Σιστοβάρη (Ιούνιος)

0

Δια χειρός…

 

 

Το “παραμύθι” τους…ο Εφιάλτης μας…

 

 

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2007, στις οκτώ το πρωί έξω από το πρώην κτήμα Σιστοβάρη και νυν «Πολιτιστικός Χώρος Ferrari» είχαν μαζευτεί διάφοροι (πολιτικά) «Γραφικοί Τύποι» μεταξύ των οποίων ήταν ο πρώην Δήμαρχος κ. Αντώνης Σιδέρης, ο επικεφαλής της «Συνεργασίας Πολιτών» κ. Γιάννης Σταθόπουλος, ο επικεφαλής της «Ανθρώπινης Πόλης» κ. Ανδρέας Γκιζιώτης, ο επικεφαλής της παράταξης «αντίσταση για την Αγ. Παρασκευή» κ. Ανδρέας Μπαλωτής, ο Γραμματέας του Συνασπισμού κ. Μοναστηριώτης, ο εκπρόσωπος από τη «Φωνή Βοώντος» κ.  

Δημήτρης               , ο τ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Ρέγιερ, ο εκδό­της του «Εν Αγ. Παρασκευή» κ.                            , ο τέως πρόεδρος της Ένωσης Γονέων κ. Λεωνίδας Ριτζάκης, μέλη και φίλοι των παρατάξεων αυτών, η νεολαία που «αντιστέκεται» και η κ. Κατερίνα Γιαγή ( που την άφησα επίτηδες τελευταία) Μέλος της Επιτροπής για τη Σωτηρία του Υμηττού και εκπρόσωπος Οργανώσεων, Συλλόγων και Φορέων της Αγ. Παρασκευής στις προσφυγές κατά του εργολάβου.

Κανονικά θα έπρεπε να είχα ξεκινήσει την απαρίθμηση των παρευρισκομένων από την κ. Γιαγή, μια συνδημότισσα την οποία προσωπικά δεν γνωρίζω, αλλά ταυτόχρονα την «γνωρίζω» από την ενεργή παρουσία της σε κάθε «πρόβλημα» του Δήμου, να Ίσταται πάντα «απέναντι» στα οργανωμένα συμφέροντα, ακόμη και τώρα που δίνει μια δύσκολη προσωπική μάχη υγείας από την οποία όλοι ευχόμαστε και είμαστε σίγουροι ότι  θα βγει νικήτρια.

Όλοι αυτοί οι «Γραφικοί», βρίσκονταν εκεί όχι επειδή ήταν η εργασία τους, ούτε επειδή προσδοκούσαν «κάτι τις» για την «τσέπη» τους. 

 Ήταν εκεί και περίμεναν τους μηχανικούς της Πολεοδομίας οι οποίοι θα πραγματοποιούσαν αυτοψία  για να διαπιστώσουν το κατά πόσον ο «πευκοκτόνος» και «τσιμεντολάτρης» κατασκευαστής – φίλος (πολιτικός) του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά είχε τηρήσει τους όρους που προβλέπονταν στην «άδεια»…

Βεβαίως η Πολεοδομία δεν ήρθε. Και δεν ήρθε επειδή είχε ήδη πάει!!! Και είχε πάει παρόντος του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Κώστα Κρητικίδη ο οποίος το προηγούμενο βράδι στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε «ξεχάσει» να το αναφέρει στο Σώμα!

Οι μηχανικοί λοιπόν της Πολεοδομίας, πήγαν και «Μαζί» με τον κ. Κρητικίδη και τον κ. Σαμουρέλη, διαπίστωσαν ότι «όλα ήταν εντάξει», αφού προφανώς εκτέλεσαν ιδιαιτέρως προσεκτικά το καθήκον τους και λέω «ιδιαιτέρως προσεκτικά» γιατί θα ήταν κρίμα να είχε πέσει κανείς μέσα στην πισίνα που έχει δημιουργήσει εκεί ο «πευκοκτόνος» και «τσιμεντολάτρης» φίλος(πολιτικός) του κ. Σουφλιά και την οποία τεχνηέντως είχε σκεπάσει με ΧΩΜΑ για να μη γίνεται «αντιληπτή»…

Γράφοντας όλα αυτά δεν σκεπτόμουν τα «έργα και τις ημέρες» της Πολεοδομίας που για να αναφερθούν δεν επαρκούν όλοι οι σκληροί δίσκοι που έχει η Μάικροσοφτ, ούτε τον κατασκευαστή που «βρήκε και τα κάνει», ούτε και τον κ. Σουφλιά που ως «Σαρακατσάνος» τη «δουλειά του κάνει».

Σκεφτόμουν αυτούς που «έλειπαν». Σκεφτόμουν τους φαντασμένους ψευτολιμοκοντόρους που το μόνο που κάνουν είναι να κοιτάζονται στον καθρέφτη για επιβεβαιώσουν το εγώ τους,  τους άκληρους κι ερωτευμένους μόνο με τον εαυτό τους, τους παρακμιακούς λιγδιάριδες που βρωμά το χνώτο τους οινόπνευμα, τους ανίκανους δημοδίετους ημιμαθείς, τις «διακοσμητικές γλάστρες», τους ψοφοδεείς που έτρωγαν «Μαζί» με τον «πευκοκτόνο» και «τσιμεντολάτρη» κατασκευαστή σουβλάκια στην Αγ. Ιωάννου, αυτούς που μετείχαν σε «Μυστικό Δείπνο» κεκλεισμένων των θυρών, σ’ αυτούς που μέχρι προχτές χόρευαν «Μαζί» του

Τσάμικο στο γάμο συγγενούς του. Σκεφτόμουν τη «χαμένη τιμή» όλων αυτών που προσδοκούν ότι με τα ψέματα, με τον άρτο και τα θεάματα, με τις χάντρες και τα καθρεφτάκια προσπαθούν να κοροϊδέψουν, αλήθεια ποιον; 

Αυτά σκεφτόμουν αλλά δεν μελαγχόλησα, γιατί εκεί, αυτό το «απίθανο συνάφι» που θα ΄λεγε κι ο Καββαδίας, εκείνο το πρωινό που «δύναμη της εξουσίας του Μαμωνά» χλεύαζε…εκεί οι γενιές που «απέρχονται» στέκονταν πλάι πλάι μ΄ αυτές που «έρχονται» σφυρηλατώντας κοινούς αγώνες και αγωνίες για την πόλη, το περιβάλλον και τη ΖΩΗ και αυτό φτάνει.  

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση