Ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση του χώρου «Μακρή».

0
To σχολικό συγκρότημα ΜΑΚΡΗ
To σχολικό συγκρότημα ΜΑΚΡΗ

Στη συνεδρίαση της 4ης Μαρτίου 2020, ψηφίστηκε ομόφωνα η σύναψη δανείου ύψους 2.750.000 ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την απαλλοτρίωση του χώρου των πρώην εκπαιδευτηρίων «Μακρή» στον Τσακό.

Από την εισήγηση του θέματος, έγιναν γνωστοί και οι όροι του δανείου, δηλαδή ότι η χρονική περίοδος αποπληρωμής του είναι τα 12 έτη, το επιτόκιο 3,7% και η ετήσια δόση ανέρχεται στο ποσό των 289.940,49 ευρώ.

Ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, είπε ότι ο Δήμος θα προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς για τη λήψη του δανείου, ώστε να εμφανιστεί «πάνοπλος» στο δικαστήριο της 10ης Απριλίου 2020.

Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κονταξής, ρώτησε τον κ.Ζορμπά εάν θα ξεκινήσουν αμέσως και οι διαδικασίες της απαλλοτρίωσης, για να λάβει την αρνητική απάντηση του δημάρχου ο οποίος είπε ότι «αυτές» (οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης) θα ξεκινήσουν μετά το δικαστήριο.

Από την πλευρά του ο π. δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συγκεκριμένη εξέλιξη, αλλά και για την αλλαγή της στάσης του Βασίλη Ζορμπά, ο οποίος – όπως είπε – είχε ταχθεί εναντίον της απαλλοτρίωσης.

Απαντώντας στον κ.Σταθόπουλο ο δήμαρχος, για μια ακόμη φορά, κατέδειξε προς το Δημοτικό συμβούλιο και όχι μόνο, ότι η αβρότης, η κομψότης και η «έφεση για προσφορά», ΔΕΝ αποτελούν τα «δυνατά του σημεία»… και το επισημαίνουμε επειδή είπε με σαρδόνιο ύφος ότι: «Αυτό που θα γραφτεί, είναι ότι το δάνειο ελήφθη επί δημαρχίας Βασίλη Ζορμπά… κι ότι η πόλη αδιαφορεί για τις παρελθοντολογίες»…

Από την πλευρά του ο Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής της παράταξης «Νέα αρχή», είπε ότι οι απόψεις όλων για το συγκεκριμένο θέμα είναι γνωστές… κι ότι  καθήκον ενός δημάρχου, είναι να εξαντλεί κάθε πιθανότητα εξεύρεσης καλύτερων όρων δανεισμού και να μην περιμένει παθητικά το «ποιος» θ΄ανταποκριθεί στην επιστολή που απέστειλε για την εκδήλωση ενδιαφέροντος.(Ψιλά γράμματα για την παλιά φρουρά των αυτοδιοικητικών της πόλης μας…).

Ο Ανδρέας Γκιζιώτης, έκανε λόγο για «Ηθική νίκη» του «κοινού καλού» εναντίον «του προσωπικού οφέλους» ή κάπως έτσι… και παρότρυνε τις ενώσεις γονέων να ετοιμάσουν πλήρης φακέλους με τις ανάγκες της πόλης, για τις παρεμβάσεις τους στο δικαστήριο.

Η κ.Αλεφαντή, από την παράταξη «Φυσάει κόντρα», επεσήμανε στο δήμαρχο ότι κατά την δική της άποψη, το Γονεϊκό κίνημα ήταν αυτό που πίεσε για την απόκτηση του χώρου Μακρή.

Ο π. αντιδήμαρχος παιδείας Πάνος Γκόνης, πρόσθεσε μια διαφορετική οπτική γωνία ( σε όσους τουλάχιστον ήθελαν να την δουν…), λέγοντας ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ετίθετο θέμα «πατρότητας» ή «μητρότητας»… κι αυτό γιατί όλοι μαζί προσπάθησαν προς την ίδια κατεύθυνση.

O κ. Γκόνης, έδωσε επίσης συγχαρητήρια στον δήμαρχο επειδή όπως είπε, άλλαξε θέση και τάχθηκε με το συμφέρον της πόλης.

Τέλος ο αντιδήμαρχος διοίκησης Γιάννης Αργυρός, «ευχήθηκε» να ξεκινήσουν οι πληρωμές των δόσεων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μετά την εξόφληση των υποχρεώσεων της Βίλας Ιόλα…

Απάντηση