Βασίλης Γιαννακόπουλος: «Η απόφαση καταδικάζει τη Δημοτική Αρχή σε απραξία για πολλά χρόνια»

0

Από τον τέως δήμαρχο Βασίλη Γιαννακόπουλο, λάβαμε ανακοίνωση αναφορικά με την υπόθεση της αγοράς της Βίλας Ιόλα και τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση της 18ης Ιουλίου 2017.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε συζήτηση για την απόκτηση της βίλας Ιόλα με την διαδικασία της απ ευθείας αγοράς από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής. Η συζήτηση έγινε στα μέσα του καλοκαιριού βιαστικά πρόχειρα χωρίς να έχει η Διοίκηση του Δήμου εξαντλήσει εναλλακτικούς τρόπους απόκτησης του, δηλαδή τη δημιουργία μιας διαπαραταξιακής επιτροπής διεκδίκησης ή τη συνάντηση με την Περιφέρεια, το Υπουργείο Πολιτισμού, ιδρύματα, φορείς και άλλους τρόπους συγχρηματοδότησης.
Η παράταξη μας ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ, όπως και το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν τον βιαστικό και κοστοβόρο τρόπο απόκτησης που δεσμεύει οικονομικά τον Δήμο για τα επόμενα 5 χρόνια.
Είναι αλήθεια ότι με την εφαρμογή της απόφασης αυτής ο Δήμος μας δεν θα έχει την δυνατότητα να υλοποιήσει τεχνικό πρόγραμμα, δε θα έχει, δηλαδή, τη δυνατότητα να ανακατασκευάσει πεζοδρόμια, να αναπλάσει πλατείες, να δεσμεύσει ελεύθερους χώρους και γενικότερα να βελτιώσει τις συνθήκες καθημερινότητας των δημοτών.
Δυστυχώς καταδικάζει για τα επόμενα πέντε χρόνια σε απραξία την όποια Δημοτική Αρχή. Να σημειώσουμε ότι από το 2010 έχει να οραματιστεί και να υλοποιηθεί στο Δήμο μας μεγάλο έργο όπως τα δικά μας έργα, η Αγ. Ιωάννου, η ανάπλαση του Κοντόπευκου, η ανάπλαση της Βενιζέλου, η ανακατασκευή των οδών Κυκλάδων και Σολωμού, όπως και η αναμόρφωση 27 χιλιομέτρων πεζοδρομίων. Καταδικάζει έτσι για πάνω από 10 χρόνια την πόλη χωρίς κανένα μεγάλο έργο, αλλά ούτε μικρότερο που θα βελτίωναν τη φυσιογνωμία της πόλης. Η συνεδρίαση που έγινε χωρίς την αναγκαία παρουσία των υπηρεσιών (της Τεχνικής, Οικονομικής και Νομικής), έτσι ώστε να κατευθύνουν το Δημοτικό Συμβούλιο σε νόμιμες διαδικασίες αλλά και να έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους.
Όλα αυτά υπογραμμίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο από το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης,σε μια πραγματικά υψηλού επιπέδου συζήτηση με ενημερωμένους και τεκμηριωμένους τους αρχηγούς των παρατάξεων αλλά και τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους. Η παράταξή μας κατέθεσε πρόταση αναβολής του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο, σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής εξεύρεσης συμφέρουσας πρότασης απόκτησης της βίλας μέχρι τέλους του χρόνου, ένταξής του στο νέο προϋπολογισμό το 2018, αφού είναι γνωστό ότι το κτήμα και η βίλα δεν κινδυνεύουν να χαθούν αφού παραμένουν δεσμευμένα. Η πρόταση αυτή δεν υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο δήμαρχος το μόνο που έκανε αποδεκτό μπροστά στον κίνδυνο καταψήφισης του θέματος ήταν η εν μέρει αποδοχή της πρότασης των αντιδημάρχων του. Έτσι η πρόταση αυτή είχε τη δεδηλωμένη ψήφισης από 19 δημοτικούς συμβούλους και ως γνωστόν 17 ήταν απαραίτητοι για να υπερψηφιστεί το θέμα.

Η παράταξη μας συμφώνησε έστω και στο λάθος αυτόν τρόπο απόκτησης πάνω από όλα για την ιστορία της αλλά και για τους αγώνες που έχει δώσει για την απόκτηση της βίλας και του κτήματος Ιόλα.
Η δική μας παράταξη ήταν αυτή και μόνο αυτή που κατάφερε να χαρακτηρίσει διατηρητέο Ιστορικό μνημείο την βίλα επί δημαρχίας Σταύρου Κώτση το 1997. Η δική μας παράταξη δέσμευσε τον χώρο το 2000 με δημαρχεύοντα τον Βασίλη Γιαννακόπουλο. Η δική μας παράταξη ενέταξε τον χώρο στην πολιτιστική Ολυμπιάδα το 2002 με δήμαρχο το Βασίλη Γιαννακοπουλο. Η δική μας παράταξη διεκδίκησε και κατάφερε την πρώτη απόφαση για χρηματοδότηση από το Υπ. Πολιτισμού το 2002.Η δική μας παράταξη ήταν που κέρδισε όλες τις δίκες για την διατήρηση της δέσμευσης του χώρου κατά την διάρκεια των ετών 2007-2010 επι δημαρχίας Βασίλη Γιαννακόπουλου και διευθυντή νομικής υπηρεσίας Δημήτρη Παναγουλη.
Εν κατακλείδι η ύπαρξη του θέματος για το Δημοτικό Συμβούλιο και η διατήρηση ακόμα και σήμερα του χώρου ελεύθερου και πρασίνου οφείλεται στην παράταξη αυτή. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να αφήσουμε κάποιους να καπηλευτουν όλους αυτούς τους αγώνες και να ήμασταν εμείς εκτός έστω κι από αυτόν τον λανθασμένο τρόπο απόκτησης από τον Δήμο».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ