ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

0

 

Ο λόγος ήταν η διαφωνία τους με τον Δήμαρχο Β. Γιαννακόπουλο για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να προστατευθεί η περιοχή του Αγίου Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή με αφορμή την δολοφονία ενός νεαρού και τον τραυματισμό άλλου στην πλατεία Αι Γιάννη την Κυριακή 8 Ιουλίου. Έτσι, ενώ το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Ιουλίου απεφάσισε μεταξύ άλλων την απαγόρευση χορήγησης νέων αδειών καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο Δήμαρχος εισηγήθηκε την εφαρμογή του μέτρου σε περιορισμένο μήκος της οδού Αγ. Ιωάννου αφήνοντας ελεύθερο το μεγαλύτερο μέρος της οδού για έκδοση νέων αδειών. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24ης Ιουλίου, ο Δήμαρχος αρνήθηκε την ομόφωνη πρόταση της αντιπολίτευσης για απαγόρευση έκδοσης νέων αδειών σ’ όλο το μήκος της οδού Αγ. Ιωάννου.

Έτσι, οι  κ. Α. Σιδέρης  πρ.   Δήμαρχος, επικεφαλής  της  ΄΄Πόλης για τους Πολίτες,  Ι. Σταθόπουλος, επικεφαλής της ΄΄Συνεργασίας Πολιτών΄΄, Α. Γκιζιώτης επικεφαλής της ΄΄Ανθρώπινης Πόλης΄΄ και Β. Ζορμπάς επικεφαλής της Α.Κ.Ε.Π., στην Συνέντευξη Τύπου κατήγγειλαν την άρνηση του Δημάρχου Β. Γιαννακόπουλου να επεκταθεί η απαγόρευση νέων αδειών σ’ όλη την ευρύτερη περιοχή του Αι Γιάννη, περιοχή κορεσμένη ήδη από οχλούσες  δραστηριότητες έτσι ώστε να προστατευθεί ο οικιστικός χαρακτήρας της πόλης.

Στην Συνέντευξη επισημάνθηκαν οι ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα Διοικήσεων του Δήμου οι οποίες συμπεριφέρθηκαν ως απλοί παρατηρητές της μετατροπής της ως άνω περιοχής σε υπερτοπικό κέντρο νυχτερινής διασκέδασης και προτάθηκαν μια σειρά επιπλέον μέτρων που θα βελτιώσουν την κατάσταση. Τέλος, οι επικεφαλής των παρατάξεων, δεσμεύθηκαν  ότι θα επανέλθουν με κοινή πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφευχθεί η περαιτέρω υποβάθμιση της κατοικίας στην περιοχή του Αι-Γιάννη. 

Σημειώνουμε ότι στην ίδια κατεύθυνση τοποθετήθηκαν στην διάρκεια της συνέντευξης ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αι Γιάννη Π. Βαβουγυιός και ο Α. Πικούνης καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιοβιοτεχνών  Γ. Χάρχαρος.  

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση