Βάνα Νικολακοπούλου: Αυτοδιοικητικοί και «αυτοδικοιητικοί».

0

Σε προηγούμενη αρθρογραφία μου παρατήρησα από συζητήσεις που είχα με  συνδημότες, ότι πολλοί από αυτούς είχαν ερωτηματικά σχετικά με την ουσία των γραφόμενών μου.

Γι’ αυτό το λόγο επανέρχομαι, για να ξεκαθαρίσω κι εγώ με τη σειρά του μου το θολό εκλογικό τοπίο που δημιουργείται εσκεμμένα ή αθέλητα  από κάποιους σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές.

Στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου,  πολλοί υποψήφιοι δήμαρχοι θα σας ζητήσουν την ψήφο σας  για να διαχειριστούν τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες του Δήμου  μας.

Προσωπικά επέλεξα να ενταχθώ στην δημοτική παράταξη «Νέα Αρχή για την Αγ. Παρασκευή», επειδή πιστεύω ότι ο επικεφαλής της Γιώργος Οικονόμου, είναι ένας συμπολίτης μας έντιμος και ειλικρινής κι ότι όταν δηλώνει ότι το πρόγραμμα μας είναι διαφορετικό και θα μπορεί να αλλάξει στην κυριολεξία τη ζωή στην πόλη και το εννοεί αλλά και μπορεί να το πραγματοποιήσει.

Στο παρελθόν ήμουν κι εγώ μάρτυρας ανθρώπων που έλεγαν μεγάλα «Θα», ωστόσο οι πράξεις τους στη συνέχεια, όταν ανήλθαν στην εξουσία, ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες από τις προεκλογικές τους αναγγελίες. Επιπλέον αυτό το παράδειγμα, δεν αντιπροσωπεύει έναν μόνο υποψήφιο αλλά αρκετούς  και συνειδητοποίησα ότι αυτοί που «πήγαιναν για τα πολλά», η αναγνώριση κ.α.

Ο Γιώργος Οικονόμου, έχει καταδείξει κι έχουν αναγνωριστεί οι ικανότητες  και οι δεξιότητες του κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του.  Έχει υπηρετήσει την πατρίδα από θέσεις ευθύνης, έχει ασκήσει διοίκηση σε διάφορα κλιμάκια, κι έχει πετύχει επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση στη διάρκεια του βίου του.

Ο κ. Οικονόμου δεν αναμένει από τις δημοτικές εκλογές να αναγνωριστεί ως πρόσωπο από τη θέση του Δημάρχου. Τα έχει «καλά με τον εαυτό του», όπως έλεγαν και οι παλιοί και γι’ αυτό το λόγο δεν κινείται «υπόγεια». Δεν συμμαχεί με άλλους υποψηφίους για συμφεροντολογικούς λόγους αλλά για ιδεολογικούς. Δεν έχει ανάγκη να τηλεφωνεί σε υποψηφίους άλλων παρατάξεων προτρέποντάς τους να εγκαταλείψουν τον προσωπικό τους αγώνα.

Κυρίως δεν χρωστά ενοίκια, ούτε ακούγονται ιστορίες για οικονομικά «δαγκώματα» σε ομοϊδεάτες και μη.

Εντάχθηκα στην παράταξη του κ. Οικονόμου επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι δεν ζητά τον δημαρχιακό θώκο για λόγους βιοπορισμού, ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για το κοινό καλό κι όχι για την ικανοποίηση εγωισμού ή προσωπικών φιλοδοξιών, ότι δεν έχει να καλύψει ή να συμψηφίσει προγενέστερες ευθύνες και σκάνδαλα, ότι διακατέχεται από αισθήματα  προσφοράς στην πόλη ενώ τέλος κατέχει την απαραίτητη τεχνογνωσία για παροχή προς τους συμπολίτες του, αναβαθμισμένων υπηρεσιών και κατασκευή υποδομών.

Είναι ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει χρόνια στον κλάδο των τεχνικών έργων και γνωρίζει πως μπορεί να προστατέψει τους συμπολίτες του και πώς να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι ό,τι κάνει, το κάνει με τις δυνάμεις του και ορθά κατά τη φιλοσοφία του και πολλές φορές σε συνεννόηση με τους συνεργάτες του , όχι πισώπλατα, ούτε με κλίκες, ούτε με κουμπαριλίκια.

Μήπως ήρθε η ώρα οι εκλογές ν ‘αποκτήσουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος για όλους όσοι επιθυμούν την απαγκίστρωση από το παρελθόν και την καθιέρωση νέου ήθους στα δημοτικά δρώμενα αποσκοπώντας στην αλλαγή και όχι στη συναλλαγή και τους συμψηφισμούς;

Μήπως ήρθε επιτέλους η στιγμή για μια «Νέα αρχή» για την Αγ. Παρασκευή με δήμαρχο τον Γιώργο Οικονόμου;

Προσωπικά έχω απαντήσει σε αυτό το ερώτημα. Το μέλλον της πόλης πλέον επαφίεται σε εσάς για να αποφασίσετε ποιος είναι πράγματι αυτοδιοικητικός και ποιοι ευελπιστούν σε εσάς για να «βαπτιστούν».

Απάντηση