Ο «Καβάφης» στο Δημόκριτο.

0

Η βραβευμένη ταινία του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή «Καβάφης», θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο στο αμφιθέατρο του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε «Δημόκριτος», την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 7.30 μμ.
Η ταινία είναι μια λυρική αναφορά στη ζωή του σημαντικού Έλληνα ποιητή, ένα οπτικό ποίημα χωρίς συμβατική πλοκή ή αφηγηματικές εξάρσεις, αφού ο σκηνοθέτης πραγματοποιεί, με εικόνες εξαιρετικής ομορφιάς, μία αναδρομή, μέσα από τη μνήμη του ίδιου του ποιητή λίγο πριν το τέλος, στα παιδικά του χρόνια στην Αλεξάνδρεια, στη σχέση με τη μητέρα του και στο πάθος του για τους άντρες.
Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Αλ.Δαμιανός , ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, η Μάγια Λυμπεροπούλου, ο Λ.Γεωργακόπουλος, ο Γ. Μοσχίδης, η Μ. Αλικάκη,ο Αλ.Κούκος, ο Τζ.Σουγλάκου, και ο Λάκης Λαζόπουλος.
Το σενάριο είναι του Γιάννη Σμαραγδή σε συνεργασία με τους Δ. Νόλλα, Δ. Καταλειφό και Σ. Ρογκάκο και η μουσική επένδυση του Βαγγέλη Παπαθανασίου.
Για την ταινία, η οποία έχει τιμηθεί με βραβεία καλύτερης ταινίας, φωτογραφίας, β’ γυναικείου ρόλου και μακιγιάζ, θα συνομιλήσουν ο σκηνοθέτης, ο θεωρητικός κινηματογράφου Μίμης Τσακωνιάτης, η Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Κινημ/κής Λέσχης Αγ. Παρασκευής Μιρέλλα Α. Λεγάκη και Χρήστος Αντωνίου, την συζήτηση θα συντονίσει ο Κωνσταντίνος Χατζηφραγκιός, μέλος της Κινημ. Λέσχης και θ’ ακολου θήσει συζήτηση με το κοινό.
Θα προβληθεί επίσης 5λεπτο φιλμ από τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή «Καζαντζάκης», που θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2017.
Η προβολή της ταινίας γίνεται από την κινηματογραφική λέσχη Αγ. Παρασκευής σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Αγ. Παρασκευής (Π.Α.Ο.Δ.Α.Π.)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ