστικός ο προϋπολογισμός που φέρνετε, δεν έχει κανένα όραμα.» είπε ο κ. Κώστας Κουβόπουλος επικεφαλής της παράταξης «Αγ. Παρασκευή – Νέα εποχή – Αδέσμευτη πόλη» και συνέχισε λέγοντας πως αν δεν υπήρχε ο «Καλλικράτης» θα ήταν ολόιδιος με τους προηγούμενους, δηλαδή πλασματικός. 

Ο κ. Κουβόπουλος επίσης ανέφερε και πάλι το θέμα των ορκωτών λογιστών που είχε φέρει σε προηγούμενη συνεδρίαση, τονίζοντας πως αυτή τη φορά ο τ. δήμαρχος τους «Ρίχνει το γάντι» και ότι ο ίδιος ελπίζει να το σηκώσουν γιατί όπως είπε: «Στην πόλη λένε ότι δεν τολμάτε..» συμπληρώνοντας πως τα λεγόμενα του κ. Γιαννακόπουλου τα θεωρεί «Ωμό εκβιασμό» προς τον κ. Ζορμπά. 

Τέλος ο κ. Κουβόπουλος χαρακτήρισε τον δήμαρχο αλαζονικό στην εισήγησή του και τον «Βάπτισε» «Ο Εγώ και ο Θα» λόγω του ότι ο κ. Ζορμπάς αρχίζει τις προτάσεις συνεχώς με τη λέξη «Εγώ» και πάντα προσθέτει το «Θα» αλλά από όλα αυτά που λέει τίποτα δεν κάνει.   

Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Φώτης Αλεξόπουλος έκανε λόγο για έναν προϋπολογισμό χωρίς χρώμα και ουσία και υπενθύμισε στο δήμαρχο ότιaleksopoulos προεκλογικά, που ανήκε στην παράταξή του, διαλαλούσαν στην πόλη για χρέη 20.000.000 ευρώ και για αδιαφάνεια όταν σήμερα παρατηρεί τον κ. Ζορμπά να βαδίζει στα βήματα του κ. Γιαννακόπουλου. Συγκεκριμένα ο κ. Αλεξόπουλος είπε πως ο κ. Ζορμπάς κάνει «Δημόσιες ρουσφετολογικές σχέσεις», διορίζει συμβούλους με την ίδια τακτική που έκανε και ο κ. Γιαννακόπουλος, «Διαγράφει» τα προβλήματα της καθημερινότητας και τελειώνοντας είπε: «Δεν υπάρχει κοινωνική πολιτική και αντίστοιχο παράδειγμα είναι το γεγονός ότι δίνεται τα ίδια χρήματα στα ΑμΕα με τους φιλόζωους…»

Ο τ. αντιδήμαρχος οικονομικών και πρόσφατα ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Γουργούλης είπε πως όσο πραγματικός κι αν είναι ο προϋπολογισμός θα χρειαστεί πολλές «Αναμορφώσεις» και παραδέχτηκε πως ως διοίκηση ναι μεν είχαν διαμορφώσει πλασματικούς προϋπολογισμούς αλλά με σκοπό να έρθουν χρήματα στο Δήμο από διεκδικήσεις, στόχος που επιτεύχθηκε. Τέλος Και ο κ. Γουργούλης τόνισε στο δήμαρχο να απευθυνθεί σε αρμόδιες δικαστικές αρχές σε περίπτωση αποδεδειγμένης διαφθοράς και κακοδιαχείρισης και να αφήσει τις «Τυμπανοκρουσίες». 

Τοποθετήσεις Αντιδημάρχων 

Από την πλευρά της διοίκησης οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων και οι αντιδήμαρχοι έκαναν λόγο για έναν προϋπολογισμό που είναι πραγματικός, που θα οργανώσει το Δήμο διοικητικά αλλά και οικονομικά. 

Ξεκινώντας από τους αντιδημάρχους η κ. Ελένη Δάβαρη που είναι υπεύθυνη για το περιβάλλον, την πολιτική προστασία και τις λαϊκές αγορές δήλωσε πως η δική της αντιδημαρχία θα χρησιμοποιήσει 7.000.000 ευρώ και βασικός της στόχος η βελτίωση της καθαριότητας, της ανακύκλωσης και του πρασίνου. 

alefantis 02Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρης Αλεφαντής είπε πως οι «Οραματικοί προϋπολογισμοί» ήταν η αιτία που έφεραν τη χώρα στην κατάσταση που βρίσκετε σήμερα. Ο κ. Αλεφαντής επίσης μίλησε για τροποποίηση του οργανισμού του Δήμου, καλύτερες υπηρεσίες, οικονομικότερη διαχείριση, αξιοποίηση του δυναμικού προσωπικού και τέλος της εξυπηρέτηση του πολίτη με το χαμηλότερο δυνατόν κόστος. 

Τέλος η αντιδήμαρχος δημοτικής αστυνομίας, Τύπου, δημόσιων σχέσεων, επικοινωνίας, εξυπηρέτησης του πολίτη και αναπληρωτής δήμαρχος κ. Ελευθερία Παπαδοπούλου δήλωσε πως ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός βρίσκεται πίσω από τις ανάγκες της κοινωνίας, ότι θα ξεκινήσουν με τα «Μικρά» της πόλης κάνοντας τα «Μεγάλα» αφού η σημασία της τελευταίας λέξης είδε τι απέγινε από την προηγούμενη διοίκηση την οποία και χαρακτήρισε ανάρμοστη ως προς τη διαχείριση του Δήμου.

Τοποθετήσεις Προέδρων των δύο Νομικών Προσώπων

Από τους δύο προέδρους των Νομικών Προσώπων κ. Έφη Καψοκεφάλου και κ Αλέξη Μουστόγιαννη δεν ακούσαμε μόνο τους στόχους του τρέχοντος έτους αλλά και συγκεκριμένες και στοιχειοθετημένες ενέργειες «Σπατάλης και κακοδιαχείρισης». 

Αρχικά ο πρόεδρος Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Μουστόγιαννης ξεκίνησε λέγοντας πως οι προθέσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής ναι μεν ήταν καλές αλλά στο Πνευματικό Κέντρο, που ήταν πρόεδρος η κ. Αλέκα Κιμουλάκη ο «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης» στοίχισε 78.000 ευρώ, γεγονός πως ο ίδιος ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει τη σημαντική μείωση αυτού του ποσού του χρόνου, τις 190.000 ευρώ που χρωστάει το συγκεκριμένο Νομικό Πρόσωπο και το ότι κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς τι συμβαίνει με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ανδρομέδα» που είχε πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2010 και που είχαν δαπανηθεί 150.000 ευρώ, όταν μάλιστα εκείνον τον καιρό ο κ. Μάκης Χάρχαρος, από τα έδρανα της αντιπολίτευσης είχε κάνει πολλάκις φορές καταγγελίες για παρανομίες που είχαν συμβεί σχετικά με το πρόγραμμα αυτό. Όσον αφορά τώρα τον Αθλητικό Οργανισμό ο κ. Μουστόγιαννης πληροφόρησε το Σώμα για 303.000 ευρώ σε ανεξόφλητα τιμολόγια, για σπατάλη πολλών χρημάτων σε συμβούλους του τ. προέδρου κ. Γιάννη Μυλωνάκη, για την ύπαρξη παράνομων «Κομμένων» τιμολογίων με ανύπαρκτες αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων, που δεν θα πληρωθούν, την πρόσφατη κατάθεση τριών αγωγών από προμηθευτές που δεν έχουν πληρωθεί εδώ και ενάμιση χρόνο αλλά και την κατάσχεση μπουκάλων νερού, προϊόντων δηλαδή, του ΟΑΔΑΠ. 

Ο κ. Μουστόγιαννης διαβεβαίωσε ότι πρώτο μέλημά του είναι να πληρωθούν σιγά σιγά οι προμηθευτές κι ότι σέβεται την κοινωνία και την οικονομική κρίση που τη διέπει.  

Η πρόεδρος των βρεφονηπιακών σταθμών της «Λάδωνος», του Κέντρου Παιδιού και του πρώην ΙΒΣΑ κ. Έφη Καψοκεφάλου αναφέρθηκε στο Κέντρο Παιδιού ως ένα «Σπάταλο» Νομικό Πρόσωπο, για υπέρογκα νοίκια των κτηρίων ,που αν είχε γίνει καλύτερη διαπραγμάτευση όπως η ίδια σχεδιάζει να κάνει, θα είχαν εξασφαλιστεί αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, για ακατάλληλα κτήρια, για «Κακές κατασκευές» των κτηρίων και για μη σωστή αξιοποίηση των σταθμών. Η κ. Καψοκεφάλου αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι καμία προϊσταμένη δεν κράταγε ποσοτολόγιο τροφίμων στο Κέντρο Παιδιού χωρίς να ευθύνονται οι ίδιες, δήλωσε ότι σε όλους τους σταθμούς υπάρχει άψογο προσωπικό και στόχος της είναι να μπουν κι άλλα παιδιά στους σταθμούς γιατί υπάρχουν κενές θέσεις.  

Δημοτικοί Σύμβουλοι Συμπολίτευσης

Τέλος, από τους δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης ο κ. Σωτήρης Ησαΐας στάθηκε στο ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα έλεγχος των οικονομικών του Δήμου κι ότι με τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό γίνεται εξορθολογισμός των δαπανών. 

Ο κ. Κώστας Τσιαμπάς, τόνισε ότι για να υπάρξει αναπτυξιακός προϋπολογισμός πρέπει πρώτα να νοικοκυρευτεί ο Δήμος στα οικονομικά του και ύστερα να προχωρήσουν σε περαιτέρω βήματα. 

Ο κ. Τσιαμπάς, μίλησε για σχεδιασμό του Δήμου σε βάθος τετραετίας, ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τον πολιτικό κόσμο έχει χαθεί και πρέπει να ανακτηθεί στόχος που θα επιτευχθεί μέσω της χρηστής διαχείρισης αφού η καινούργια διοίκηση ούτε «Αιχμάλωτη» είναι, ούτε χρωστάει σε κανέναν.

Κλείνοντας, ο κ. Τιμολέων Κωστόπουλος, στο επάγγελμα οικονομολόγος, δήλωσε ότι από η προηγούμενη αρχή κατασπατάλησε πολλά ευρώ σε δημόσιες σχέσεις, ότι δεν φρόντισε να εισπράξει τα οφειλόμενα ποσά που της αντιστοιχούσαν.

Η τοποθέτησή του κ. Κωστόπουλου αναφέρεται αναλυτικά στην εφημερίδα μας σε άλλη σελίδα. 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση