ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Παρασκευής: Η άρνηση σπουδών για τον Νίκο Ρωμανό αμφισβητεί το καθολικό δικαίωμα όλων στη μόρφωση

0
syriza

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι ικανό να τον βραβεύει με 500€ την επιτυχία του στις εξετάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ, αλλά αποδεικνύεται ανήμπορο να διασφαλίσει την έμπρακτη υλοποίηση του δικαιώματος του να σπουδάσει.

Ο Υπουργός Παιδείας αρκείται σε ανέξοδες δηλώσεις. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κρύβεται πίσω από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και την απουσία του Υπουργού Παιδείας. Οι αρμόδιες αρχές της Δικαιοσύνης υπερβαίνοντας την εξοντωτική αντίληψη και πρακτική τους περί Δικαίου, αρνούνται το στοιχειώδες συνταγματικό του δικαίωμα βάσει του άρθρου 16 και τον οδηγούν συνειδητά σε άτυπη θανατική ποινή.
Το να σπουδάσει ο Νίκος Ρωμανός δεν αδικεί κανέναν. Η άρνηση σπουδών για τον Νίκο Ρωμανό αμφισβητεί το καθολικό δικαίωμα όλων στη μόρφωση. Η αδιαφορία για τη ζωή ενός νεαρού απεργού πείνας αποτελεί το υπόδειγμα μιας άδικης και εξουθενωτικής αντίληψης περί απονομής Δικαιοσύνης.
Μιας Δικαιοσύνης που είναι τυφλή απέναντι στους μεγαλοαπατεώνες «επενδυτές» – καταχραστές του δημοσίου χρήματος, στα μεγάλα ονόματα της κάθε λίστας Λαγκάρντ, στους μεγαλέμπορους ναρκωτικών και στους πολιτικούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης που με τις επιλογές τους κατέστρεψαν τον τόπο, αλλά για τους εαυτούς τους ψήφισαν απαλλακτικούς νόμους («νόμος περί ευθύνης υπουργών»).
Την ύστατη ώρα, καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί τον αγώνα ζωής που δίνει με αυτοθυσία ο Νίκος Ρωμανός και οι συμμετέχοντες στην απεργία πείνας σύντροφοι και φίλοι του, πριν είναι αργά. Τόσο για αυτούς, όσο και για όλη την κοινωνία.
Είμαστε, ωστόσο αισιόδοξοι γιατί γνωρίζουμε πως η πίστη στη ζωή, στα ιδανικά και τον αγώνα είναι δυνατότερη από όλη την καταστολή και την αδικία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση