Τα τιμολόγια της Αγ. Ιωάννου και οι «Συγνώμες» που θα πρέπει να ζητήσει ο Βασίλης Ζορμπάς!

0
zor 01

zor 01Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2 Οκτωβρίου 2013 συζητήθηκε η έγκριση του 4ου ΑΠΕ (Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Εργασιών) και του 3ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «Ανάπλαση και ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης».
Επειδή από τον τίτλο του θέματος δεν θα καταλάβετε και πολλά… το θέμα αφορούσε την έγκριση από την Περιφέρεια της πληρωμής ενός εντάλματος σχετικά με τις εργασίες που έγιναν επί διοικήσεώς Βασίλη Γιαννακόπουλου στο «άλλο» πεζοδρόμιο της οδό Αγίου Ιωάννου (γνωστής και ως «ιστορικό κέντρο της πόλης»…).
Το θέμα εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Κωνσταντίνος Τσιαμπάς, ο οποίος αφού τόνισε την απουσία της ηγεσίας της παράταξης «Μαζί για την Αγία Παρασκευή» από τη συνεδρίαση, εξήγησε στους παρευρισκόμενους συμβούλους ότι ως Δήμος είχαν απορρίψει 11 αιτήματα/ενστάσεις του εργολάβου όταν είχε τελεστεί η οριστική διακοπή των έργων με αποτέλεσμα ο τελευταίος να προσφύγει στην Περιφέρεια.
Η Περιφέρεια από την πλευρά της, είπε ο κ .Τσιαμπάς, ενέκρινε μόνο ένα από τα 11 αιτήματα του εργολάβου που σχετίζεται με την πληρωμή 65.000 ευρώ δικαιολογώντας έτσι την θετική ψήφο που θα έπρεπε να δώσει η διοίκηση για την έγκριση του θέματος.
«Εσύ κατηγορούσες τον πρώην δήμαρχο για τα «ΑΠΕ» κ. Ζορμπά και τώρα τα φέρνεις με θετική εισήγηση για ψήφιση»! είπε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Γουργούλης, ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι δεν μπορεί να ψηφιστεί ένα τέτοιο ζήτημα γιατί κανείς δεν γνωρίζει «Τι» εργασίες επικυρώνονται, αφού αυτές τελέστηκαν στο παρελθόν χωρίς να μπορούν να ελεγχθούν στο παρόν.
Ο κ. Τσιαμπάς διευκρίνισε ότι ο συγκεκριμένος ΑΠΕ δεν αφορούσε «απρόβλεπτα» ή «αφανείς εργασίες» αλλά τα υλικά που υπήρχαν στην αποθήκη και είχε αγοράσει ο εργολάβος, υπενθυμίζοντας επίσης ότι οι ίδιοι (ως διοίκηση) είχαν αρνηθεί την πληρωμή των υλικών και λόγω της Περιφέρειας επανήλθε το θέμα.
«Ακόμα κι έτσι να είναι, πάλι «απρόβλεπτα» τα βάφτιζαν» ανταπάντησε ο κ. Γουργούλης που ως αρμόδιος αντιδήμαρχος ( τότε) κάτι παραπάνω από τους «παντογνώστες» της σημερινής διοίκησης θα ήξερε… και εξήγησε προς τους δήθεν «ανυποψίαστους» συμβούλους της παράταξης που διοικεί το Δήμο – οι περισσότεροι από τους οποίους προσποιούνται ότι μέχρι το 2010 που εκλέχτηκαν δημοτικοί σύμβουλοι κατοικούσαν στο Νεφέλωμα της Ανδρομέδας και δεν είχαν ακούσει τίποτα για «έργα στην Αγ. Ιωάννου» – ότι η ονομασία «Απρόβλεπτα» αφορά πλημμύρες ή κατολισθήσεις, γεγονός που δεν υπήρξε κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων το 2010, οπότε και ο όρος «Απρόβλεπτα» κακώς χρησιμοποιείται.
Τελευταίος μίλησε ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος για μια ακόμη φορά προτίμησε αντί της αντρίκιας συγνώμης που οφείλει προς τον Βασίλη Γιαννακόπουλο για τα όσα ψευδή του είχε καταλογίσει από τα έδρανα της αντιπολίτευσης… προτίμησε να επαναλάβει τις συνήθεις πολιτικές του αρλούμπες λέγοντας ότι: « Αν δεν ήταν ζημιογόνα η λύση των δικαστηρίων θα την επέλεγε αλλά λόγω της Περιφέρειας θεώρησε ότι καλύτερο είναι ο Δήμος να μην χρεωθεί και τόκους και γι’ αυτό υποστήριξε την υπερψήφιση του θέματος» !
Πριν από μερικούς μήνες οι πολιτικές του αυτές αρλούμπες θα προκαλούσαν θυμηδία… σήμερα και εν όψη των επικείμενων εκλογών, δεν προκαλούν γέλιο αλλά «σκεπτικισμό» αφού μέχρι και την παραμονή που θ΄ ανοίξουν οι κάλπες αναμένονται να εκτοξευτούν εκατοντάδες παρεμφερείς…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση