Το Πράσινο Κίνημα καλεί να αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

0
Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Έναν αιώνα μετά, η μνήμη παραμένει ζωντανή.

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού. Έναν αιώνα μετά, η μνήμη παραμένει ζωντανή, όπως και ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Το Πράσινο Κίνημα καλεί τη Διεθνή Κοινότητα κατά το πρότυπο της αναγνώρισης των δύο άλλων γενοκτονιών, Εβραίων και Αρμενίων,  να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, να προασπίσει την ιστορική αλήθεια και να αποκαταστήσει το αίσθημα δικαίωσης ενός ολόκληρου λαού..

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (1916 – 1923) αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη γενοκτονία του 20ου αιώνα και χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο στυγνά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Μια θηριωδία κατά την οποία 353.000 Πόντιοι  εξολοθρεύτηκαν,  περισσότεροι από 400 χιλιάδες ξεριζωμένοι  πήραν το δρόμο για την Ελλάδα αφήνοντας πίσω τους έναν πολιτισμό τριών χιλιετιών και μια καμένη γη: 815 χωριά ανασκαμμένα, 1.134 εκκλησίες κατεστραμμένες, 960 σχολεία γκρεμισμένα.

Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε σχετικά: «Το Πράσινο Κίνημα  θεωρεί ότι ο αφανισμός των Ελλήνων του Πόντου συνιστά έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας.

100 χρόνια μετά τη γενοκτονία των ελλήνων του Πόντου και οι Μνήμες από όσα τραγικά συνέβησαν τότε είναι πιο επίκαιρες από ποτέ.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους Έλληνες Πόντιους και στο δίκαιο αίτημα της αναγνώρισης από τη Διεθνή Κοινότητα, της Γενοκτονίας των Ποντίων.»

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ | Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη
υποστηρικτές του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση