Ρούλα Αλεφαντή, “επιθέσεις” στους δημάρχους και στους συμβούλους. Όχι στον «Σχολιαστή»…

0

Στη συνεδρίαση της 26ης Φεβρουαρίου 2020, η υπάλληλος του δήμου (λογίστρια) Ρούλα Αλεφαντή, με τρόπο σκαιό και «στυλ» που δεν αρμόζει σε υπάλληλο αλλά ούτε και προς τα μέλη του Δημοτικού  συμβουλίου μιας πόλης, «κούνησε απειλητικά το δάκτυλο» προς δημάρχους, πρώην και νυν, αλλά και προς τους δημοτικούς συμβούλους για το θέμα των 17, για τις μη εκκαθαρίσεις των δύο Δημοτικών επιχειρήσεων και για το “Φύλλο ελέγχου” του Ελεγκτικού συνεδρίου.

Πλήρες ρεπορτάζ θα δημοσιεύσουμε μόλις λάβουμε τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης, από την αποστολή των οποίων η διοίκηση του δήμου μας έχει αποκλείσει, ίσως επειδή δεν γνωρίζει ότι είθισται εκτός των Δημοτικών συμβούλων ν΄αποστέλλονται και στα μέσα ενημέρωσης.

Είναι σαφές, ότι στο ρεπορτάζ που θα ακολουθήσει θ΄ αναφερθούμε στα όσα ελέχθησαν και όχι σε ότι μας αφορά εμάς ως εφημερίδα.

Γιατί μας αφορά, η έμμεση πλην σαφής “επίθεση” της υπαλλήλου του Δήμου προς τον «Σχολιαστή», και θα πρέπει να της εξηγήσουμε κάποια πράγματα στη γλώσσα και το «υφάκι» που χρησιμοποίησε στο Δημοτικό συμβούλιο, κι αυτό επειδή η γνώση της λογιστικής επιστήμης ίσως να μην  συνάδει υποχρεωτικά με την γνώση της χρήσης ευπρεπών εκφράσεων και παρουσίας.

Ρούλα Αλεφαντή, θα πρέπει λοιπόν – ως «Σχολιαστής- να σου ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

1) Δεν «μασάμε» ούτε από απειλές, ούτε από εκβιασμούς, ούτε από εκφοβισμούς, ούτε από «τσαμπουκάδες», ούτε από προσπάθειες φίμωσης, κι αυτό επειδή κάνουμε τη δουλειά μας σύμφωνα με κανόνες που έχουν τεθεί και διέπουν τη δημοσιογραφική δεοντολογία η οποία απευθύνεται σε επαγγελματίες δημοσιογράφους όπως εμείς,  και στην περίπτωση στην οποία έκανες αναφορά για τον “Σχολιαστή” έχουμε λειτουργήσει με απόλυτη επαγγελματική  ευσυνειδησία.

2) Δεν θα σταματήσουμε να ερευνούμε για το ποιος ή ποιοι  υπεξαίρεσαν τα χρήματα των εργαζομένων στις δύο δημοτικές επιχειρήσεις που ήσουν λογίστρια και τα οποία προορίζονταν για το Ι.Κ.Α και άλλους ασφαλιστικούς φορείς, ούτε και για τα χρήματα που παρακρατήθηκαν ως Φ.Μ.Υ από τους εργαζόμενους σ΄αυτές με μπλοκάκια, αλλά ουδέποτε αποδόθηκαν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

3) Δεν μας αφορά, εάν αυτά τα χρήματα που κάποιος ή κάποιοι καταχράστηκαν, ήρθε τo 2010 η κεντρική διοίκηση και δια νόμου τα «φόρτωσε»  στις πλάτες των πολιτών μαζί με τις προσαυξήσεις των προστίμων που είχαν επιβληθεί. (ακολουθεί σχετικό ρεπορτάζ λίαν συντόμως).

4) Δεν θα σταματήσουμε να ψάχνουμε το γιατί δεν δόθηκαν στους εκκαθαριστές τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία το 2011, με αποτέλεσμα να παραιτούνται από την εκκαθάριση και να χρειαστεί να ψηφιστεί το 2015 η «Ανασύσταση των φακέλων» από στοιχεία που θα λαμβάνονταν από την Δ.Ο.Υ και τους ασφαλιστικούς φορείς (πάλι με χρήματα των πολιτών).

5) Δεν θα σταματήσουμε να ψάχνουμε για τα περιουσιακά στοιχεία πίνακες, χαρακτικά κ.λ.π της ΔΗΠΕΑΠ, γιατί αυτά ανήκουν στους πολίτες αυτής της πόλης κι όχι σε κάποιους «πονηρούς».

6) Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε γνωρίζοντας ότι τα μεγαλύτερα «εγκλήματα» έχουν τυπικά παραγραφεί με τη συνέργεια πολλών…

7) Εμάς μας ενδιαφέρει να έρθει η αλήθεια στην επιφάνεια και ν΄ αποδοθούν οι ηθικές τουλάχιστον ευθύνες στους ενόχους, οι οποίοι κυκλοφορούν μεταξύ μας, «άνετοι», «ωραίοι», «χαμογελαστοί» και «είρωνες» με τα «κορόιδα» τους συμπολίτες τους, που πληρώνουν αγόγγυστα και πολλές φορές από το υστέρημα τους.

8) Εμάς καμία λογίστρια, ούτε του Δήμου, ούτε των Νομικών του προσώπων «μας κρατά κάπου» ή σε «κάτι» για να φοβόμαστε μπας και ανοίξει το στόμα της

9) Αν αυτό συμβαίνει με Αιρετούς, ας πρόσεχαν, για να μην καρδιοχτυπούν σήμερα.

10) Εμείς ουδέποτε ζητήσαμε ν΄ ανταλλάξουμε με γραμμάτια, ακάλυπτη επιταγή μας, ύψους 10.000 ευρώ, και στη συνέχεια να μην πληρώσουμε τα γραμμάτια… όπως έγινε με εκδότη που είχε αναλάβει την εκτύπωση του προγράμματος του θερινού δημοτικού κινηματογράφου στην ΔΗΠΕΑΠ … (ένα απλό παράδειγμα από το αρχείο μας).

11) Εμείς δεν παρουσιάσαμε ποτέ ως «μοναδικό αντιπρόσωπο» ενός «διαδραστικού πίνακα» αξίας 3.000 ευρώ… επώνυμη εταιρεία – για να βγάλουμε τη μίζα μας -όπως έκανε η σύζυγος άλλου εκδότη τοπικού εντύπου

12) Εμάς δεν μας διόρισαν αργομισθία σε γραφείο τύπου Δήμου της Πελοποννήσου για να παρουσιάζουμε με την εφημερίδα μας το “μαύρο” για “άσπρο”, όπως έγινε με άλλον εκδότη.

13) Εμείς, δεν ενοικιάσαμε ποτέ ακίνητο με αυλή και σκύλους για τη στέγαση της «Φιλαρμονικής» του Δήμου και για να κάνει εκεί τις πρόβες της, με αντάλλαγμα τη «σιωπή» της εφημερίδας του  στα «σημεία και τέρατα» που γίνονταν… όπως έκανε έτερος εκδότης

14) Εμείς, δεν έχουμε ασκήσει διοίκηση… δεν ζητήσαμε χάρες στα όρια της νομιμότητας από υπαλλήλους… και η μόνη σχέση μας μαζί τους, αφορούσε ή συνδικαλιστικούς τους αγώνες, ή αναφορές αιρετών στο όνομα τους, ή επεξηγήσεις για ειδικά θέματα που δεν γνωρίζαμε.

15) Στο συγκεκριμένο θέμα των 17, εμείς αναφέραμε τα όσα κατέθεσε στο Δημοτικό συμβούλιο ο Σωτήρης Παπαμιχαήλ, ο οποίος ως νομικός, ερμήνευσε αυτά που έγραφε το «Φύλλο» του Ελεγκτικού συνεδρίου. Ως τίτλο δε, βάλαμε επακριβώς τα λόγια του κ. Παπαμιχαήλ, επειδή δεν θέλαμε να πάρουμε «θέση» με δικό μας τίτλο.

Εν κατακλείδι, Ρούλα Αλεφαντή, εμείς δεν θα κατεβάσουμε τις πένες μας, εκτός κι αν κατεβάσουν τα τανκς…

Θ’ ασκούμε έλεγχο σε κάθε ενέργεια οιασδήποτε διοίκησης που αφορά θέματα του Δήμου, όπως κάναμε μ΄ όλες ανεξαιρέτως τις δημοτικές αρχές…

ΔΕΝ χειροκροτούμε κανέναν, επειδή οι αιρετοί και οι υπάλληλοι, εκτελούν απλώς το καθήκον τους έναντι των συμπολιτών τους που τους ψηφίζουν ή πληρώνουν τους μισθούς τους… θα επισημαίνουμε τις παραλήψεις… θα σατιρίζουμε τα ευτράπελα… θα ερευνούμε τα «περίεργα και σκοτεινά»… και θα σχολιάζουμε ότι θεωρούμε άξιο σχολιασμού.

Όποιος θεωρεί ότι θίχτηκε η τιμή και η υπόληψη του από δημοσίευμα μας κι έχει δίκιο είμαστε έτοιμοι να επανορθώσουμε και να ζητήσουμε συγγνώμη.

Αν αυτό δεν του αρκεί, ή εάν κρίνουμε ότι έχει άδικο,  η Εισαγγελία Αθηνών δεν έχει αλλάξει εδώ και πολλά χρόνια διεύθυνση, παραμένει στα κτίρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, κι εκεί θα πρέπει  ν΄ αποτανθεί…

Απάντηση