Ξεκίνησε Ομαδική Εικαστική έκθεση στην βίλα «Ιόλα».

0

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής διοργανώνει ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Let’s Supper, Mr.Iolas Resurrection Re» στον Κήπο της Βίλας Ιόλα από τις 12 έως τις 19 Ιουλίου 2019.

Ο Αλέξανδρος Ιόλας υποδέχεται τον Andy Warhol για ένα Μυστικό Δείπνο στη διάσημη βίλα του στην Αγία Παρασκευή. Η σχέση των δύο ανδρών είναι κεντρικής σημασίας ως προς τη θεματική της έκθεσης. Ο Ιόλας παρήγγειλε στον Warhol τη σειρά έργων Last Supper και λίγο μετά την υλοποίηση και παρουσίασή της το 1987 πέθαναν και οι δύο με λίγους μήνες διαφορά.

Εννοιακό πυρήνα του Let’s Supper, Mr. Iolas | Resurrection Re αποτελεί το μαρμάρινο τραπέζι της βανδαλισμένης Βίλας Ιόλα ως κατάλοιπο περασμένων μεγαλείων, ως αινιγματικός τόπος συσσωρευμένων αφηγήσεων. Μέσω της αδιάλειπτης προβολής ενός από τα έργα της σειράς πάνω στην επιφάνεια του τραπεζιού θα λαμβάνει χώρα, ή αλλιώς θα επαν-επιτελείται, η σκηνή του Μυστικού Δείπνου καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Σε συμβολική αναλογία, δώδεκα εικαστικοί “συνδαιτυμόνες”, δώδεκα δηλαδή καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, προσκαλούνται στην εκθεσιακή αυτή εκδήλωση για να τη συνθέσουν.
Τα εικαστικά έργα θα ενταχθούν στην έκταση του Κήπου καθώς και στο κτιριακό κέλυφος της Βίλας.

Mε την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και της ανεξάρτητης εταιρείας παραγωγής Marni Films.
Επιμέλεια-Συντονισμός: Νάιρα Στεργίου και Εριφύλη Βενέρη.
Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
Πάνος Αμελίδης, Βασίλης Βλασταράς, Campus Novel, Φοίβη Γιαννίση, ERRANDS, Poka-Yio, Madelyn Roehrig, Κωστής Σταφυλάκης, Νάιρα Στεργίου, Εριφύλη Βενέρη, Πάνος Χαραλάμπους, HOPE και Αλέξανδρος Ψυχούλης.
Η έκθεση λειτουργεί τις ώρες 20:00 – 23:00.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση