“ΝIKH των Πολιτών”: Συνάντηση με τον σύλλογο κατοίκων «Αη Γιάννη».

0
Πλατεία για τους κατοίκους, τους νέους και τα παιδιά; Ή πλατεία για τις καφετέριες, τα μπαράκια και τα «στέκια»;

Από δημοτική παράταξη του Γιάννη Σταθόπουλου εκδόθηκε ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα εξής:

« Σε συνέχεια των συναντήσεων της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ των Πολιτών» με τους Συλλόγους της Πόλης, κάναμε σύσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου κατοίκων Αι-Γιάννη με επικεφαλής τον Πρόεδρο Παν. Βαβουγυιό παρουσία και του πρ. Δημάρχου Αντ. Σιδέρη. Στην σύσκεψη ο Γιάννης Σταθόπουλος πρ. Δήμαρχος με τον πρ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δημ. Κονταξή παρουσίασαν συνοπτικά τα έργα και τις δράσεις της Δημοτικής αρχής 2014-2019:

 1. Έγιναν καθολικές ασφαλτοστρώσεις των οδών Ασημακοπούλου, Ύδρας (και της Πλατείας), Θεμιστοκλέους, Τρωάδος, Αχιλλέως, Περικλεούς, Αιόλου, τμήματος της Αγ. Ιωάννου, Σκύρου και Αγ. Σοφίας σύντομα δε ξεκινούν ασφαλτοστρώσεις των οδών Βορρά, Ανατολής, Βάκχου, Πευκακίων, 28ης Οκτωβρίου, Ειρήνης, Ευκαλύπτων, Στρ. Τόμπρα, Καρβέλα, Γραβιάς (από Αιγ. Πελάγους έως Αγ. Ιωάννου) και Πελοποννήσου(από Ναυπακτίας έως Ειρήνης).
 2. Έγινε αποκατάσταση μεγάλου τμήματος πεζοδρομίων στις οδούς Μακεδονίας, Νεαπολέως, Επτανήσου, Λήμνου, Μεγ. Αλεξάνδρου όπως και τμημάτων πεζοδρομίων της Αγ. Ιωάννου από την Πλατεία έως την οδό Γραβιάς.
 3. Έγινε ανάπλαση των πεζοδρόμων Ελευθερίας και Ιερολοχιτών από το «Εξοικονομώ».
 4. Έγιναν τακτικές εργασίες εξωραϊσμού της Πλ. Αι Γιάννη.
 5. Τοποθετήθηκαν 8(ΟΚΤΩ) συστήματα υπογειοποιημένων κάδων συλλογής απορριμμάτων (4 στην Κεντρική Πλατεία, 2 στην Πλ. Αϊ Γιάννη, 1 στη γωνία Αγ. Ιωάννου και Αιόλου και 1 Ειρήνης και Έαρος).
 6. Λειτούργησαν 6 γωνιές ανακύκλωσης για 5 ρεύματα απορριμμάτων και το Κινητό Πράσινο Σημείο στις Πλατείες και τα Σχολεία της περιοχής.
 7. Έγινε απομάκρυνση πολλών εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων.
 8. Έγιναν πλήθος εργασιών σε όλα τα Σχολεία (ανάπλαση προαυλίου χώρων υγιεινής και του μπάσκετ στο 1ο Δημοτικό, πλήρης ανακαίνιση αίθουσας εκδηλώσεων, ελαιοχρωματισμοί κερκίδας και φυλακίου, επισκευή δαπέδου γηπέδου και φυλακίου στο 2ο Γυμνάσιο, ανάπλαση χώρων υγιεινής και αύλειου χώρου στο 2ο Δημοτικό, αναβάθμιση αίθουσας εκδηλώσεων και ελαιοχρωματισμοί σε όλο το 1ο Λύκειο, πολλές εργασίες στο 8ο Δημοτικό κ.α.).
 9. Οι εργασίες στα σχολεία θα συνεχιστούν με το δημοπρατημένο έργο ανάπλασης του προαυλίου χώρου του 1ου Λυκείου, του 8ου Δημοτικού και τμήματος προαυλίου του 1ου Δημοτικού.
 10. Έγινε ανακαίνιση και πιστοποίηση και των 3 Παιδικών Χαρών (Κεντρ. Πλατειάς, οδού Ασημακοπούλου και Πλατείας Αϊ Γιάννη) ανακαίνιση που επαναλαμβάνεται αυτές τις μέρες με άλλη εργολαβία μας.
 11. Δημιουργήθηκε ο Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «Θαν. Βέγγος» στο Πάρκο “Στ. Κώτσης” και λειτούργησε πέντε καλοκαίρια δωρεάν και με μεγάλη επιτυχία.
 12. Έγινε απολύτως καλαίσθητη περίφραξη και αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο «Κολυμβητήριο» για το οποίο εκπονήθηκαν μελέτες στατικότητας και βιωσιμότητας.
 13. Έγινε κατασκευή διώροφων χώρων ταφής, μελέτες Γεωλογικής καταλληλότητας και Υδροτεχνική στο Κοιμητήριο με πλήρη διαμόρφωση του χώρου δεξιά της εισόδου όπου σύντομα θα κατασκευαστούν νέοι διώροφοι τάφοι και ξεκινήσαμε το σχέδιο κατασκευής Ναού.
 14. Έγινε ανάπλαση του Πάρκου Γραβιάς και τεσσάρων μονοπατιών στο βουνό σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ που τοποθέτησε νέα πυροφυλάκια όπως και ποτίστρα ζώων.
 15. Έγιναν έργα όμβριων στις οδούς Βορρά και Γραβιάς με το Αμερ. Κολλέγιο.
 16. Δημοπρατήθηκαν και ξεκινούν σύντομα αντιπλημμυρικά έργα στις οδούς Αμαρυλλίδος, Σπάρτης, Γραβιάς και Αιγ. Πελάγους (από Νεαπόλεως έως Γραβιάς).
 17. Έγιναν πολλά έργα, εργασίες και αδειοδότηση στους Αθλ. χώρους (ενεργειακή αναβάθμιση από το «Εξοικονομώ» με ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου στο Κλειστό Γυμναστήριο της οδού Νότου, προστατευτικά στα κιγκλιδώματα κ.α., νέα γραφεία και αποθήκη στον ΠΑΟΔΑΠ, ανάπλαση του αγωνιστικού χώρου στο ανοιχτό μπάσκετ όπισθεν Κεντρ. Πλατειας (Μανσούρη) με αντικατάσταση μπασκέτας κ.α.
 18. Έγινε τοποθέτηση δέκα οργάνων Γυμναστικής στο Πάρκο Νεαπόλεως.
 19. Ολοκληρώθηκε αλλαγή σκοπού από Σανατόριο σε Παιδικό Σταθμό και ΚΑΠΗ στο Ασημακοπούλειο κληροδότημα.
 20. Έγινε αισθητή βελτίωση Χριστουγεννιάτικου στολισμού.
 21. Έγινε αποξήλωση παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας από την οδό Σχολείου κ.α.

Ενημερώσαμε επίσης για τέσσερα μεγάλα έργα που έχουν δημοπρατηθεί και είναι πολύ κοντά σε έναρξη κατασκευής:

1ον Το Δημαρχείο όπισθεν της Ναού Αγ. Παρασκευής
2ον Η συνολική ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους
3ον Η ανάπλαση τμήματος της οδού Γιαβάση και όλων των οδών πέριξ της Κεντρικής Πλατείας και 4ον Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ της Πλατείας Αϊ Γιάννη.

Για το τελευταίο έργο εκφράσαμε την κατηγορηματική μας διαφωνία στην πρόθεση του Β. Ζορμπά να μην το προχωρήσει με διάφορες δικαιολογίες και με δημόσια εκφρασμένη άποψη να μπουν τραπεζοκαθίσματα.

Τέλος, στη σύσκεψη βεβαιώσαμε την σαφή πρόθεση στήριξης μας σε έργα που αναβαθμίζουν την περιοχή του Άϊ Γιάννη.

Υ.Γ.: Στις 13/11/2019  η Δημαρχία Ζορμπά ματαίωσε την ανάπλαση της Πλατείας Αϊ Γιάννη. Θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο».

Απάντηση