«Το αγύριστο κεφάλι» και τα δεινά των κατοίκων

0
atixima dekemvris 13

 

 atixima dekemvris 13
 Ο εκδότης – δημοσιογράφος Χρήστος Ανδ. Μπαλωτής και η άτυχη συμπολίτισσά μας κ. Ελένη Λαγουρου την ώρα που έχει καταφτάσει το ΕΚΑΒ

Είναι προφανές ότι, αν σε μια πόλη έχει αναχθεί σε μείζον θέμα επί πολλούς μήνες και σε καθημερινή βάση τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις κακοτεχνίες της επισκευής του πεζοδρομίου ενός κεντρικού της δρόμου, η πόλη αυτή βιώνει την στενοκεφαλιά (για να μην χρησιμοποιηθεί κάποιος βαρύτερος όρος) των διοικούντων της.
Μήνες τώρα μας καλούν αγανακτισμένοι συμπολίτες μας, οι οποίοι από «επαγγελματίες της πόλης» έχουν μετατραπεί σε «νοσοκόμους πρώτων βοηθειών», μιας και έξω από τα καταστήματά τους συμβαίνουν συνεχή ατυχήματα σε ανυποψίαστους συμπολίτες μας, λόγω των κακοτεχνιών οι οποίες έχουν φωτογραφηθεί και επισημανθεί προς τη Δημοτική Αρχή για την εξάλειψή τους από τον αρμόδιο εργολάβο.
Γράφουμε και ξαναγράφουμε, φωτογραφίζουμε και ξαναφωτογραφίζουμε τις καταγγελίες των συμπολιτών μας, οι οποίοι έχουν επισημάνει περπατώντας την Αγίου Ιωάννου τα σημεία εκείνα στα οποία η «ανάπλαση» του πεζοδρομίου έχει δημιουργήσει πολλαπλά επίπεδα με μικρή υψομετρική διαφορά μεταξύ τους, τα οποία και ευθύνονται για τις πτώσεις και τα ατυχήματα τα οποία συμβαίνουν.
Το τελευταίο σοβαρό περιστατικό για το οποίο κληθήκαμε και πάλι, συνέβη προπαραμονή των Χριστουγέννων, στο γνωστό πια σημείο, στο χώρο μπροστά από το ταχυδρομείο, στην οδό Αγίου Ιωάννου με θύμα μια ανυποψίαστη ηλικιωμένη συμπολίτισσά μας.
Ο αντιπρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ και π. Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Ματζανάς, ο οποίος διατηρεί κατάστημα στην περιοχή, έσπευσε και πάλι για την παροχή πρώτων βοηθειών αλλά και για το κάλεσμα του ΕΚΑΒ για την μεταφορά της ηλικιωμένης γυναίκας στο νοσοκομείο.
Ο Βασίλης Ζορμπάς σ’ ένα από τα τελευταία συμβούλια του 2013 είχε δεσμευτεί με το γνωστό ύφος, το οποίο δεν επιδέχεται αντιρρήσεων… ότι τα έργα θα τελείωναν οριστικά βάση της σύμβασης που είχε συνάψει με τον εργολάβο στις 5 Ιανουαρίου 2014, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι για τις ημέρες των εορτών ο εργολάβος μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα είχε «στρώσει» (όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο δήμαρχος) το δρόμο ώστε να λειτουργήσει κανονικά.
Βέβαια ο δήμαρχος στο κρίσιμο διάστημα στο οποίο αναφέρθηκε είχε φροντίσει να βρίσκεται στο Παρίσι, στο πλαίσιο τωνatixima dekemvris 01 13 προγραμμάτων των αδελφοποιημένων πόλεων… αφήνοντας την πόλη να λειτουργεί με «αυτόματο πιλότο».
Έτσι η Αγίου Ιωάννου «φιλοξένησε» στις άκρες ορισμένων πεζοδρομίων «ψήγματα ασφάλτου» χωρίς ωστόσο ο εργολάβος να προχωρήσει σε καμία επιδιόρθωση των κακοτεχνιών που είχαν δημιουργηθεί από τα πολλαπλά επίπεδα, μεταξύ του παλιού και του νέου κατ’ ευφημισμών πεζοδρομίου.
Χαρακτηρίζουμε «κατ’ ευφημισμών» τα πεζοδρόμια τα οποία έχει κατασκευάσει ο εν λόγω εργολάβος αφού αυτά εμπεριέχουν «ψήγματα κρασπέδου» σε αντίθεση με τα κλασσικά πεζοδρόμια τα οποία μέχρι σήμερα γνωρίζαμε.
Δεν γνωρίζουμε αν αυτά τα «ψήγματα κρασπέδου» αποτελούν ένα οικονομικό δώρο προς τον εργολάβο ή μία νέα αισθητική! Σε κάθε όμως περίπτωση ο δήμαρχος θα πρέπει, εάν θέλει να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες έχει για επανεκλογή, ν’ αφήσει κατά μέρος, την «ξεροκεφαλιά του», να σταματήσει να αντιμετωπίζει τις καταγγελίες των κατοίκων σαν «αντιπολιτευτικές κορώνες» και να υποχρεώσει τον εργολάβο όσο αυτός είναι ακόμα «εν δράσει» να διορθώσει τις συγκεκριμένες κακοτεχνίες και να πάψει στο θέμα αυτό να λειτουργεί ως μνημονιακός δήμαρχος φροντίζοντας να ενδιαφερθεί όχι για το κέρδος των «λίγων» αλλά για την εξυπηρέτηση των «πολιτών»…

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση