Στον «Αέρα» η ανάπλαση της πλατείας του Άη Γιάννη! Και τα τραπεζάκια έξω!!

0
Στον «Αέρα» η ανάπλαση της πλατείας του Άη Γιάννη! Και τα τραπεζάκια έξω!!
Στον «Αέρα» η ανάπλαση της πλατείας του Άη Γιάννη! Και τα τραπεζάκια έξω!!

Όπως είναι γνωστό, επί διοίκησης Γιάννη Σταθόπουλου ξεκίνησε το έργο της ανάπλασης της πλατείας του Άη Γιάννη το οποίο τελικά δημοπρατήθηκε και αναμένεται να ξεκινήσει ο εργολάβος τις απαραίτητες εργασίες.

Η συγκεκριμένη ανάπλαση είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις και διχογνωμίες, κι αυτό είναι φυσικό επειδή σε μια πλατεία που θ΄αναπλαστεί είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι διατυπώνουν διάφορες προτάσεις ανάλογα με τα συμφέροντα τους.

Υπάρχουν κατ΄αρχήν οι περίοικοι που ζουν εκεί και οι οποίοι θέλουν ένα περιβάλλον ανάλογο της περιουσίας και της αισθητικής τους. Υπάρχουν οι μαγαζάτορες οι οποίοι ζητούν φαρδιά πεζοδρόμια για να μπορούν να κυκλοφορούν ανεμπόδιστα οι εν δυνάμει πελάτες.

Υπάρχουν οι κάτοικοι που θέλουν μια αξιοπρεπή και ασφαλή παιδική χαρά για τα παιδιά τους κι ένα ευπρεπή χώρο να κάθονται. Υπάρχουν οι καφετέριες στις οποίες συχνάζουν νέοι όχι μόνο απ΄την πόλη μας αλλά κι απ΄τα Μεσόγεια.

Υπάρχουν και τα «νυχτομάγαζα», αυτά δηλαδή που αλλάζουν συχνά ιδιοκτήτες που ονειρεύονται να μαζέψουν το «χαρτί» και να την «κάνουν γι αλλού»… υπάρχουν τέλος κι αυτοί (κι ας μην κάνουμε ότι δεν βλέπουμε) που πουλούν «παραμύθα» και θάνατο.

Όλοι οι προαναφερόμενοι, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, προσπαθούσαν και προσπαθούν να διασφαλίσουν στην επικείμενη ανάπλαση ένα «χώρο» που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους.

Σε κάθε περίπτωση, το σχέδιο της ανάπλασης ψηφίστηκε κι όλοι περιμένουν την έναρξη των εργασιών, οι οποίες όμως είναι αμφίβολο το πότε θ΄αρχίσουν, κι αυτό επειδή ο νυν δήμαρχος προσπαθεί ν΄ακυρώσει την όλη διαδικασία και να ξεκινήσει μια «Άλλη ανάπλαση»!

Βεβαίως θα ρωτήσει κάποιος: ‘Ο Δήμαρχος το μόνο που κατά το νόμο πρέπει να κάνει είναι να φροντίζει να εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ποιους σοβαρούς λόγους έχει ο Βασίλης Ζορμπάς ώστε να θέλει να ανατρέψει την υπάρχουσα απόφαση ;

Μήπως θέλει να ανατρέψει όλα τα εν εξελίξει έργα του κ. Σταθόπουλου για να φτιάξει μια κατά τη γνώμη του ομορφότερη πόλη; Όχι γιατί δεν έχει εκφράσει τέτοια άποψη.

Μήπως κατοικεί εκεί και θα ήθελε να κάνει μια άλλη εικαστική παρέμβαση; Όχι, γιατί περηφανεύεται ότι κατοικεί στο Κοντόπευκο.

Μήπως διατηρεί κάποιο κατάστημα στην περιοχή ή μετέχει σε εταιρεία που εκμεταλλεύεται κάποια καφετέρια η οποία «αδικείται» από την ανάπλαση; Όχι γιατί από τις αναρτήσεις στην «Διαφάνεια» μόνο Γη κατέχει.

Το «μυστήριο» τελικά απαντήθηκε από τον ίδιο στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Ζορμπάς λοιπόν ονειρεύεται να μετατρέψει την πλατεία του Άη Γιάννη σε πιστό αντίγραφο της κεντρικής πλατείας της Αγ. Παρασκευής με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και την μείωση του «Ελεύθερου χώρου» της.

Το είχε το σχέδιο αυτό στο προεκλογικό του πρόγραμμα;

Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται… και η Ελλάδα στα τάρταρα.

Ανδρέας Μπαλωτής

Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ

Απάντηση