Γιάννης Σταθόπουλος: «Να επανεκτιμήσουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι του Δήμου – να ανοίξει το Δημαρχείο!».

0

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος μετά τα τελευταία γεγονότα που θέλουν το Δημαρχείο να τελεί υπό κατάληψη για έκτη μέρα. Συγκεκριμένα ο κ. Σταθόπουλος αναφέρει ότι:

«Το Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής τελεί υπό κατάληψη από την Πέμπτη 22/9/2016 με απόφαση του Συμβουλίου του Συλλόγου εργαζομένων λόγω της αυτοδίκαιης λύσης σύμβασης εργαζομένης, η οποία δεν βρίσκεται στους επιτυχόντες του πίνακα διοριστέων 2011 του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού – ΑΣΕΠ, ως μη πληρούσα την τριτεκνία με την οποία προσελήφθη το 2010 και της ταυτόχρονης πρόσληψης επιτυχόντα. Πρόκειται λοιπόν για υποχρεωτική εκ του Νόμου Διοικητική πράξη (που στηρίχτηκε μεταξύ άλλων και στην γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου) και όχι για απόλυση. Η διαδικασία μάλιστα αυτή ακολουθήθηκε σε αντίστοιχες περιπτώσεις και σε άλλους Δήμους.

Ο Δήμαρχος Γ. Σταθόπουλος επισκέφθηκε αμέσως τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Χρ. Βερναρδάκη, ο οποίος συμφώνησε με τις ενέργειες της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίας Παρασκευής, δηλώνοντας ρητά ότι εντός του επόμενου διμήνου θα προχωρήσουν από κοινού με τον Υπουργό κ. Κουρουμπλή σε λύση για το πρόβλημα όλων των εργαζομένων της συγκεκριμένης κατηγορίας και πρότεινε προσωρινή εργασιακή ρύθμιση, κάτι για το οποίο ο Δήμαρχος έχει ήδη καταθέσει πρόταση προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο Δήμαρχος προκάλεσε επίσης συνάντηση του Υπουργού με το Σωματείο Εργαζομένων, η οποία έγινε τη Δευτέρα 26/9.

Παρά ταύτα με μικρή συμμετοχή η συνέλευση των εργαζομένων χθες 27/9 απεφάσισε τη συνέχιση της κατάληψης (23-16).

Κατόπιν όλων αυτών καλώ δημόσια τους Εργαζόμενους του Δήμου να επανεκτιμήσουν την στάση τους ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα το Δημαρχείο και να εξυπηρετηθούν οι δημότες-κάτοικοι της πόλης και όπως έχουμε υποχρέωση όλοι μας.

Ο Δήμαρχος επιβάλλεται να είναι εγγυητής της νομιμότητας και της αξιοκρατίας, και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε όλοι ώστε να υπερασπισθούμε τα συμφέροντα της πόλης και των κατοίκων της, παράλληλα με την υπεράσπιση δίκαιων εργασιακών αιτημάτων όπως έχουμε ήδη κάνει σε πολλές περιπτώσεις (ΙΔΑΧ, δικαστικές διεκδικήσεις, διωκόμενες δασκάλες κ.α.)».