«Πέρασαν» κι αυτά τα Χριστούγεννα…

0

Τα Χριστούγεννα για μία χρονιά ακόμη γιορτάστηκαν στην πόλη μας με εκδηλώσεις, τραγούδια, χριστουγεννιάτικες φωταγωγήσεις, μικρές συναυλίες κι όλα αυτά με στόχο την υποδοχή του νέου έτους με χαμόγελο και αισιοδοξία. Από την πλευρά του «Σχολιαστή» εμείς που εργαζόμαστε σας ευχόμαστε μία χρονιά με υγεία και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας τις εορταστικές ημέρες.

Την όμορφη παράσταση-παραμύθι «Μια πρωτοχρονιάτικη νύχτα στη Μόσχα» παρουσίασε το Κέντρο Πολιτισμού και Ανάπτυξης Αvantgarde την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017, στο θέατρο του 2ου Γυμνάσιου. Το ορχηστρικό σύνολο Hellenic Musica Viva υπό τη διεύθυνση της Λιουντμίλα Λιμόροβα κέρδισε το παρόν κοινό με κλασικές γιορτινές χειμωνιάτικες μελωδίες, με γρήγορους ρωσικούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Ελληνορωσικού Πολιτιστικού Συλλόγου ΜΠΕΡΙΟΖΚΑ και με τη συμμετοχή του «Παππού Χειμώνα».

Τους “Κορύβαντες” συναντήσαμε στους δρόμους των Πευκακίων να ψάλλουν παραδοσιακά τα κάλαντα τις γιορτινές μέρες

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος και η Πρόεδρος του AVANTGARDE Ντίνα Σαράντη καλωσόρισαν και ευχαρίστησαν μικρούς και μεγάλους και μαζί με τους καλλιτέχνες δημιούργησαν μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα εν αντιθέσει με το τσουχτερό κρύο και τη βροχή της ημέρας.

Τα παιχνίδια που είχαν εγκατασταθεί στην κεντρική πλατεία, προσέλκυσαν πολλούς νεαρούς φίλους

Οι «μικροί συμπολίτες» μας ωστόσο, που είναι και οι πρωταγωνιστές των εορτών, απόλαυσαν μια παιδική ταινία νορβηγικής παραγωγής ” σε σκηνοθεσία του Κριστιάν Λο την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017 στο Πολιτιστικό Πάρκο «Στ.Κώτσης» από την κινηματογραφική λέσχη Αγίας Παρασκευής. Η ταινία ήταν προσφορά – παραχώρηση της Νορβηγικής Πρεσβείας σε συνεργασία με το Ινστιτούτου Κινηματογράφου της Νορβηγίας, το περιεχόμενο της οποίας σχετιζόταν με μηνύματα γθα τη φιλία και το θάρρος, θίγοντας παράλληλα το θέμα του πολιτικού ασύλου.

Με τον τίτλο – που παραπέμπει σε ευχή των ημερών – “ΚΑΙ ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ” πραγματοποιήθηκε χριστουγεννιάτικη Χορωδιακή Συναυλία τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Αγίας Παρασκευής όπου συμμετείχαν η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αγίας Παρασκευής υπό την Δ/νση του Χρήστου Κουτσονίκα και η Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας υπό την Δ/νση του Σταύρου Μπερή. Οι χορωδίες απέδωσαν με υπέροχες φωνές Χριστουγεννιάτικα έργα Παπακωνσταντίνου, Παπαποστόλου, Vivaldi , Rutter, Berlin, Gruber, Adam, Spiritual κ.α. καθώς και Χριστουγεννιάτικους ύμνους.

Το δένδρο που στόλισαν στην κεντρική πλατεία τα παιδιά του παιδικού σταθμού της περιοχής των Πευκακίων

Από την πλευρά τους εκπαιδευτές-εμψυχωτές και οι γυναίκες των ομάδων δραστηριοτήτων του «ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΑΣ» Δήμου Αγίας Παρασκευής στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δένδρο με δικά τους στολίδια επηρεασμένα από το περιεχόμενο της δραστηριότητας της κάθε ομάδας την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου σε μια ζεστή γιορτή που διοργάνωσαν στο χώρο του Κέντρου στη Λεωφ. Μεσογείων 403.

Η πίστα του παγοδρομίου προσέλκυσε μικρούς και μεγάλους προκαλώντας τους να δοκιμάσουν τις δεξιότητες τους στα παγοπέδιλα

Τέλος από τις εορταστικές δραστηριότητες δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα κάλαντα τα οποία «άκουσε» και μάλιστα πολλές φορές ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, η Δημοτική Αρχή και Δημοτικοί Σύμβουλοι είτε από παιδικές φωνές είτε από πιο… ηλικιωμένες. Ο λόγος για τα χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα κάλαντα των ημερών.

Αναλυτικότερα τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς τραγούδησαν την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017 στο Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο η χορωδία του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού, με τον Πρόεδρο Παν. Πανουτσακόπουλο και μέλη του ΔΣ ενώ σειρά είχαν την ίδια ημέρα παιδιά  και αντιπροσωπία του Συλλόγου Γονέων του 13ου Νηπιαγωγείου.