Στο δρόμο για την… Εξουσία!

0

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε πρόσφατη ανάρτηση σε προσωπικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης του αντιδημάρχου οικονομικών Τίμου Κωστόπουλου, αναφορικά με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Hotel Grande Bretagne, a Luxury Collection Hotel, Athens, για την επέτειο των «20 χρόνων του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών» ( ΣΕΟΔΙ) γι αυτό και το αναδημοσιεύουμε.

Ο κ.Κωστόπουλος λοιπόν αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:
«Σαν χθες μου φαίνεται όταν ο πατέρας μου ξεκίνησε την εν λόγω προσπάθεια, στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, όπου χθες έγινε η ετήσια εκδήλωση η οποία ήταν και επετειακή λόγω των 20 ετών από την ημέρα της ίδρυσης του ΣΕΟΔΙ.

Στις εκδηλώσεις του ΣΕΟΔΙ έχουν δώσει το παρών, σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, του επιχειρείν, σπουδαίοι ακαδημαϊκοί, καθώς και διεθνείς προσωπικότητες όπως Γερουσιαστές και καθηγητές Πανεπιστημίων του εξωτερικού.

Κεντρικός ομιλητής στην χθεσινή επετειακή εκδήλωση, ήταν η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, μια παρουσία με ιδιαίτερη σημειολογία καθώς η Παιδεία πρέπει να αποτελέσει για την χώρα μας, την μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον.

Πραγματικά εξαιρετικός ο λόγος της Υπουργού.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κ. Λουκία Κεφαλογιάννη που εκπροσωπούσε τον Περιφεριάρχη κ. Γιώργο Πατούλη.

Το παρών έδωσαν: ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Γιογιακας, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Βασίλης Γιαννακοπουλος, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπας, ο π. Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνος Γατσιος, ο Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και πρώην Γερουσιαστής κ. Κρις Σπύρου, οι πολιτευτές κ. Ιωάννα Καλαντζακου και κ.Μαριανθη Καφετζή, ο π. Ευρωβουλευτής κ.Μανώλης Αγγελακας και ο π. Διοικητής ΑΣΔΕΝ κ. Δημήτρης Μπάκας».

Διαβάζοντας αυτές τις γραμμές, θυμηθήκαμε τις συζητήσεις που είχαμε στον «Σχολιαστή» λίγο μετά την εκλογή στο Δημαρχιακό θώκο του Βασίλη Ζορμπά το 2011, αναφορικά με τις «νέες παρουσίες» στα έδρανα της διοίκησης του Δήμου και το πιθανό μέλλον τους.

Κάποιοι από μας, είχαν ξεχωρίσει τον Σωτήρη Ησαία, ενώ άλλοι δυσκολεύονταν να επιλέξουν, ως πιθανούς μελλοντικούς υποψήφιους δημάρχους με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ του Τίμου Κωστόπουλου και του Βασίλη Σάρκουλα.

Για όλους εμάς, οι εκλογές του 2014 δεν έκρυβαν καμία έκπληξη, σε αντίθεση με τις αντίστοιχες του 2019… και η έκπληξη δεν είχε να κάνει με το αποτέλεσμα, αλλά με το γεγονός ότι ο Τίμος Κωστόπουλος είχε επιλέξει να κατέβει με την παράταξη του Γιώργου Οικονόμου, ο οποίος πρωτοεμφανιζόταν στην τοπική πολιτική ζωή με τη σημαία της Ν.Δ και οραματιζόμενος μια «Νέα αρχή».

Η κεντρική συζήτηση στον «Σχολιαστή», μετά το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών και λόγω της απλής αναλογικής, είχε επικεντρωθεί στο κατά πόσον θα μπορούσε να επιβάλει το «Εγώ» του στις αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου ο Βασίλης Ζορμπάς, τη στιγμή κατά την οποία η παράταξη του διέθετε μόλις εννέα συμβούλους, όσους δηλαδή και ο Γιάννης Σταθόπουλος.

Κάποιοι από μας, είχαν την άποψη ότι οι «εννέα» του Βασίλη Ζορμπά, αθροιζόμενοι με τους «πέντε» του Γιώργου Οικονόμου και τους «δύο» του Αλέξη Μουστόγιαννη και την κατά περίπτωση στήριξη του Κ.Κ.Ε, θα έδιναν στον δήμαρχο μια άνετη πλειοψηφία.

Άλλοι αντίθετα, θεωρούσαν αδύνατη την συνύπαρξη μιας «εξυγιαντικής» πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας, με την παράταξη του Βασίλη Ζορμπά στην οποία συμμετείχαν στελέχη του Πασοκ  και η οποία θύμιζε – όπως και το 2011 – περισσότερο τους «Γενναίους του Μπρανκαλεόνε» παρά Νέα Δημοκρατία.

Τέλος κάποιοι άλλοι, εξέφραζαν την άποψη ότι η διοίκηση του Βασίλη Ζορμπά, θα είχε ως σύμμαχο την αντι –ΣΥΡΙΖΑ γραμμή του Περισσού, που θα υποχρέωνε τους συμβούλους της λαϊκής συσπείρωσης να στρέφουν τα βέλη τους αποκλειστικά κατά της προηγούμενης διοίκησης, ν΄ αβαντάρουν με ερωτήσεις και άλλους τρόπους την διοίκηση και κατά περίπτωση και με την ψήφο τους τις εισηγήσεις της.

Επίσης, θεωρούσαν ότι και σήμερα ισχύει η συμφωνία του 2006 μεταξύ Γιαννακόπουλου – Ζορμπά, με αποτέλεσμα τα μέλη της παράταξης που αποτελούσε την συνέχεια των «ΜΑΖΙ», να εξασφαλίζει άλλες τέσσερις θετικές ψήφους στο δήμαρχο και τέλος ότι θα υπήρχαν προσπάθειες διάσπασης των άλλων παρατάξεων με σημαντικό δέλεαρ τη συμμετοχή τους στην διοίκηση.

Όπως διαμορφώθηκε το πολιτικό τοπίο μέχρι σήμερα, ο κ.Κωστόπουλος που εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ.Οικονόμου, την εγκατέλειψε και ανέλαβε την αντιδημαρχία οικονομικών και ίσως και την υπόσχεση μιας πιθανής διαδοχής.

Η παράταξη του Βασίλη Γιαννακόπουλου συνεχίζει ν΄ αποδεικνύει ότι το «Πασοκ είναι εδώ…» και ο ίδιος ο π. δήμαρχος, που εκλέχτηκε με τον συνδυασμό του κ.Σγουρού ως περιφερειακός σύμβουλος, πέρασε τον Ρουβίκωνα χωρίς κανένα ενδοιασμό και ανέλαβε αντιπεριφερειάρχης μεταφορών στην παράταξη του κ.Πατούλη.

Συνεπώς, η φωτογράφιση του αντιδημάρχου, εν μέσω των κ. Γιαννακόπουλου και Ζορμπά, μόνον τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρηθεί…

Απάντηση