Βασίλης Ζορμπάς: Η Γενική Γραμματεία ΔΕΝ δίνει χρήματα! Πως θα αποπερατωθεί το Κολυμβητήριο; Ποιοι κοροϊδεύουν Ποιους;

0

 

 ko-14
 Οι κερκίδες σήμερα, το 2012

Ο επικεφαλής της Α.Κ.Ε.Π διευκρίνισε ότι με τον τρόπο που είχε εισαγάγει το θέμα η διοίκηση, γεννιόντουσαν τεράστια ερωτηματικά αναφορικά με το θέμα της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος, αφού όπως είπε η δαπάνη της αποπεράτωσης είχε αυξηθεί σε 10 μήνες από 4,5 εκατομμύρια ευρώ σε 6,5 εκατομμύρια!!!

‘Όταν η διοίκηση Γιαννακόπουλου – Κρητικίδη μας φέρνει προς έγκριση μια δαπάνη αυξημένη κατά 50% είναι ποτέ δυνατόν να τη δεχτώ εάν δεν μου δοθούν επαρκή στοιχεία που να δικαιολογούν τη δαπάνη των Δύο επιπλέον εκατομμυρίων ευρώ; Ρώτησε (ρητορικά) ο κ. Ζορμπάς και κατέληξε λέγοντας «Ποιοι Εργολάβοι θα κάνουν πάρτυ»;

Ο κ. Ζορμπάς στη συνέχεια διευκρίνισε ότι έκανε λόγο για «Πάρτυ Εργολάβων» επειδή η μελέτη για την αποπεράτωση του Κολυμβητηρίου ήταν ακριβώς η ίδια με την μελέτη που είχε καταθέσει πριν από 10 μήνες η διοίκηση του κ. Αντώνη Σιδέρη ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να έχουν προκύψει «νέα στοιχεία» που να δικαιολογούν επαρκώς την εκτόξευση της δαπάνης στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ. 

«Μπορεί να πιστέψει κάποιος, είπε ο κ. Ζορμπάς, ότι το «Συμβούλιο της Περιφέρειας» και μάλιστα κατά δήλωση των μηχανικών του Δήμου μας, ο Εκπρόσωπος των Εργοληπτών που συμμετέχει σ΄αυτό, «ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ» στην Τεχνική Υπηρεσία και κατ΄ επέκταση στη Διοίκηση του Δήμου ν’ αυξηθεί το κόστος κατά 2 εκατ. ευρώ;».

Ο επικεφαλής της Α.Κ.Ε.Π κατηγόρησε επίσης τη διοίκηση ότι δεν έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση την αύξηση του κόστους της αποπεράτωσης, αλλά επέτρεψε στους υπαλλήλους να υποβάλλουν «έγγραφα αποδοχής» της συγκεκριμένης αύξησης χωρίς ανάλογη απόφαση των αιρετών «Αποφασίζοντας» ουσιαστικά και Διατάσσοντας» τους συμπολίτες μας   να πληρώσουν Δύο εκατομμύρια ευρώ παραπάνω για το ίδιο έργο!

«Θα έπρεπε, είπε ο κ. Ζορμπάς, να έρθει ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο και να μας πει ότι: «Δεν δέχεται το συμβούλιο της Περιφέρειας τα 4,5 εκατ. Ευρώ και μας ζητά να αυξήσουμε το κόστος στα 6.500.000 ευρώ», το γιατί δεν το έκανε αυτό ο δήμαρχος γεννά πολλά ερωτηματικά». Το λέω αυτό επειδή δεν πιστεύω ότι κάποια «Κυβέρνηση» ή κάποιος «Περιφερειάρχης» θα έδιναν εντολή ν΄ αυξηθεί μέσα σε 10 μήνες το κόστος ενός έργου κατά 50%, κι ότι όλα αυτά αποτελούν προφάσεις και δικαιολογίες για να πειστούν οι σύμβουλοι της παράταξης του και να ψηφίσουν το έργο.  

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση