Βιωματικό Εργαστήρι και συζήτηση για το Περιβάλλον στο «Στέκι της Αναξαγόρα».

0
συζήτηση για το Περιβάλλον
συζήτηση για το Περιβάλλον

Συζήτηση για τα για τα στερεά και υγρά απόβλητα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7/12/2019, ώρα 18:00, στο «ΣΤΕΚΙ ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ» με ομιλήτρια την Δρ. Μαρία Ρουσσομουστακάκη και στην συνέχεια θα ακολουθήσει Βιωματικό Εργαστήριο.

Στο σχετικό δελτίο τύπου, αναφέρονται τα εξής:

«Η χρήση των υλικών συνδέεται με παραγωγή στερεών και υγρών αποβλήτων, που δημιουργούν περιβαλλοντικά προβλήματα. Επιπλέον, η σπατάλη των υλικών μπορεί να εξαντλήσει στο μέλλον πολύτιμους φυσικούς πόρους.

Όμως γνωρίζουμε πια ότι Βιώσιμη κατανάλωση είναι η υπεύθυνη χρήση αγαθών και υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις ανθρώπινες ανάγκες, σεβόμενη παράλληλα το περιβάλλον και την κοινωνία.

Τα γνωστά 3 R (Reduce, Reuse, Recycle, μείωσε, επαναχρησιμοποίησε, ανακύκλωσε), έχουν γίνει περισσότερα (Rethink, Repair, Recover, ξανασκέψου, επανάκτησε), και επιπλέον ανάγκες, πρακτικές, και σχετικοί όροι, λέξεις – κλειδιά όπως Upcycle (αναβάθμισε), Trash art (Τέχνη από σκουπίδια), Αειφόρος Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία έχουν μπει στη ζωή μας».

Στο Βιωματικό Εργαστήριο που θα ακολουθήσει, θα επαναχρησιμοποιηθούν υλικά (π.χ. CD, πλαστικά μπουκάλια), για να δημιουργηθούν Χριστουγεννιάτικα στολίδια (π.χ. χριστ. δέντρα, λουλούδια και γιρλάντες με αστέρια, αγγέλους) για την διακόσμηση του χώρου.

Σημείωση: Για το Εργαστήριο φέρτε μαζί σας (προαιρετικά) άδεια πλαστικά μπουκάλια νερού, λευκά πώματα πλαστικών μπουκαλιών, χάντρες από παλιά κολιέ, cd.

Σας περιμένουμε, Στέκι Αναξαγόρα. Αναξαγόρα 21, Αγία Παρασκευή.
fb: Το Στέκι της Αναξαγόρα.

Απάντηση