Βασίλης Ζορμπάς: «Οι Δημοτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα ήταν «Άντρα Διαφθοράς»! και διεκπεραίωναν «Άλλα θέματα! »

0
Όπως είναι γνωστό, στο Δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου 2019, εισήλθε εκτάκτως το θέμα σχετικά με τους 17 συμπολίτες μας – μέλη του Διοικητικού συμβουλίου της πρώην ΔΕΒΣΑΠ, (βρεφονηπιακός σταθμός στην οδό Λάδωνος), οι οποίοι κινδυνεύουν να τους καταλογισθεί από το Ελεγκτικό συνέδριο το ποσό των 70 και πλέον χιλιάδων ευρώ στον καθένα επειδή οι Υπηρεσίες (αλήθεια ποιες ακριβώς) του Δήμου, αρνήθηκαν ν΄αποστείλουν τα στοιχεία που τους είχαν ζητηθεί για τον έλεγχο του οικονομικού έτους 2009!
Στην συνεδρίαση ζητήθηκαν από τον δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, τόσο από συνδημότες μας – μέλη της πρώην ΔΕΒΣΑΠ, όσο και από δημοτικούς συμβούλους, διευκρινήσεις για τους λόγους που ο δήμος δεν έδωσε τα ζητηθέντα στοιχεία στο Ελεγκτικό συνέδριο, όσο και για την διενέργεια ελέγχου που είχε ζητήσει ο κ.Ζορμπάς τον Ιούνιο του 2011 για τον Δήμο και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις του.
Ας δούμε λοιπόν «Τι» απάντησε ο δήμαρχος για «Όλα αυτά» (με τον δικό του τρόπο και το δικό του συντακτικό).
«Την 1η Ιανουαρίου 2011 είπε ο κ.Ζορμπάς, αναλάβαμε τον Δήμο και στις 19 Ιανουαρίου, εγώ είχα τοποθετηθεί (προφανώς στο δημοτικό συμβούλιο), ότι οι Δημοτικές επιχειρήσεις οι οποίες ξεπερνούσανε στην Ελλάδα τις 6.000, τις θεωρούσα «Άντρα διαφθοράς!».
Δηλαδή συνέχισε ο δήμαρχος, Δεν μπορεί οι 1.000 Δήμοι, οι περισσότεροι απ΄αυτούς ήταν ορεινοί κ.λ.π, να έχουν 6.000 Δημοτικές επιχειρήσεις. Ήτανε για να διεκπεραιώνουνε «Άλλα θέματα!».
Ο Δήμος ο δικός μας, συνέχισε ο δήμαρχος, ευτυχώς είχε μόνον δύο! (σημ. στη μία, την πρώην ΔΗΠΕΑΠ, μετείχε και ο ΙΔΙΟΣ στο Δ.Σ της μετά από την παραίτηση του μέλους που είχε ορίσει η παράταξη του να την εκπροσωπεί…), αλλά υπήρχαν Δήμοι που είχαν και 15!!!
Στις 19 Ιανουαρίου 2011, συνέχισε ο κ.Ζορμπάς, επληροφορήθην από τον τότε πρόεδρο της ΔΗΠΕΑΠ κ. (Χρήστο) Μαντζανά, ότι «Κάηκε ο δίσκος της επιχείρησης!».Δεν καιγόταν δηλαδή επί 10 -15 χρόνια που λειτουργούσε και ξαφνικά «κάηκε!» και η «πλάκα ήταν ότι δεν υπήρχαν και μπακ απ!!» κατέληξε ο κ.Ζορμπάς.
(Δηλαδή σε απλά ελληνικά, ο κ.Ζορμπάς μετέφερε στο Δημοτικό συμβούλιο τον ισχυρισμό του πρόεδρου της ΔΗΠΕΑΠ Χρήστου Μαντζανά, περί «καψίματος(sic) του σκληρού δίσκου» του ηλεκτρονικού υπολογιστή της ΔΗΠΕΑΠ, ως «τετελεσμένη και μη αναστρέψιμη απώλεια» για τα στοιχεία που περιείχε! αντί της αλήθειας, δηλαδή του γεγονότος ότι με πολύ μικρό κόστος μπορούσε κι ακόμη μπορεί… να γίνει η ΑΝΑΚΤΗΣΗ των δεδομένων που αυτός περιείχε!!!). 
«Αντιλαμβάνεστε, συνέχισε ο δήμαρχος, ότι έτσι κι αλλιώς εμείς είχαμε πάρει την απόφαση την πολιτική, να μην έχουμε καμία επιχείρηση και να΄χουμε μόνον Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τα δύο που δικαιούμασταν και βέβαια τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2011 αν θυμάμαι καλά, κλείσανε,(οι επιχειρήσεις ΔΕΒΣΑΠ και ΔΗΠΕΑΠ) και μπήκανε σε εκκαθάριση και ταυτόχρονα με την εκκαθάριση, εγώ ζήτησα, (τον Ιούνιο του 2011), από το Ελεγκτικό συνέδριο να υπάρχει και διαχειριστικός έλεγχος».

Σημείωση Σχολιαστή.
Από την τοποθέτηση του κ.Ζορμπά, προκύπτει το χρονικό διάστημα (1-1-2011 μέχρι Μάρτιο ή Απρίλη του 2011), για το οποίο η κ.Μουχτούρη κατήγγειλε στο Δημοτικό συμβούλιο τον Βασίλη Ζορμπά, ότι ενώ είχε στην διάθεση του και γνώριζε τα πραγματικά στοιχεία της ΔΗΠΕΑΠ, (βλ. σχετικό ρεπορτάζ), δεν τα έστειλε στην Εισαγγελία – σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ιδίου και της παράταξης του – αλλά επέλεξε υιοθετήσει την άποψη του κ.Μαντζανά «περί οριστικής απώλειας»… και στη συνέχεια να «συμμαχήσει» πολιτικά το 2014! ΜΑΖΙ με τους υπεύθυνους που διοικούσαν πολιτικά και διοικητικά την συγκεκριμένη επιχείρηση.
Γι αυτό, καθ’ αυτό το θέμα της «ταμπακιέρας» δηλαδή για το «τι» περιείχε το έγγραφο της καταγγελίας του κ.Ζορμπά… το γιατί δεν έγινε ποτέ έλεγχος μέχρι τις 31- 12 -2018… και το «γιατί» ΔΕΝ καταλογίζονται ευθύνες σε δημοτικούς συμβούλους, στον πρόεδρο και την λογίστρια της επιχείρησης αλλά στα απλά μέλη που ΔΕΝ ασκούσαν διοίκηση… θα επανέλθουμε.

Απάντηση