Γιάννης Σταθόπουλος: «Θωρακίσαμε την Αγία Παρασκευή και επιλύσαμε τρία από τα Μεγάλα προβλήματά της».

0
Θωρακίσαμε την Αγία Παρασκευή
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος προς τα τοπικά και υπερτοπικά Μ.Μ.Ε την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, εστιάστηκε κυρίως στην Επίλυση τριών από μεγαλύτερα και χρονίζοντα θέματα που ταλαιπωρούσαν δεκαετίες τώρα την Αγία Παρασκευή.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη δημοπράτηση του Δημαρχιακού Μεγάρου, στη Μεταστέγαση των ΕΠΑΛ στις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις των πρώην «Εκπαιδευτηρίων Μπαρμπίκα», αλλά και στην έγκριση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ για την ανακαίνιση – ανάπλαση της «Βίλας Ιόλα».

Για τη δημοπράτηση του Δημαρχείου ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής αποκτά επιτέλους το δικό του Δημαρχείο καθώς ι στις 3 Αυγούστου 2018 δημοπρατείται το έργο ανέγερσης του, με προϋπολογισμό – προ εκπτώσεων – 21.080.000€ και με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττική.

Το έργο, επεσήμανε ο κ.Σταθόπουλος, σύμφωνα με εκτιμήσεις θα ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2019 (εάν δεν υπάρξουν ενστάσεις…), το τελικό κόστος θα είναι κατά πολύ χαμηλότερο του προϋπολογισμού και θ΄ αλλάζει τη «ζωή» της πόλης αφού:

— Δημιουργεί ένα ενιαίο κέντρο αναφοράς της πόλης μας.

— Επιτρέπει την ενοποίηση των διάσπαρτων σήμερα σε διάφορα ενοικιαζόμενα κτίρια Δημοτικών υπηρεσιών σε ένα κτίριο 3.523 τ.μ. κατάλληλο και με σύγχρονες προδιαγραφές, με άμεσες συνέπειες τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων όπως και την εξοικονόμηση σημαντικών πόρων για το Δήμο (περίπου 400.000 ευρώ το χρόνο) τα οποία θ΄ ανταποδίδονται στην κοινωνία της πόλης με έργα.

— Αναβαθμίζει τη πολιτιστική λειτουργία του Δήμου με την σύγχρονη αίθουσα θεάτρου και εκδηλώσεων που περιλαμβάνει, δίνοντας μια άλλη διάσταση στην όλη περιοχή και τοποθετώντας την Αγία Παρασκευή σε υψηλή θέση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας.

— Ανακουφίζει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης με τη δημιουργία 7.751 τ. μ. για θέσεις στάθμευσης στα τρία υπόγεια του… και κλείνοντας το θέμα αυτό, ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους του Δήμου, και ιδιαίτερα την Τεχνική Υπηρεσία, που δούλεψαν για να γίνει το Δημαρχείο πραγματικότητα, την Περιφέρεια, αλλά κυρίως την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου, για την ανταπόκριση στην διεκδίκησή και στην χρηματοδότηση του έργου.

Για το θέμα της αποπεράτωσης των έργων και τη μεταστέγαση του ΕΠΑΛ , στο χώρο των πρώην Εκπαιδευτηρίων «Μπαρμπίκα», ο δήμαρχος είπε ότι το συγκεκριμένο συγκρότημα των 11.000 τ.μ., διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές (εργαστήρια, αίθουσες, θέατρο 425 θέσεων, υπόγεια πάρκινγκ, γήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ, φυτεύσεις πρασίνου, πέργκολες κ.α.) και θα λειτουργήσει από το Σεπτέμβρη.

Για το συγκεκριμένο έργο, ο κ. Σταθόπουλος είπε ότι «παρέμενε ημιτελές από 2008 έως το 2017… και ξεκίνησε το «νέο έργο» αποπεράτωσης του από τις Κτιριακές Υποδομές, μετά από συνεχείς επισκέψεις, διεκδικήσεις και πιέσεις της Δημοτικής αρχής, αλλά και με τη συμβολή της Ι. Κοντούλη πρ. Προέδρου των ΚΤΥΠ».

Τέλος, για το θέμα της ένταξης και χρηματοδότησης της ανακαίνισης – ανάπλασης της πρόσφατα αποκτηθείσας από το Δήμο, «Βίλας Ιόλα», ο κ. Σταθόπουλος είπε ότι άμεσα ξεκινά το έργο των μελετών και της δημοπράτησης της ανάπλασης με την έγκριση του υπουργείου Πολιτισμού, κι ότι θα εκπονηθεί και ειδική μελέτη για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης χωρίς να φορτίζεται η γύρω περιοχή».

«Θέλουμε να φτιάξουμε ένα ίδρυμα-μουσείο-πολιτιστικό χώρο αντάξιο της φήμης του Ιόλα, με αίθουσες εκθέσεων, πολλαπλών χρήσεων, θεάτρου, κινηματογράφου, εκδηλώσεων και πολυμέσων, συνέχισε ο κ. Σταθόπουλος, κι έκλεισε ευχαριστώντας όλους όσοι διαχρονικά συνέβαλαν για να γίνει το όραμα πραγματικότητα και κυρίως την ύπαρξη του ευνοϊκού πλαίσιου του σχεδιασμού στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Ταμείου Συνοχής του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με επικεφαλής την κ. Ευγ. Φωτονιάτα.

Σημ. Σχολιαστή.
Αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο και θ’ αποτελέσει «μέρος» του βιβλίου Γκίνες, το γεγονός ότι σε μια συνέντευξη Δημάρχου προς τον Τύπο, παραβρίσκον «εκπρόσωποι Δημοτικών παρατάξεων» της αντιπολίτευσης για να υποβάλουν ερωτήσεις! Aπόδειξη άγνοιας των στοιχειωδών κανόνων της πολιτικής ζωής.

Απάντηση