Κτίριο τέρας στη “Δ. Πλακεντίας”

0

 

Δυστυχώς παρά τις προειδοποιήσεις μας «περί του αντιθέτου»… οι  ηγεσίες των δημοτικών παρατάξεων αρκέστηκαν στις «Διαβεβαιώσεις» του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κυρ Σουφλιά ότι ο συγκεκριμένος χώρος θα γινόταν μια «Όαση Πρασίνου» για τους κατοίκους.

Γράφαμε και ξαναγράφαμε για τον μεγάλο κίνδυνο που διέτρεχε το «Περιβάλλον» επειδή γνωρίζαμε ότι ο κυρ Σουφλιάς είχε ήδη συμφωνήσει με την «Αττικό Μετρό» για την οικοδόμηση «Κτιρίου – τέρατος», αλλά κυρίως επειδή εκείνη την εποχή που τα έργα του Μετρό ήταν σε εξέλιξη, μια «αντίδραση» των κατοίκων θα έφερνε πολύ περισσότερα αποτελέσματα από σήμερα που όλα έχουν τελειώσει…

Εκείνη όμως την εποχή, Ποιος ν’ αντιδρούσε;  Μήπως ο τότε  Δήμαρχος κ. Αντώνης Σιδέρης; Και τι να περιμέναμε από αυτόν; Ότι θα  ύψωνε το ανάστημα του και θα κοντράριζε αυτούς που του έδωσαν το χρίσμα; Εδώ δεν το ύψωσε στους δημοτικούς του συμβούλους στον υπουργό θα το ύψωνε;

Μπορούσαμε μήπως να περιμένουμε τη «αριστερή» παρέμβαση από τον «Ρομπέν των καμένων Δασών»; Από τον «αμείλικτο διώκτη» της κάθε λογής αδικίας; Από τον υπερασπιστή των κάθε λογής «αναξιοπαθούντων»; Από τον προστάτη της κάθε μορφής «Μειονότητας»; Όχι βέβαια, αφού το «περιβάλλον» εμπόδιζε, εμποδίζει και θα εμποδίζει τις «οικογενειακές μπίζνες» είναι δυνατόν να το υπερασπιστεί «στα σοβαρά»;

Οι ελπίδες είχαν και έχουν μείνει στον κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο, οποίος και πυγμή διαθέτει και με το «περιβάλλον» οικονομικό αλισβερίσι δεν έχει…και στις «πλάτες» του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να στηριχθεί για ένα δίκαιο αγώνα.

Προς το παρόν ο κ. Γιαννακόπουλος έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου λήφθηκε η παρακάτω απόφαση κι ελπίζουμε από εκείνον τουλάχιστον να μην «υποθηκεύσει» το οξυγόνο των παιδιών μας για λίγη «ασφαλτόστρωση»…

Ίδωμεν… 

 

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής σε τακτική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Ιουλίου  2008, ομόφωνα, 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Την αποστολή του κατωτέρω ψηφίσματος προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά .

Κε Σουφλιά, Υπουργέ ΠΕΧΩΔΕ, 

 Γνωρίζετε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής με την ομόφωνη απόφασή του 105/6-4-05 (επισυναπτόμενο 1), ζήτησε την ανάκληση της 11765/21-3-05 απόφασής σας, με την οποία: 

εγκρίνατε εκ των υστέρων την κατασκευή του υπαίθριου παρκινγκ, που υποτίθεται φτιάχτηκε προσωρινά για τους Ολυμπιακούς αντί του υπόγειου,

εγκρίνατε την κατασκευή γραφείων και καταστημάτων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ πάνω από το αμαξοστάσιο, με συντελεστή δόμησης 0,8  κάλυψη 40% και ύψος οικοδομής 18 μέτρα.

Στη συνέχεια, προσωπικά εσείς ο ίδιος σε συνάντηση με τον τότε Δήμαρχο κ. Α. Σιδέρη και επικοινωνία με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης κ.κ. Β. Γιαννακόπουλο (σημερινό Δήμαρχο) και Ι. Σταθόπουλο, δεσμευθήκατε και τους διαβεβαιώσατε ότι δεν θα παραχωρηθεί τελικά ο χώρος στην «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ», αλλά θα προχωρήσετε στην κατασκευή του υπόγειου παρκινγκ και το φύτεμα από επάνω, όπως προβλεπόταν αρχικά.

Παρ’ όλα αυτά η εν λόγω Υ.Α. όχι μόνο δεν ανακλήθηκε αλλά δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 363/Δ/05, πράγμα για το οποίο τόσο εμείς όσο και ο Σύλλογος της περιοχής σας εκφράσαμε την ανησυχία μας.

Σήμερα βλέπουμε ότι η «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» προχωρά στη δημοπράτηση ενός δικού της έργου, της «κατασκευής των γραφείων της στο χώρο του Αμαξοστασίου Δουκίσσης Πλακεντίας» συνδέοντάς το με τις «αναπλάσεις των χώρων γύρω από τους σταθμούς του Μετρό» οι οποίες όμως αποτελούν συμβατική της υποχρέωση. (επισυναπτόμενο 2). 

Ζητάμε λοιπόν από σας, να φροντίσετε ώστε:

1.- Να ανακληθεί άμεσα η Υπουργική Απόφαση 11765/21-3-05 και να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.

2.-Να  κοινοποιηθεί άμεσα στην «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» με την εντολή να σταματήσει η σχεδιαζόμενη δημοπράτηση, όσον αφορά το σκέλος της κατασκευής των γραφείων της».

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ