Τεράστια επιτυχία για το Δήμο η ενοικίαση του «Γιαβάσειου» κληροδοτήματος!

0

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 23 Απριλίου 2019, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, ο Ανοιχτός Πλειοδοτικός Διαγωνισμός για την ενοικίαση του «Γιαβάσειου» Κληροδοτήματος, οι όροι του οποίου προέβλεπαν την εκ μέρους του ενοικιαστή, ανοικοδόμηση του νέου κτιρίου και την καταβολή μηνιαίου μισθώματος προς τον Δήμο για χρονικό διάστημα 25 ετών.

Η τιμή εκκίνησης του μηνιαίου μισθώματος είχε οριστεί στις 8.000 ευρώ, σύμφωνα με «εκτιμήσεις» παλαιοτέρων διοικήσεων του Δήμου και συμμετείχαν στην πλειοδοσία τέσσερις επιχειρηματικοί όμιλοι.

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, η ενοικίαση έφθασε στο τελικό ποσό των 20.000 ευρώ μηνιαίως για δεκαετές δικαίωμα χρήσης και μετά το πέρας αυτού του διαστήματος το ακίνητο θα επιστρέψει και πάλι «ελεύθερο» στον Δήμο!

Πρόκειται για μια τεράστια οικονομική επιτυχία η οποία θ’ ανακουφίσει οικονομικά τον Δήμο και βεβαίως κάποια στιγμή θα πρέπει να λογοδοτήσουν στον λαό της Αγ. Παρασκευής οι διοικήσεις αυτές που από το 2007 δεν είχαν προχωρήσει σε παρόμοια ενέργεια με αποτέλεσμα να «χαθούν» για τον Δήμο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ….

Απάντηση