ΠΑΟΔΑΠ: Ο Δεκάλογος της ντροπής

0
zorbas 2014

Από την τοποθέτησή του στην θέση του Προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ, με προσωπική απόφαση και ευθύνη του Δημάρχου κ. Γιάννη Σταθόπουλου, τον Σεπτέμβριο του 2014, παρήλθαν 9 μήνες. Στο διάστημα των 9 αυτών μηνών:
1. Οι γυμναστές που λειτουργούν τα προγράμματα του Οργανισμού και το Πρόγραμμα «Άθληση στα Σχολεία», εργάζονταν χωρίς συμβάσεις (απλήρωτοι και ανασφάλιστοι) συνολικά 5 μήνες. Και αυτό, γιατί ο κ. Πρόεδρος αμελώντας τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του, καθυστερούσε τις σχετικές διαδικασίες.
2. Στους γυμναστές αυτούς (συνολικά) ο Οργανισμός οφείλει  15.000 ευρώ περίπου , δεδουλευμένα (από Σεπτέμβριο 2014 έως Μάρτιο 2015) . Η οφειλή δημιουργήθηκε λόγω των ολέθριων χειρισμών του κ. Προέδρου.
3. Οι καθηγητές των Εργαστηρίων Τέχνης, εργάζονταν απλήρωτοι επί 4 μήνες, επειδή πάλι ο κ. Πρόεδρος ήταν απελπιστικά αμελής. Για τον ίδιο λόγο και για το ίδιο χρονικό διάστημα, απλήρωτοι έμειναν και οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου.  
4. Για συνολικό  χρονικό διάστημα 5 μηνών, λόγω αδικαιολόγητης κωλυσιεργίας του κ. Προέδρου, οι εγκαταστάσεις του Οργανισμού δεν καθαρίζονταν. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην ιστορία, αναγκάσθηκαν δημότες (που χρησιμοποιούσαν τις εγκαταστάσεις και πλήρωναν γι΄αυτό) να κάνουν καταγγελία στις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες για την άθλια κατάσταση που επικρατούσε.
5. Ο κ. Πρόεδρος, κατά τις συνεδριάσεις του Δ.Σ., συμπεριφέρεται αλαζονικά και αυταρχικά. Δεν επιτρέπει ερωτήσεις και τοποθετήσεις των Συμβούλων (της αντιπολίτευσης αλλά ΚΑΙ της συμπολίτευσης), ειρωνεύεται και διακόπτει κάθε αντίθετη άποψη, δεν απαντά στις ερωτήσεις και διαγράφει από τα πρακτικά με το «ἐτσι θἐλω» ο,τιδήποτε δεν του αρέσει. Απαξιώνει και το θεσμικό συλλογικό όργανο και τους Συμβούλους. Αποτέλεσμα, μια Παράταξη της αντιπολίτευσης να αποχωρήσει μόνιμα από το Δ.Σ. Είναι απορίας άξιο το πώς επιτρέπουν αυτή την κατάσταση Σύμβουλοι της συμπολίτευσης, όπως π.χ. η κ. Στέλλα Ψύλλα, ο κ. Γιάννης Καραγιαννάκης, ο κ. Δημήτρης Γυφτέας κ.α.   
6. Εισάγει προς συζήτηση στο Δ.Σ. θέματα είτε ανεπαρκώς προετοιμασμένα είτε παρανόμως, χωρίς γραπτή εισήγηση, με αποτέλεσμα να αιφνιδιάζονται τα μέλη του Δ.Σ. Και κατά πάγια τακτική του, όταν συμβαίνουν αυτά, ο «ανεύθυνος» κ. Πρόεδρος επιρρίπτει τις ευθύνες στους Υπαλλήλους του Οργανισμού.
7. Παραπλάνησε και εξαπάτησε το Δ.Σ. , για να ψηφίσει (χωρίς να το γνωρίζουν οι Σύμβουλοι) 2 αναθέσεις στον εαυτό του, νομικής εκπροσώπησης του ΠΑΟΔΑΠ. Για να το καταφέρει, πραγματοποίησε παράνομη διαδικασία.
8. Προσέλαβε, τεχνηέντως, επικοινωνιολόγο, με άγνωστα   καθήκοντα και άγνωστα αποτελέσματα της όποιας εργασίας του έχει ανατεθεί.
9. Ανέθεσε παρανόμως δημοσίευση, χωρίς ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας να γνωρίζει την παρανομία, με αποτέλεσμα να μην πληρωθεί για την εργασία του αυτή.
10. Αρνήθηκε κάθε βοήθεια για το θέμα της λειτουργίας του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου και καθυστέρησε άνευ λόγου 9 μήνες να ξεκινήσει τις ενέργειές του. Να σημειωθεί ότι, αφού είχαν σκοπό να τον μεταφέρουν στο Πάρκο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΤΣΗΣ», ήδη θα έπρεπε να λειτουργεί, αφού δεν υπάρχει κώλυμα από την Εξεταστική Περίοδο, όπως στο 2ο Γυμνάσιο.  
Αυτά είναι λίγα από τα «έργα και ημέρες» της Διοίκησης του ΠΑΟΔΑΠ. Και όλα είναι γνωστά στον Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο, αφού του μεταφέρονται και από στελέχη της Παράταξής του, παρότι δημόσια επικρατεί ο «άνωθεν» επιβαλλόμενος «νόμος της σιωπής». Και ο κ. Παπαμιχαήλ έχει το θράσος να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δεν θα μπορούσε κάποιος να περιμένει κάτι καλύτερο από αυτόν.  Ο κ. Δήμαρχος, όμως, γιατί δεν τολμά να κάνει αυτό που θα έκανε κάθε Δήμαρχος που σέβεται τους δημότες του και τον εαυτό του, δηλαδή  είτε να ζητήσει την παραίτησή του είτε να τον αποπέμψει; Με τί τρόπο είστε δεσμευμένος έναντι του  κ. Παπαμιχαήλ κ. Δήμαρχε;

Ο Επικεφαλής της Παράταξης
«Αγία Παρασκευή η Πόλη μας»

Βασίλης Ζορμπάς
πρ. Δήμαρχος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση