Βιοκλιματική Ανάπλαση της οδού Αγίου Ιωάννου

0

 

Πρόθεση του κ. Γιαννακόπουλου ήταν να θέσει υπόψη όλων των κατοίκων της πόλης το ιστορικό της διαδικασίας που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα για την υλοποίηση του έργου, ώστε να έχουν φερέγγυα, αξιόπιστη και λεπτομερή ενημέρωση. Παράλληλα δε, να δοθεί και η ευκαιρία σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να εκφράσουν τις απόψεις τους σε αυτή τη φάση εξέλιξης των έργων.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσία επαγγελματιών και δημοτών, ο κ. Γιαννακόπουλος στη λεπτομερή ενημέρωσή του επεσήμανε:

«Η κατάσταση στην Αγίου Ιωάννου, όπως όλοι γνωρίζουμε, ήταν αφόρητη και δημιουργούσε την εικόνα μιας άναρχης πόλης. Πολλές Διοικήσεις κατά το παρελθόν είχαν ως όραμα να αναδιαμορφώσουν την οδό Αγ. Ιωάννου. Εδώ εμπλέκονται πολλές δράσεις όπως κατοικίες, καταστήματα, γραφεία, ιατρεία με αποτέλεσμα η ικανοποίηση όλων των εμπλεκομένων να καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη. Παρά τα προβλήματα, εμείς καταλήξαμε σε μια μελέτη του έργου, ώστε να ικανοποιούνται οι περισσότερες πλευρές, κυρίως η επαγγελματική στέγη, η βαδισιμότητα, το περιβάλλον και η αισθητική.  Η μελέτη εκπονήθηκε από τους καλύτερους και εμπειρότερους επιστήμονες. Με ψυχρά υλικά, πέτρα και γρανίτη, πλατιά πεζοδρόμια και δενδροφύτευση με πλατάνια, ώστε σε συνδυασμό με την ανάπλαση των κάθετων δρόμων, να αναμορφωθεί ριζικά η Αγ. Ιωάννου και να αποτελέσει κόσμημα για την πόλη».

Ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στη συνέχεια στην πορεία των διαδικασιών και στον τρόπο χρηματοδότησης του έργου, τονίζοντας μεταξύ άλλων.

Ομόφωνη έγκριση και αποδοχή από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου της προγραμματικής Σύμβασης (Αύγουστος 2007)

Έγκριση, από το ΥΠΕΧΩΔΕ της προηγούμενης κυβέρνησης (2007), της χρηματοδότησης σε τρεις φάσεις. Έγκριση από τη σημερινή Κυβέρνηση (ΥΠΕΧΩΔΕ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΗΣΕΑΣ, ΣΑΤΑ), ΣΎΝΟΛΟ 2.303.000 Ευρώ για την ανακατασκευή του έργου, σύμφωνα με δημοπρασία. «Είναι το μόνο και το πρώτο έργο», τόνισε ο κ. Γιαννακόπουλος, «που έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του εκ των προτέρων

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση