Η απόκτηση του χώρου «Μακρή» με 1.800.000ευρώ!.. και η «επιλεκτική μνήμη» των αιρετών.

0
To σχολικό συγκρότημα ΜΑΚΡΗ
To σχολικό συγκρότημα ΜΑΚΡΗ

Νέες παράμετροι παρουσιάστηκαν αλλά και νέα ερωτήματα δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος για την ψήφιση των όρων του δανείου που θα ζητήσει ο Δήμος από τις τράπεζες και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προκειμένου να προχωρήσει στην διαδικασία της απόκτησης του χώρου των πρώην εκπαιδευτηρίων «Μακρή» (Ο.Τ 119), στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της 8ης Ιανουαρίου 2020.

Η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα, έγινε μετά από σχετική αίτηση 15 συμβούλων, τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα από τις παρατάξεις «Νίκη για τους πολίτες της Αγ. Παρασκευής» του Γιάννη Σταθόπουλου, «Νέα αρχή για την Αγ. Παρασκευή» του Γιώργου Οικονόμου, «Μια γενιά μπροστά» του Αλέξη Μουστόγιαννη και «Φυσάει κόντρα στην Αγ. Παρασκευή», εκπρόσωπος Μελίνα Αλεφαντή.

Ας δούμε όμως ποιες ήταν οι νέες παράμετροι και τα νέα ερωτήματα που προέκυψαν. (Δεν έχουμε τα πρακτικά για αναλυτικό ρεπορτάζ… θα υπάρξει όμως τις προσεχείς ημέρες).

1) Κατά την εισήγηση του θέματος, για πρώτη φορά ακούστηκε από τα χείλη του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, η πρόθεση του ν΄ αποκτηθεί ο χώρος με «Απ΄ευθείας αγορά», στην περίπτωση που οι κληρονόμοι αποδέχονταν την πρόταση να συζητήσουν Μαζί του αυτήν τη λύση!

2) Στην συζήτηση που προηγήθηκε για το θέμα αυτό στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ο Γιώργος Οικονόμου είχε ρωτήσει, εάν οι κληρονόμοι είχαν προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά της απόφασης του Δήμου για δέσμευση του χώρου, και τόσο ο δήμαρχος όσο και οι παριστάμενοι αντιδήμαρχοι, είχαν απαντήσει  Αρνητικά.

Απέκρυψαν δηλαδή από τον επικεφαλής της παράταξης “Νέα αρχή για την Αγ. Παρασκευή”  το γεγονός ότι οι κληρονόμοι του ακινήτου είχαν ήδη προσφύγει στην Δικαιοσύνη κι ότι στις 10 Απριλίου 2020, είχε οριστεί να συζητηθεί σε αρμόδιο δικαστήριο, η Άρση της δέσμευσης του χώρου!

3) Η αποκάλυψη της Αλήθειας, για την κίνηση αυτή των κληρονόμων, έγινε από παριστάμενο μέλος της Ένωσης Γονέων, με αποτέλεσμα οι «Αγνοούντες» ν΄αναγκαστούν ν΄ανακτήσουν την μνήμη τους και να παραδεχτούν ότι σχετικό έγγραφο είχε κοινοποιηθεί στο Δήμο στις 16-12-2019!!

4) Αναπάντητη έμεινε η ερώτηση της συμβούλου Μίνας Μουχτούρη για το εάν το έγγραφο αυτό, είχε προωθηθεί στους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου… κι αν είχε υπάρξει άμεση εισήγηση της υπηρεσίας αυτής για τους περαιτέρω υπεύθυνους χειρισμούς προς όφελος του Δήμου και των πολιτών.

5) Ο τ. αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, Δημήτρης Κονταξής, δήλωσε ότι εάν ο Δήμος είχε προχωρήσει σε πράξη απαλλοτρίωσης, το αρμόδιο δικαστήριο θα είχε ορίσει τιμή μονάδος που θα ανέβαζε το ποσό που θα έπρεπε να καταβληθεί στους κληρονόμους στο 1.800.000ευρώ περίπου – βάσει των αντικειμενικών αξιών που ίσχυσαν  στην περίπτωση της αγοράς της Βίλας Ιόλα – αντί των 2.750.000ευρώ που όρισε ο εκτιμητής Γιάννης Ξυλάς, συμπολίτης μας και πρώην δημοτικός σύμβουλος, (την περίοδο 1998 -2002 της Πασοκ – παράταξης), του τότε δημάρχου Σταύρου Κώτση.

6) Ο Νομικός σύμβουλος των κληρονόμων, απέκλεισε κάθε συζήτηση με τον Δήμο λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είχε γίνει προ πολλών ετών… κι ότι θα ζητηθεί η καταβολή αποζημίωσης από τον Δήμο για την ‘Βλάβη’ που έχει δημιουργηθεί λόγω «Ολιγωρίας» του!

7) Ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, «διέρρηξε τα ιμάτια του» και διαβεβαίωσε τους Δημοτικούς συμβούλους ότι ΟΥΔΕΜΙΑ περίπτωση υπήρχε να καταδικαστεί ο Δήμος να πληρώσει προς τους κληρονόμους αποζημίωση για την «βλάβη» που τους προξένησε.

Σημ. Σχολιαστή.

Επειδή έχουμε ξαναδεί τον Βασίλη Ζορμπά να «διαρρηγνύει τα ιμάτια του» και να «Διαβεβαιώνει τους δημοτικούς συμβούλους»… να υπενθυμίσουμε ότι ανατρέχοντας στα πρακτικά του Δημοτικού συμβουλίου της περιόδου 2011 -2014, ο Βασίλης Ζορμπάς ως δήμαρχος, δήλωνε, συχνά – πυκνά (με καμάρι) προς το σώμα, ότι παρείχε τις ιατρικές του γνώσεις ΔΩΡΕΑΝ προς τους συμπολίτες του στα Δημοτικά Ιατρεία της Αγ. Παρασκευής.

Ο τότε δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Βασίλη Γιαννακόπουλου και πρόεδρος των Δημοτικών Ιατρείων την περίοδο 2006 -2010, Μιχάλης Γαβράς, του συνέστησε σε μία συνεδρίαση, να σταματήσει να «εμφανίζεται ως εθελοντής» γιατί Αμειβόταν για τις υπηρεσίες που παρείχε!

Ο κ.Ζορμπάς ανταπαντώντας, είχε και τότε «διαρρήξει τα ιμάτια του»… κι είχε «Διαβεβαιώσει το σώμα» ότι παρείχε εθελοντική εργασία… δηλώνοντας μάλιστα, ότι εάν υπήρχαν αποδείξεις για τα όσα ισχυριζόταν ο κ.Γαβράς, τότε θα κατέθετε την παραίτηση του από το Δημαρχιακό αξίωμα!!

Σε επόμενη συνεδρίαση, ο κ. Γαβράς, προσκόμισε στο Δημοτικό συμβούλιο μισθολογικές καταστάσεις του έτους 2007, στις οποίες ο κ. Ζορμπάς ήταν εγγεγραμμένος… τον μισθό που εισέπραττε μηνιαίως… και τις υπογραφές που έβαζε κάθε φορά για την είσπραξη των μισθών του!!!

Αιφνιδίως «επανήλθε η μνήμη» του κ. Ζορμπά… «θυμήθηκε» ότι «είχε ξεχάσει» τις μισθοδοσίες αυτές… και βεβαίως συνέχισε ν΄ ασκεί κανονικά τα καθήκοντα του μέχρι το τέλος της θητείας του…

Απάντηση