«Η ζωή μου με τους Κούρδους στο Ιρακινό Κουρδιστάν».

0

Διάλεξη – παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του πνευματικού κέντρου Δήμου Αθηναίων τηνΤετάρτη 19 Οκτωβρίου ( 5:30 μμ.) με θέμα τις βιωματικές εμπειρίες του Έλληνα επιστήμονα κ. Μάρκου Κομνηνάκη από την 5ετη (2009 – 2015) απασχόλησή του στη θέση του ακαδημαϊκού συμβούλου του μεγαλύτεροι ιδιωτικού πανεπιστημίου του Ερμπίλ στο Ιρακινό Κουρδιστάν. Ο εισηγητής παρουσιάζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κουλτούρας των Κούρδων του βορείου Ιράκ, δίνοντας την ευκαιρία στο ακροατήριο να γνωρίσει καλύτερα το πολιτιστικό προφίλ ενός λαού που βρίσκεται – λόγω του πολέμου – και του προσφυγικού προβλήματος – στη πρώτη γραμμή της διεθνούς επικαιρότητας.
Αναφορά γίνεται στη ζωή και τη ψυχοσύνθεση των Κούρδων, την αντίληψή τους για τους Έλληνες, το σύστημα της παιδείας τους, τα ήθη και τα έθιμα τους, τη θέση της γυναίκας στην Ιρακινή κοινωνία, την καθημερινότητα του Ερμπίλ.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ