Απάντηση στο σχόλιο του κ. Μπαλωτή για το άρθρο μου

0
Παρέμβαση και προτάσεις Κώστα Τσιαμπά

ΣΤΟ άρθρο σας στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας σας της 31 Ιανουαρίου 2017 με τίτλο «Και με τον αστυφύλαξ… και με τον χωροφύλαξ… κ. Τσιαμπά;», μου ασκείτε κριτική για τις θέσεις και τις απόψεις μου σχετικά με την άρση της άδειας λειτουργίας του πολυχώρου Davinci.
Θα σας θυμίσω ότι η πολιτική μου θέση είναι ότι οι αμφισβητήσεις και οι διαφορετικές απόψεις σε θέματα πολιτικής είναι υγεία και βοηθούν αφενός μεν στη σωστή ενημέρωση των πολιτών και αφετέρου στην αναβάθμιση και προαγωγή της δημοκρατίας. Τη θέση μου αυτή νομίζω ότι την έχω κάνει διακριτά γνωστή με τις πράξεις μου.
Δεν θα ασχοληθώ με την ουσία του θέματος, διότι έχει αναπτυχθεί και αναλυθεί εξαντλητικά, τόσο στο Δ.Σ όσο και στην αρθρογραφία στον τοπικό τύπο. Θα απαντήσω όμως σε όσα με αφορούν προσωπικά.
Δεν αμφισβήτησα ποτέ τις προθέσεις των πολιτών που αγωνίσθηκαν και αγωνίζονται εις βάρος της προσωπικής τους ζωής σπαταλώντας χρόνος και χρήμα για το συγκεκριμένο θέμα. Ούτε όμως αναγνωρίζω σε κανέναν μεγαλύτερη ευαισθησία σε ότι αφορά την προστασία της δημοτικής περιουσίας.
Ο χαρακτηρισμός «τρομολάγνοι». φυσικά δεν αφορούσε πολίτες αλλά μερίδα των αιρετών του Δήμου μας, μεταξύ αυτών και τον Δήμαρχο, που ενώ είχαν το δικαίωμα ψήφου και παρέμβασης ώστε να βρεθεί μια καλή λύση εν τη γενέσει του προβλήματος, όχι μόνο δεν το έκαναν αλλά συμμετείχαν και σε διαπραγματεύσεις με στόχο όχι να παραμείνει το κτίριο ως έχει αλλά πόσα τετραγωνικά μέτρα μπορούν να κτισθούν. Και αφού χάλασε η συμφωνία, για την οποία δεν μιλάει κανείς από τους τότε πρωταγωνιστές, παρουσιάζονται σήμερα ως κήνσορες της δημοτικής περιουσίας και για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ισχυριζόμενοι μάλιστα ότι το κληροδότημα κινδυνεύει να χαθεί, αφήνοντας αναπάντητο το ερώτημα «Μα, τότε δεν κινδύνευε;». Εάν αυτό δεν είναι η υποκρισία τότε τι είναι;
Κοινοποίησα το τμήμα της διαθήκης που αφορά το κτήμα Σιστοβάρη επειδή διαπίστωσα στις συζητήσεις μου με τους πολίτες ότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν τη γνώριζε.
Η θέση μου ότι το κληροδότημα δεν κινδυνεύει να χαθεί, που είναι και το κυρίαρχο, διαμορφώθηκε αφενός από την γραπτή γνωμοδότηση του κ. Μπάκα μετά από πολύ προσεκτική μελέτη αφού τα γραπτά μένουν και για αυτά λογοδοτούν όσοι αμείβονται για τις υπηρεσίες τους, και αφεταίρου από τις απόψεις έμπειρου νομικού στον οποίο απευθύνθηκα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ώστε η άποψη που θα διαμορφώσω και άρα και η ψήφος μου να είναι τεκμηριωμένη, δίκαια, να προστατεύει τα συμφέροντα του Δήμου και να ταυτίζεται με την πολιτική μου κουλτούρα.
Ισχυρίζεστε ότι χρησιμοποίησα στο άρθρο μου το λογότυπο της παράταξης λόγω ευθυνοφοβίας. Θα είχατε απόλυτο δίκιο εάν το άρθρο μου ήταν ανυπόγραφο και το χρεωνόταν δια του λογότυπου όλη η παράταξη. Γνωρίζετε
όμως προσωπικά πολύ καλά ότι η αρθρογραφία μου, ότι μορφή και εάν έχει, φέρει πάντα την υπογραφή μου ευκρινέστατα όπως και το συγκεκριμένο άρθρο. Το λογότυπο είναι το σημείο αναφοράς της παράταξης και δεν ανήκει σε κανέναν, το χρησιμοποίησα δε επειδή ανήκω σ’ αυτήν.
Δεν θα σχολιάσω τις ενέργειες άλλων δημοτικών συμβούλων επειδή πιστεύω ότι καθένας έχει το δικαίωμα να ψηφίζει κατά βούληση, σύμφωνα με αυτό που νομίζει σωστό, ηθικό και νόμιμο, και σίγουρα έχει την ευθύνη των πράξεών του.
Κλείνοντας θα σας θυμίσω ότι είναι θεμιτό ο κάθε άνθρωπος να έχει φιλοδοξίες, αρκεί αυτές να διέπονται από αρχές και αξίες και όχι από μωροφιλοδοξίες. Εάν έλειπαν οι φιλοδοξίες των ανθρώπων δεν μπορώ να φαντασθώ πως θα ήταν η ζωή μας σήμερα.
Εμμένω όμως στο ερώτημα που διατύπωσα και στον τίτλο του άρθρο μου, το οποίο επαναλαμβάνω με την ελπίδα ότι ο κύριος Δήμαρχος θα απαντήσει και ότι δεν θα φυγοδικήσει όπως συνηθίζει. Και να θυμόμαστε πάντα ότι έχουμε την μαρτυρία του αρχηγού της παράταξης (ο οποίος είχε και ακόμη έχει τις ίδιες απόψεις) η οποία απαντά στο ερώτημά μου εάν δεν απαντήσει ο κύριος Δήμαρχος: «DA VINCI: ΠΟΥ ΧΑΛΑΣΕ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ;»
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για την έγκαιρη και σωστή ενημέρωση των πολιτών, είμαι βέβαιος ότι θα δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή ως απάντηση στο σχόλιό σας, εκτιμώντας πως συμφωνούμε ότι με αυτό τον διάλογο υπηρετούμε την Δημοκρατία.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς

Δημοτικός Σύμβουλος Αντιπρόεδρος Οικ. Επιτροπής Υποστράτηγος ε.α