Ζωντανή μετάδοση της ανακοίνωσης της NASA για τη μαύρη τρύπα

0

Επιστήμονες σε ταυτόχρονες συνεντεύξεις Τύπου σε έξι μεγάλες πόλεις πρόκειται να μιλήσουν για ένα επίτευγμα που θα γράψει ιστορία χωρίς να έχει γίνει επισήμως γνωστό τι ακριβώς αφορά

Συγκεκριμένα, η NASA θα μεταδώσει σε απευθείας σύνδεση την πολυαναμενόμενη ανακοίνωσή της από την Ουάσινγκτον για τη νέα σημαντική ανακάλυψη στον κόσμο του Διαστήματος από τους διευθυντές του Event Horizon Telescope Σέφερντ Ντόουλμαν και του NSF Φρανς Κόρντοβα και όλη η επιστημονική κοινότητα αλλά και η κοινή γνώμη θα την παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η διαδικασία διοργανώνεται από στελέχη του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών των ΗΠΑ (NSF) και του διεθνούς τηλεσκοπίου EventHorizonTelescope (EHT) κάτι που μαρτυρά ότι η ανακοίνωση θα αφορά μια ανακάλυψη στον κόσμο του Διαστήματος.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, θα ανακοινωθεί ότι κατέστη εφικτή για πρώτη φορά η απευθείας παρατήρηση και καταγραφή εικόνων από μια μαύρη τρύπα, πιθανότατα από αυτή που βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία μας.
Ταυτόχρονες συνεντεύξεις τύπου θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες, στη Σαγκάη, στην Ταϊπέι, στο Σαντιάγο της Χιλής και στο Τόκιο.

Στην παρουσίαση στην έδρα της ΕΕ -η οποία έχει συμβάλει στη χρηματοδότηση της σχετικής έρευνας- θα συμμετέχουν ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Έρευνα-Επιστήμη-Καινοτομία Κάρλος Μοέδας και επιστήμονες, ενώ στη Χιλή θα συμμετέχουν οι διευθυντές του μεγάλου τηλεσκοπίου ALMA και του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO).

Πηγή:www.skai.gr

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • NASA
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση