Καμιά από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής δεν υλοποιήθηκε.

0
laiki sispirosi

Η Δημοτική Αρχή αποδέχεται αδιαμφισβήτητα αυτήν την πολιτική και μάλιστα συμφώνησε για την μεταφορά των ταμειακών υπολοίπων του Δήμου για την εξυπηρέτηση του χρέους (που ως γνωστόν δεν γίνεται να εξυπηρετηθεί.)
Οι προτεραιότητες που προεκλογικά υποσχέθηκε η Δημοτική Αρχή ούτε που παρουσιάστηκαν. Τα προγράμματα είναι σχεδόν τα ίδια με της προηγούμενης Διοίκησης και σε πολλές περιπτώσεις υποβαθμισμένα.
Οι πρωτοβουλίες στα πολιτιστικά δρώμενα δεν βρίσκονται ενταγ­μένες σ’ ένα γενικό πλαίσιο, που θα αναδεικνύει την τοπική δραστηριότητα και το κοινωνικό περιεχόμενο όπως έχουμε προτείνει , αλλά αποσπασματικές από κάθε φορέα.
Τα εργαστήρια Τέχνης και το ωδείο με μεγάλη αναγνώριση και παρουσία, λειτουργούν στον «αυτόματο πιλότο» με την ευσυνειδησία και ικανότητα των καλλιτεχνών και των εργαζομένων. Η φιλαρμονική έχει συρρικνωθεί, και φέτος παρακολουθήσαμε κάτι σαν σινεμά… Η βιβλιοθήκη δεν ξεπερνά τα όρια ενός μικρού κύκλου συναναστροφής (εκτός από τις εκδηλώσεις που μάλλον ξεπερνούν τον δικό ρόλο)
Στον τομέα του αθλητισμού η Δημοτική Αρχή ακολουθεί την πεπατημένη. Διάθεση του συνόλου των αθλητικών χώρων στα σωματεία, αποκλείοντας τον δημότη που δεν διαθέτει χρήματα ή δεν «χωράει» στις ομάδες, σε απόλυτη διάψευση με τις προεκλογικές υποσχέσεις, χρηματοδότηση των σωματείων και κανένα έργο στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των χώρων για την διεύρυνση της αθλητικής υποδομής.
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για σχέδιο εμπορευματοποίησης με διάθεση σε ιδιώτη των 23 στρεμμάτων του αθλητικού χώρου στα Πευκάκια σε πρώτη φάση και πιθανόν και του ευρύτερου χώρου του πάρκου Σταύρος Κώτσης (πρώην Στρατόπεδο Σπυρούδη).
Μέσα σε όλο αυτό το περιβάλλον είναι προφανής η επιεικώς ελλιπής διοίκηση στον ΠΑΟΔΑΠ που σαν συνέπεια έχει τις καθυστερήσεις, τις εντάσεις και τις συνεχείς παραιτήσεις και αναπληρώσεις μελών στο Δ.Σ.
Απαιτείται μια ριζικά διαφορετικά πολιτική με στόχους
– Ένα μεγάλο πρόγραμμα ανάπτυξης των αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών στους χώρους που επί χρόνια παρέμειναν αναξιοποίητοι (23 στρέμματα στα Πευκάκια, Πολιτιστικό Αθλητικό Κέντρο Σταύρος Κώτσης, Κολυμβητήριο, χώρος λατομείου στο λόφο Τσακού, τα προαύλια και τα θέατρα στα σχολεία).
– Καμία ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση.
– Δωρεάν προγράμματα πολιτισμού και άθλησης για όλους τους δημότες.
– Ανάδειξη της δουλειάς των εργαστηρίων τέχνης και του ωδείου. Μουσικά σύνολα με τα παιδιά μας, αναδιάρθρωση της φιλαρμονικής και διεύρυν­σης του αντικειμένου της.
– Πολιτιστικά προγράμματα με κοινωνικό περιεχόμενο, βασισμένα στην δικιά μας δημιουργία, στο τοπικό ερασιτεχνικό δυναμικό που πρέπει να στηριχθεί και να αναδειχθεί.
– Να έρθουν τα νέα παιδιά ακόμη πιο κοντά στο ποιοτικό βιβλίο, τον πολιτισμό, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση, τα μέλη του Δ.Σ. της βιβλιοθήκης και του ΠΑΟΔΑΠ Ρούλα Βερβενιώτου, Γιώργος Δάρας, Θανάσης Θανόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Γκιζιώτης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση