ΝΙΚΗ των Πολιτών: «Βάλαμε ψηλά τον πήχη» και πετύχαμε!

0

Ανακοίνωση –απάντηση σε ανακοίνωση του Βασίλη Ζορμπά, εκδόθηκε από το γραφείου τύπου της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «ΝΙΚΗ των Πολιτών», στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Με μια ανακοίνωσή του, μνημείο παραπληροφόρησης και εμπάθειας, ο κ. Ζορμπάς προσπαθεί να απαξιώσει τρία από τα πολλά έργα της Δημαρχιακής μας θητείας.

Για κακή του όμως τύχη ξεκίνησαν και ξεκινούν άμεσα και άλλα πολλά έργα που εμείς σχεδιάσαμε, δημοπρατήσαμε και θα παραδοθούν σύντομα στους πολίτες της Αγ. Παρασκευής:

– H συνολική ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους, έργο που ξεκινά την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020.

– Η ανάπλαση των οδών πέριξ της Κεντρικής Πλατείας (Ηρώων Πολυτεχνείου, Ευεργ. Γιαβάση από την οδό Αιγαίου Πελάγους έως την οδό Αγίου Ιωάννου με πεζοδρόμηση τμήματός της και Αγίου Ιωάννου όπισθεν του Ναού, έργο που ήδη ξεκίνησε.

– Το υπό ανέγερση Δημαρχείο που ξεκινά σε λίγους μήνες στο χώρο του σημερινού Πάρκινγκ της Κεντρικής Πλατείας.

– Τα αντιπλημμυρικά έργα ομβρίων των οδών Αιγαίου Πελάγους (από την οδό Νεαπόλεως έως την Γραβιάς), Αμαρυλλίδος, Καλαβρύτων, Λαχανά, Χ. Πόγκα και Αλκιβιάδου προϋπολογισμού 762.000€, που ξεκινούν και αυτά σύντομα.

– Η ανάπλαση των αύλειων χώρων όλων των Λυκείων αλλά και άλλων σχολείων της Αγ. Παρασκευής.

– Η ανακατασκευή των Αθλητικών χώρων στο Πάρκο «Στ. Κώτσης».

– Η αγορά δύο οικοπέδων για Σχολεία, αγορά που ήδη ολοκληρώθηκε για το ένα και σύντομα θα υπογραφούν τα συμβόλαια και για το άλλο.

– Η μελέτη ανάπλασης του κτήματος και της οικίας Ιόλα, που ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες, οπότε και θα δημοπρατηθεί το έργο με τα χρήματα που πετύχαμε από το ΕΣΠΑ.

– Οι ασφαλτοστρώσεις πολλών οδών της πόλης, έργο που ξεκίνησε στη θητεία μας και θα συνεχιστεί όταν βελτιωθεί ο καιρός όπως και πολλά άλλα «μικρότερα».

ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Η ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ «ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ» ΗΔΗ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΥΧΗ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΣΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ.

Είναι γνωστό επίσης ότι έγιναν πολλά ακόμη στην θητεία μας:

– Ολοκληρώθηκε το επί 7 χρόνια εγκαταλειμμένο Λύκειο Μπαρμπίκα στον Τσακό και έχουμε από το 2018 ένα υπερσύγχρονο επαγγελματικό Λύκειο 11.000 m2.

– Ολοκληρώθηκε το 80% των αναπλάσεων οδών – ποδηλατοδρόμων στο Κοντόπευκο.

– Έγιναν αντιπλημμυρικά έργα ομβρίων ύψους Οκτώ εκ. ευρώ.

– Αποκτήθηκε το κτήμα – οικία Ιόλα (που αναμένει την επίσκεψη του Β. Ζορμπά στην εισαγγελία διαφθοράς).

– Έγιναν έργα στα σχολεία ύψους άνω των Τριών εκατ. €.

– Δημιουργήθηκαν 30 γωνιές ανακύκλωσης, το κινητό Πράσινο σημείο και η τοποθέτηση καφέ κάδων για πρώτη φορά.

– Ενοικίαση του Γιαβάσειου Κληροδοτήματος με 20.000€ τον μήνα, τακτοποίηση Κληρονομιάς Πρίγγουρη (όπου ετοιμάζει νέα κυβίστηση) και του κτήματος Ασημακόπουλου.

– Ανακατασκευή δαπέδων στα δύο Κλειστά Γυμναστήρια της πόλης και στα δύο ανοιχτά μπάσκετ σε δύο 5×5 Δημοτικών Σχολείων και τοποθέτηση Υπαιθρίων Οργάνων Γυμναστικής σε δύο Πάρκα.

– Ασφαλτοστρώσεις συνολικά με τις επικείμενες 24 χιλιόμετρα (στη θητεία του είχε κάνει 3 χιλ.)

– Έργο διανοίξεων – πεζογραμμίσεων 1 εκατ. € στα Πευκάκια που συνεχίζεται.

– Δημιουργία του Σινέ «Θανάσης Βέγγος» στο Πάρκο «Στ. Κώτσης» για το οποίο μας έφερε την Αστυνομία.

– Τεράστια δουλειά στην Κοινωνική Πολιτική και στον Πολιτισμό, όπως και πολλά ακόμη που δεν χωρούν σε αυτήν την ανακοίνωση.

Σχετικά με τα τρία έργα που «ειρωνεύεται» στην ανακοίνωσή του:

– To 14o Νηπιαγωγείο στα Πευκάκια, που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ολοκλήρωσης, δημοπρατήθηκε από τις ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. επί της θητείας μας, μετά από πολλές επισκέψεις και πιέσεις μας και με μεγάλες αλλαγές στην ανυπόγραφη αρχική μελέτη.

– Τα έντεκα ζεύγη υπόγειων κάδων (που ειρωνεύεται ότι καθυστέρησε η ηλεκτροδότηση του ενός) είναι έργο μας, που καλό είναι να το μιμηθεί και αν μπορεί να το ξεπεράσει. Το ευχόμαστε.

– Το έργο ανακατασκευής εννέα (9) (από τις υπάρχουσες δεκατρείς (13)) και μιας καινούργιας Παιδικών Χαρών, που επίσης το ειρωνεύεται, έχει όντως κάποια προβλήματα σε δύο από αυτές, κάτι που είναι διορθώσιμο και θα γίνει.

Σημειώνουμε ότι μετά από χρόνια (2006), κατασκευάστηκε μία νέα Παιδική Χαρά στη γωνία Αισώπου και Ερμού στα Πευκάκια.

Στην διάρκεια της Δημαρχιακής μας θητείας βάλαμε ψηλά τον πήχυ σε έργα και δράσεις για την πόλη μας την Αγία Παρασκευή και πετύχαμε.

Κανείς δεν μπορεί με σοβαρά επιχειρήματα να το αμφισβητήσει.

Απάντηση