Θαύμα (Σεπτέμβρης)

0

Θαύμα!  Θαύμα!!  Στην Αγ. Παρασκευή!!!

 

 

 

Όπως είναι γνωστό από τη θρησκευτική μας παράδοση, ο Αύγουστος είναι ο μήνας που γιορτάζεται η Παναγιά μας με πανηγυρικό τρόπο σε όλη την Ελλάδα.

Αυτό το μήνα και συγκεκριμένα την 4η Αυγούστου 2009…επέλεξε η Πολεοδομία Ανατολικής Αττικής σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, για να «δημιουργήσει» ως άλλη «Παναγιά η Φανερωμένη» το δικό της «θαύμα» σε βάρος των δημοτών της Αγ. Παρασκευής, μέσα από μια αυτοψία στο κτήμα «Σιστοβάρη» σε μια ύστατη και απελπισμένη προσπάθεια των υπαλλήλων της «Σαμουρέλης και ΣΙΑ» να πείσουν την Ελληνική Δικαιοσύνη ότι η ιστορική βίλα του αείμνηστου ευεργέτη του Δήμου «υπάρχει» κ ότι δεν έχει κατεδαφιστεί!!!

Ας όμως πάρουμε τα πράγματα με τη σειράς τους. Όπως είναι γνωστό σε όλους εμάς που κατοικούμε στην Αγ. Παρασκευή, η βίλα «Σιστοβάρη» κατεδαφίστηκε…σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο σύσσωμο το Σώμα καταδίκασε την παράνομη και αυθαίρετη αυτή κατεδάφιση εκτός από τον κ. Σάββα Αντωνιάδη ο οποίος αντάλλαξε την «ψήφο» του με ένα «μερίδιο» στην επιχείρηση «Davinci» που παράνομα οικοδομήθηκε και λειτουργεί εκεί.

Μετά από αλλεπάλληλες προσφυγές σε αρμόδιους φορείς και στη Δικαιοσύνη από τους συμπολίτες μας κ. Μιχάλη Ρέιερ, Θοδωρή Κοκκινάκη, Ανδρέα Μπαλωτή και Κωνσταντίνο Κουβόπουλο, ο τελευταίος με μηνυτήρια αναφορά του, κατάφερε και επανέφερε στην επιφάνεια, από δικαστικής πλευράς, την υπόθεση αυτή, με αποτέλεσμα ο αρμόδιος Εισαγγελέας να διατάξει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου να διατάξουν τη διενέργεια αυτοψίας για να διαπιστωθεί η κατεδάφιση της βίλας (η οποία κατά τις υπηρεσίες της Πολεοδομίας) βρίσκεται στη θέση της!!

Ο κ. Κουβόπουλος, έλαβε από την Πολεοδομία ειδοποίηση ότι στις 4 Αυγούστου 2009 θα γινόταν η αυτοψία και στη συνέχεια ειδοποίησε το δήμαρχο, τους αρχηγούς των παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους γι αυτήν την εξέλιξη.

Για την κρίσιμη ημέρα της αυτοψίας, ο δήμαρχος κ. Γιαννακόπουλος επέλεξε να πάει διακοπές καθώς και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του, εκτός από τον κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ και την κ. Αικατερίνη Μοσχονά. Από την πλευρά του, ο κ. Αντώνης Σιδέρης συνεννοήθηκε με τους κ. Νίκο Φωτόπουλο και Μάκη Χάρχαρο να παραστούν ως εκπρόσωποι της παράταξης «Πόλη για τους Πολίτες», ενώ οι άλλες δημοτικές παρατάξεις των κ. Σταθόπουλου, Γκιζιώτη και Ζορμπά δεν εκπροσωπήθηκαν από κανέναν.

Κατά την διάρκεια της αυτοψίας απαγορεύτηκε από τον ενοικιαστή κ. Λάμπρο Σαμουρέλη η είσοδος στο χώρο της αυτοψίας, στον κ. Κουβόπουλο, στους Δημοτικούς  Συμβούλους κ. Φωτόπουλο, Χάρχαρο, Παπαμιχαήλ και Μοσχονά στον δημοσιογράφο Ανδρέα Μπαλωτή και στην Επιστημονική Σύμβουλο (Αρχιτέκτων – Μηχανικός) κ. Ολυμπία Σαλούδου.

Ο «λόγος» της απαγόρευσης ήταν σαφής. Όλοι αυτοί δεν είχαν δικαίωμα στο «Θαύμα»…δηλαδή μόνο οι «Μηχανικοί του Δήμου και της Πολεοδομίας» είχαν την άδεια να «δουν» το «περίγραμμα της Βίλας» το οποίο «αναδύθηκε» για χάρη τους από το «Χτες»!

Η όλη αυτή φαρσοκωμωδία  όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την εύλογη μήνη των παρευρισκομένων και ο κ. Κουβόπουλος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Όταν δε προσέφυγε στην Εισαγγελία για να ενημερώσει τους αρμοδίους για «όλα αυτά», έμαθε με έκπληξη ότι η Εισαγγελία ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση είχε με τη συγκεκριμένη Αυτοψία, αφού δεν την είχε διατάξει!!!

Το «ποιοι» και «γιατί» τη «διέταξαν» θα το βρει η δικαιοσύνη…Ο αγώνας για το κτήμα «Σιστοβάρη» συνεχίζεται… 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση