Δημοτικοί αθλητικοί χώροι για τους πολίτες ή τους ιδιώτες;

0
spiroudi 01

 

Δυστυχώς για την πόλη και τους κατοίκους το μοντέλο Διοίκησης των κ. Γιαννακόπουλου- Κρητικίδη που έχει “Επιβληθεί” στην πόλη μετά το θάνατο του Σταύρου Κώτση, έχει ταυτίσει τις δραστηριότητες αυτές με την “εκμάθηση” με αποτέλεσμα οι όποιες εγκαταστάσεις δημιουργούνται να χρησιμοποιούνται από δασκάλους, προπονητές κ.λ.π για τη “διδασκαλία” και την “προπόνηση” αυτών που “Πληρώνουν” το αντίτιμο της μάθησης κι όχι για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών.

 Αποτέλεσμα αυτού του μοντέλου είναι να έχουν δημιουργηθεί “Ιδιωτικές σχολές” εκμάθησης ποδοσφαίρου ή προπονήσεων ομάδων ή “Ομάδων”, οι οποίες “Σχολές” φροντίζουν να κλείνουν” τους χώρους για τις δραστηριότητες τους σχεδόν όλες τις ημέρες της εβδομάδος, αφήνοντας για τους πολίτες χρονικά διαστήματα που ή θα εργάζονται ή θα παρακολουθούν τα μαθήματα του Σχολείου.

Το συγκεκριμένο μοντέλο προβλέπει επίσης ότι όλοι εμείς, οι οποίοι δεν μπορούμε να πάμε και να αθληθούμε ελεύθερα, υποχρεωνόμαστε να πληρώνουμε και τα έξοδα κατασκευής των εγκαταστάσεων και τα έξοδα συντήρησης και το ηλεκτρικό και το νερό και τους φύλακες και τα πάσης φύσεως λειτουργικά έξοδα ώστε οι “Καθηγητές”, οι “Προπονητές” και οι “ομάδες” να μπορούν ανέξοδα να εισπράττουν τα “Έσοδα” από τα χρήματα που (ξανα)καταβάλουν οι γονείς και οι λοιποί αθλούμενοι!

Όπως ανέφερε πρόσφατα ο Ανδρέας Γκιζιώτης σε μία συνε­δρίαση του Δημοτικού Συμβου­λίου, «οι σχέσεις δημοτικών παρατάξεων και σωματείων ήταν πελατειακές», και το υπενθυμίζουμε αυτό διότι πρώτο μέλημα της διοίκησης Γιαννακόπουλου ήταν η εγκατάσταση του χλοοτάπητα προς διευκόλυνση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων των ιδιωτών που χρησιμοποιούσαν τα γήπεδα χωρίς κανένα χρηματικό αντίτιμο για τη χρήση αυτή.

spiroudi 02Ύστερα από τον χλοοτάπητα, εγκαταστάθηκαν τα όργανα γυμναστικής και έμελε τελευταίο να εγκατασταθεί το ταρτάν ώστε οι κάτοικοι να μην χρειάζονται να αθλούνται στα χαλίκια…

Από τότε όμως μέχρι σήμερα το ταρτάν δεν έχει εγκατασταθεί, και ούτε πρόκειται να γίνει σύντομα, διότι όπως είχε πει και ο τωρινός δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, λεφτά δεν υπάρχουν ενώ ταυτόχρονα εκδίδει δελτία Τύπου με έρευνες εγκριτων εφημερίδων οι οποίες κατατάσσουν το Δήμο Αγ. Παρασκευής στους εύρωστους οικονομικά Δήμους! (Υπενθυμίζουμε ότι επί διοίκησης Γιαννακόπουλου είχαν προϋπολογιστεί και ξοδευτεί για “Αθλητικούς σκοπούς” 4.000.000 ευρώ την τετραετία 2006 -2010).

Απ’ όσο έχουμε παρατηρήσει, αλλά κι από καταγγελίες κατοίκων που μας έχουν γίνει, οι ιδιωτικές ομάδες τις καθημερινές χρησιμο­ποι­ούν το γήπεδο τις ώρες αιχμής δηλαδή περίπου από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα, αν δεν έχει κανέναν αγώνα να παίξει η εκάστοτε ομάδα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους δημότες για να αθληθούν.

Όπως αντιλαμβάνεστε καταντάει γελοίο να ισχυρίζονται ότι ο χώρος στο πρώην στρατόπεδο «Σπυρούδη» είναι για τους δημότες, διότι σ’ ένα Δήμο 100.000 κατοίκων, ΈΝΑ μόνο γήπεδο ποδοσφαίρου το οποίο είναι «Κατειλημμένο» από τις ομάδες, πέντε στις επτά ημέρες της εβδομάδας, μόνο «Δημόσιος χώρος» δεν είναι.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ως Δήμος έχουμε κι άλλο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στην οδό Νότου, το οποίο όμως είναι «Κατειλημμένο» επτά μέρες την εβδομάδα από μία μόνο ομάδα, την ΣΑΝΤΑ και δεν επιτρέπεται να αθληθούν δημότες για να μην «Χαλάσει» το χορτάρι!!!

Όσον αφορά τώρα το χώρο του πρώην στρατοπέδου «Σπυρούδη», για τους δημότες μένει να “Τρέχουν στα χαλίκια”, να αθλούνται στα κακοσυντηρημένα και spiroudi 03πολλές φορές “Επικίνδυνα” όργανα γυμναστικής και «Μια στο τόσο», αν τους επιτραπεί και είναι και «Καλά παιδιά» όταν δεν θα έχουν προπονήσεις αυτοί οι οποίοι έχουν εμπορευματοποιήσει και νέμονται οικονομικά το χώρο, να αθληθούν κι αυτοί στο χορτάρι του γηπέδου.

Αν παρατηρήσετε από τις φωτογραφίες, θα δείτε ότι σιγά σιγά τα όργανα γυμναστικής φθείρονται, δεν συντηρούνται με αποτέλεσμα σε πολλά από αυτά να “Λείπουν” βασικά εξαρτήματα και στο τέλος να μην χρησιμοποιούνται λόγω βλάβης, περιμένοντας, σκουριάντας την επόμενη απευθείας ανάθεση η οποία θα τα αντικαταστήσει… (Μέχρι στιγμής μετράμε δύο όργανα και ορισμένοι δημότες, απ’ ότι μάθαμε, έχουν βάλει στοίχημα για το ποιο θα είναι το επόμενο που θα σκουριάσει και κάποια στιγμή θ’ αχρηστευθεί. )

Σ’ αυτό το σημείο θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ο χλοοτάπητας στο γήπεδο «Στέκει» αναλλοίωτος, αυτοσυντηρημένος, σαν καινούργιος!

Βλέπετε το μοντέλο διοίκησης Γιαννακόπουλου – Κρητικίδη προβλέπει την καλή συντήρηση και λειτουργία εγκαταστάσεων και υποδομών σε ότι “Φέρνει έσοδα” ενώ αφήνει στην τύχη οτιδήποτε εξυπηρετεί τους πολίτες “Χωρίς αντίτιμο”.

Θεωρούμε ντροπή τις εικόνες αυτές και αδικαιολόγητες, λόγω του ότι δεν γίνεται να μην ανταποδίδει ο Δήμος, έστω και στο ελάχιστο, σε αυτά που δίνουν οι δημότες με το να διορθώσει τις βλάβες αυτές, ενώ παράλληλα καμαρώνει για το άρθρο της «Καθημερινής» που ανέφερε ότι ο Δήμος μας αποτελεί έναν από τους ελάχιστους οικονομικά «Υγιείς» Δήμους.

Ποιος ο σκοπός του να δηλώνει οικονομικά «Υγιής» ο Δήμος, οι δημότες να πληρώνουν για τις συντηρήσεις αλλά να μην απολαμβάνουν άνευ αντιτίμου “Όλα αυτά” για τα οποία πλήρωσαν.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση