Αποφεύγοντας δημότες και καταστηματάρχες!

0

Κυκλοφοριακά προβλήματα εντοπίζονται αρχικά διότι οι γηγενείς της πόλης μας στη δυσκολία τους να φτάσουν στον προορισμό τους (δουλειά, οικία κ.τ.λ.) και μη θέλοντας να κάνουν τον περίπλου της γης, πολλές φορές παραβιάζουν τη ρύθμιση της μονοδρόμησης που έχει γίνει, με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να έχει αποφευχθεί στο παρά πέντε κάποιο ατύχημα.
Κατά δεύτερον οι επισκέπτες από άλλους Δήμους που έχουν συνηθίσει την Αγίου Ιωάννου ως διπλό δρόμο, όταν προς έκπληξή τους ανακαλύπτουν τα σήματα απαγόρευσης που έχουν τοποθετηθεί, οι επιλογές τους είναι δύο:
Α) να παραβιάσουν την απαγορευτική σηματοδότηση για να φτάσουν στον προορισμό τους
Β) ή να μιμηθούν τον μυθικό ήρωα «Θησέα» προσπαθώντας να ξεφύγουν από τον «Λαβύρινθο» , αφού στα δικά τους μάτια τα στενά της πόλης όπου τριγυρίζουν ψάχνοντας τον προορισμό τους, κάτι τέτοιο τους θυμίζουν.
Μάλιστα προσωπική εμπειρία που οδηγός αγνόησε το απαγορευτικό καθόδου στην Αγίου Ιωάννου και παραλίγο να την χτυπήσει, είχε η Δημοτική Σύμβουλος και πρόεδρος του ΠΑΙΣΔΑΠ κ. Έφη Καψοκεφάλου.
Εκτός των κυκλοφοριακών η Αγίου Ιωάννου έχει κυριολεκτικά «Νεκρώσει» με αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες να οδύρονται για τον χαμένο τους τζίρο και όλα αυτά να συμβαίνουν γιατί, όπως σε συνέντευξή της που έδωσε η Ελένη Δάβαρη στο «Σχολιαστή», το συγκεκριμένο έργο εκτελείται αντίθετα με τους όρους που ψηφίστηκε.
Για όσους δεν γνωρίζουν το έργο ψηφίστηκε με την προϋπόθεση ότι η Αγίου Ιωάννου θα παρέμενε διπλής κατεύθυνσης και μόνο ανά τετράγωνο που πραγματοποιείτο η αλλαγή πλακών θα ήταν μονής.
Έτσι λοιπόν με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες να αγγίζουν τα όρια της υπομονής τους και με την ΕΝΕΒΑΠ να μαζεύει υπογραφές για να εκτελεστεί το έργο με τον τρόπο που ψηφίστηκε, η Δημοτική Αρχή από τις 23 Απριλίου άρχισε να κρύβεται από τους πολίτες για να μην ακούσει πιθανόν το «Κατσάδιασμα».
Στις 23 Απριλίου είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο τελευταία στιγμή (συγκεκριμένα 10 λεπτά πριν την έναρξή του) ακυρώθηκε. Επίσημα ο λόγος που δόθηκε ήταν ότι κάποιοι αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι έλειπαν σε εκδηλώσεις που γινόντουσαν την ίδια ώρα…
Το γεγονός βέβαια ότι πολίτες και καταστηματάρχες από τον Αη Γιάννη παρευρίσκονταν εκείνη την ημέρα έξω από την αίθουσα, περιμένοντας τους Δημοτικούς Συμβούλους της διοίκησης, στα μάτια των περισσοτέρων ακυρώνουν την «Επίσημη αιτία».
Σαν να μην έφτανε η πρώτη κίνηση αποφυγής των πολιτών και καταστηματαρχών της οδού Αγίου Ιωάννου, το ακυρωθέν Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Απριλίου κι ενώ όλοι περίμεναν από το δήμαρχο να κάνει την αρχή ώστε να συζητηθεί το πιο επίκαιρο θέμα της πόλης, ο ίδιος δήλωσε ότι τέτοια συζήτηση θα γίνει μετά το Πάσχα! και με τη μορφή της «Συζήτησης» κι όχι «Λήψης απόφασης»!!
Επιπλέον την ίδια μέρα το μεσημέρι ο Ανδρέας Γκιζιώτης από τη Λαϊκή Συσπείρωση σε συνεδρίαση που είχε η επιτροπή Ποιότητα Ζωής είχε λάβει τη δέσμευση ότι το θέμα θα «Έμπαινε στο τραπέζι» με τον ίδιο να αναφέρει τα εξής μετά τη δήλωση του δημάρχου: «Δεν το έφερα στην Ποιότητα ζωής για να το ρίξουμε στις Καλένδες… και στην τελική δεν είναι θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου τόσο, όσο των υπηρεσιών».
Από τη «Νίκη για την Αγία Παρασκευή» ο επικεφαλής Γιάννης Σταθόπουλος δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή όφειλε να εισάγει από μόνη της το θέμα και να ζητήσει πρόταση τροποποίησης εκτέλεσης του έργου κι αντ’ αυτού αφήνει να περάσουν οι γιορτινές μέρες χωρίς να λύσει το ζήτημα.
Ο π. δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος τόνισε από τη μεριά του ότι η οργή και η αγανάκτηση των καταστηματαρχών μπορεί να τους ωθήσει σε τέτοιες νομικές ενέργειες με σκοπό να σταματήσουν το έργο και συνέχισε λέγοντας ότι κανένα έργο που εκτελείται δεν κλείνει έναν ολόκληρο δρόμο.
Ο κ. Γιαννακόπουλος επίσης υποστήριξε ότι στην πόλη ο κόσμος συζητάει ότι σκοπίμως ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς και η Δημοτική Αρχή εκτελεί το έργο κατ’ αυτόν τον τρόπο ώστε να τους ταλαιπωρεί!!
Δεν γνωρίζουμε αν το τελευταίο σχόλιο του κ. Γιαννακόπουλου ισχύει, αλλά ο δήμαρχος αγνόησε όλες τις παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης, έμμεινε της θέσης του (για απλή συζήτηση μετά το Πάσχα) και συνέχισε το Δημοτικό Συμβούλιο προχωρώντας στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.
Αυτό όμως που θα θέλαμε να ξέρουμε είναι αν ο δήμαρχος ήταν παρών τις ημέρες του Πάσχα στην πόλη ή πήγε στο χωριό του, γιατί η πόλη και πάλι έμεινε αστόλιστη (εν αντιθέσει με το Χολαργό) και εμπορική «Ανάσταση» δεν είδε, αφού τα έργα που συνεχίζονται στο επίπεδο του απλού σκαψίματος αποτρέπουν την αγορά της Αγίας Παρασκευής να «Κινηθεί».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση