Ερωτήσεις του Κωνσταντίνου Τσιαμπά για την Βιοκληματική ανάπλαση οδών στην περιοχή του Κοντοπεύκου

0
tsiabas

    1.  Το έργο του θέματος το οποίο αποτελεί μια Διαπαραταξιακή επιτυχία και το οποίο, η παράταξη του κου Ζορμπά   ¨Αγία Παρασκευή η Πόλη μας ¨ το  παρέλαβε  από τη διοίκηση του κου Γιαννακόπουλου, σε εξέλιξη  διαδικαστικών ενεργειών (δικαστήρια κλπ ), το στήριξε και με επιμονή- υπομονή  και  μεθοδευμένες ενέργειες,  σε συνεργασία με την περιφέρεια (κο Σγουρό) το 2013 εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ ώστε να εκτελεσθεί,  διότι από τις δημόσιες επενδύσεις που ήταν ενταγμένο, αρχικά, λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας, δεν θα χρηματοδοτείτο.
    2. Στις αρχές του 2014 άρχισαν οι εργασίες τις οποίες ως Διοίκηση τις παρακολουθούσαμε επισταμένως καθημερινά ώστε αυτές να είναι σύμφωνες με την σύμβαση και τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης,  ανεξάρτητα εάν η ευθύνη εκτέλεσης του έργου ανήκει στην Περιφέρεια (όπως γνωρίζετε μετά την ολοκλήρωσή του υποχρεούμαστε να το παραλάβουμε μαζί με τα τυχόν προβλήματά του) .
     3. Μετά τις εκλογές την ευθύνη παρακολούθησης των εργασιών από πλευράς Δήμου, την ανέλαβε η παράταξή σας. Σε δύο διαδοχικά Δημοτικά συμβούλια σε πολύ ήπιους τόνους και με την διακριτικότητα που επιβάλλεται, σας παρακάλεσα να  προβείτε  στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η ορθή εκτέλεση του έργου και η λειτουργικότητά του.  tsiabas ergasies 01
     4. Επειδή δεν ανταποκριθήκατε τυπικά ενημερώνοντας σχετικά για  τις ενέργειές σας    και ειδικά  επί της εξέλιξης των εργασιών, σας παρακαλούμε να μας ενημερώ-σετε  εγγράφως, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και  αφού λάβετε υπόψη  τη μελέτη  του έργου, την  υπογραφείσα  προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια, τις δεσμεύσεις  του προγράμματος ΕΣΠΑ, το χρονοδιάγραμμα του έργου και τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης, εάν :
     α.  Έχετε προβεί μέχρι τώρα  στις απαραίτητες ενέργειες για την κατασκευή του έργου σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης ώστε να διασφαλιστεί η ορθή εκτέλεσή του και η λειτουργικότητά του μέχρι την τελική του ολοκλήρωση.
Σημειωτέον δε θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι  ευδιάκριτες επί του παρόντος  κακοτεχνίες –αστοχίες αλλά  και αυτές που θα προκύψουν προφανώς  στο χρονικό διάστημα πριν και μετά την σύνταξη της βεβαίωσης περαίωσης των εργασιών και την παραλαβή του έργου από το Δήμο σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση .  
     β. Ποια    είναι  η βούληση – απόφαση της σημερινής   Διοίκησης  του Δήμου σε ότι αφορά την εφαρμογή των ρυμοτομικών γραμμών  στις οδούς,  που εκτελείται   το έργο του θέματος και σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για να :
         (1). Εφαρμοσθεί άμεσα η νομιμότητα στα σημεία που έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ρυμοτόμησης.
         (2).  Ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να χαραχθούν οι ρυμοτομικές γραμμές.tsiabas ergasies 02
         (3). Δοθούν  λύσεις στα σημεία που έχουν σταματήσει οι  εργασίες λόγω ρυμοτομικών προβλημάτων ώστε να   εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη συνέχιση  και η χρηματοδότηση του έργου.  
      5.  Για ενημέρωση σας γνωρίζουμε, ότι ως διοίκηση και πριν τις εκλογές, είχαμε συζητήσει με το σύνολο σχεδόν των συμπολιτών  μας, στις ιδιοκτησίες των οποίων υπάρχουν προβλήματα  και είχαμε διαπιστώσει καλή διάθεση και πρόθεση να βοη-θήσουν  στην εφαρμογή της αρχιτεκτονικής μελέτης  του έργου και τις σχετικές διαδικασίες τις αφήσαμε σε εξέλιξη.
       6.  Συνημμένα δημοσιεύεται μικρός αριθμός φωτογραφιών, με κακοτεχνίες. Δυστυχώς δεν μπορούν να δημοσιευθούν και οι αφανείς κακοτεχνίες που σκεπάσθηκαν και τα αποτελέσματά τους θα φανούν στο μέλλον !!!!.    
       7.  Η παράταξη  ¨Αγία Παρασκευή η Πόλη μας ¨ επιμένοντας στην πάγια αρχή της ότι  τα έργα   πρέπει  να εκτελούνται σωστά και να παραδίδονται στους δημότες χρηστικά και  χωρίς προβλήματα (κάτι που εφήρμοσε στην Αγ. Ιωάννου, Ελ. Βενιζέλου-Πατρ.  Γρηγορίου, Τσακού, Βρεφονηπιακός σταθμός Πευκακίων, γέφυρα Γελαδάκη και στα μικρότερα έργα), θα συνδράμει σε κάθε ουσιαστική και όχι επικοινωνιακή προσπάθειά σας, ώστε και αυτό το  έργο να κατασκευασθεί ορθά , και να αποτελέσει στολίδι για την πόλη μας.

Για την Ομάδα
Τσιαμπάς Κων/νος
                 Δημοτικός Σύμβουλος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση