ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝ. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

0

ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝ. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Α.Π.

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

(ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ)

πρώην Δημοτικός Σύμβουλος (2002-2010)

 

 

 Το  «Κτήμα Σιστοβάρη» να γίνει κέντρο πολιτιστικών και πνευματικών δραστηριοτήτων

 

Το δημοτικό συμβούλιο, στις 30 Μαρτίου 2011, με πρόταση του δημοτικού συμβούλου Κ. Κουβόπουλου, συζήτησε για ακόμη μία φορά  την τύχη του κτήματος  Σιστοβάρη, το οποίο ανήκει στην περιουσία του Δήμου μας. Του ΚΤΗΜΑΤΟΣ, το οποίο από όφελος κατήντησε όνειδος γιά την πόλη.   

Πρέπει να είμαστε καθαροί. Να λέμε τα πράγματα με όνομα τους. Μισόλογα δεν χωρούν.

Η μετάπτωση του κτήματος Σιστοβάρη από χώρο πρασίνου σε χώρο νυκτερινής διασκέδασης και επίδειξης πλουτισμού, ο οποίος υποβαθμίζει το πολιτιστικό επίπεδο όλων μας, αποτελεί την κορυφαία εκπροσώπηση εργολαβικών συμφερόντων και νεοπλουτιστικών ηθών από τον τ. Δήμαρχο κ. Γιαννακόπουλο. Συμφέροντα και ήθη, στα οποία ο ίδιος ανήκει, τον υποστηρίζουν και συνεχίζει, ως αντιπολίτευση πλέον, να εκπροσωπεί. 

Το κτήμα Σιστοβάρη και οι σχετικές εξελίξεις άλλωστε αποτέλεσαν καταλυτικό παράγοντα για τις δημοτικές εξελίξεις στις εκλογές τόσο του 2006 όσο και στις πρόσφατες του Νοεμβρίου 2010, στις οποίες είναι γνωστό ότι η ιδιοκτησία Σαμουρέλη κλπ. σε συνεργασία με τη δημαρχία Γιαννακόπουλου έκανε πολλές προσπάθειες γιά να μην περάσει στο δεύτερο γύρο η Νίκη για την Αγ. Παρασκευή και ο Γιάννης Σταθόπουλος.      

Κι αυτό, διότι η Νίκη για την Αγ. Παρασκευή και ο Γιάννης Σταθόπουλος αταλάντευτα και  διαχρονικά έχουν ταχθεί υπέρ της αξιοποίησης του Κτήματος για πολυχώρο πολιτισμού, που λείπει από την πόλη μας, χώρο αναψυχής και πρασίνου για τους κατοίκους.

Για το λόγο αυτό, ο Γιάννης Σταθόπουλος στο δημοτικό συμβούλιο της 30.3.2011 ζήτησε το δημοτικό συμβούλιο να στείλει επιτέλους καθαρό μήνυμα προς ολους τους σφετεριστές της δημόσιας περιουσίας και τους εκπροσώπους τους.

 

Η πρόταση ήταν η εξής 

.1.     Αλλαγή χρήσης γής, τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και χαρακτηρισμός του κτήματος Σιστοβάρη ως κοινωφελούς δημοτικού χώρου, προοριζόμενου αποκλειστικά για πολιτιστικές και πνευματικές δραστηριότητες. Διότι, όπως έχει αυτή τη στιγμή το πολεοδομικό καθεστώς, ο κ. Σαμουρέλης ή όποιος άλλον τον διαδεχθεί, μπορεί να ανεγείρει πολυκατοικία, εμπορικό κέντρο, σούπερ μάρκετ κ.ο.κ. Ποιός και τι θα τον εμποδίσει ?  

2.    Ανάκληση της αδείας, λόγω της σωρείας των παρανομιών της (πολεοδομικών, κυκλοφοριακών, ηχητικών κλπ), κυρίως όμως λόγω της εκτροπής της από τη βούληση του δωρητή Σιστοβάρη, η οποία είναι και βούληση όλων των πολιτών της Αγ.Παρασκευής.

3.     Άμεσες δικαστικές και εξώδικες ενέργειες, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του Δήμου αλλά και την πρόληψη νέων μεταβιβάσεων της άδειας σε πρόσωπα της ημέρας ή της νύχτας, όπως ήδη έντονα φημολογείται  

 Προς μεγάλη όμως κατάπληξη η πρόταση αυτή, η οποία διαφυλάττει απόλυτα τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών και επανειλημμένα έχει διακηρυχθεί,  έλαβε 6 θετικές ψήφους (Σταθόπουλος, Βλάχος, Σιδέρης, Φωτεινού, Κουβόπουλος, Αλεξόπουλος), 1 αποχή (Καψοκεφάλου), 12 αρνητικές (μεταξύ των οποίων και οι κ.κ. Γκιζιώτης και Τσιμπουκάκης) και 13 λευκές, δηλαδή καλυμμένα αρνητικές. Ο κ. Γιαννακόπουλος και οι Κρητικίδης, Γάκη, Δημητρίου, Γαβράς και Γουργούλης (ανεξάρτητος) ψήφισαν βεβαίως λευκό, για να μην διαφωνήσουν με την πρόταση ανοικτά.   

Η δε πρόταση της πλειοψηφίας γιά περαιτέρω νομικές ενέργειες (…), ανώδυνες μέχρι σήμερα τουλάχιστον, κατετέθη ως κοινή πρόταση Ζορμπά – Γιαννακόπουλου, οπότε και υπερψηφίστηκε άνετα και από την πλειοψηφία και από τον κ. Γιαννακόπουλο. Και το ερώτημα που γεννάται είναι. 

Η πολιτική Γιαννακόπουλου, της ανοχής προς τα συμφέροντα, δεν τελείωσε με την πτώση του ? Μήπως συνεχίζεται με άλλο τρόπο, άλλη μέθοδο και αλλά πρόσωπα ? Δεν έχει γίνει πλήρως αντιληπτό ότι άλλαξαν οι εποχές ? Και ότι οι πολίτες παρακολουθούν και περιμένουν από τους εκπροσώπους τους να σταθούν δίπλα τους και όχι απέναντι τους. ? 

 

Για να γίνει και πάλι η πολιτική Δημόσια Υπόθεση. 

 

Όχι ιδιωτική αυτών που την ασκούν.

 

Καλή Ανάσταση.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση