Ύστερα από 30 χρόνια καθαρίστηκαν τα ρέματα στο Δήμο Αγίας Παρασκευής!

0
rema anthewn

rema anthewnΣτην τελευταία «Συνέλευση γειτονιάς»  που πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή στην περιοχή του Κοντοπεύκου και συγκεκριμένα στο 3ο Γυμνάσιο στις 2 Νοεμβρίου 2014 , η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ελισάβετ Πετσατώδη αναφέρθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα που χρειάζεται η περιοχή.
Η κ. Πετσατώδη μίλησε για τον προγραμματισμό  υλοποίησης έργου που αφορά αγωγούς ομβρίων υδάτων στις οδούς Χίου – Πεντέλης και Ολυμπίας το οποίο προβλέπεται  να ξεκινήσει στα τέλη του Δεκεμβρίου – αρχές του νέου έτους καθώς και για τα αντίστοιχα έργα που πραγματοποιήθηκαν σ’  άλλες περιοχές.
Συγκεκριμένα η κ. Πετσατώδη, είπε ότι Δημοτική αρχή, φρόντισε φέτος και ολοκλήρωσε έγκαιρα πριν τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα, τον καθαρισμό και την απόφραξη των ρεμάτων στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, έργο που έγινε πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.
«Συνεργείο 10 ατόμων εργάστηκε για χρονικό διάστημα περίπου 20 ημερών rema souliouυπό την καθοδήγηση και στενή παρακολούθηση των μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, είπε η αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών,  κι όλες οι εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων και αγωγών ομβρίων που βρίσκονται μέσα σε αυτά έγιναν με τον πιο πρόσφορο κάθε φορά τρόπο και χωρίς να προκληθεί καμία βλάβη ή καταστροφή. Χρησιμοποιήθηκαν ειδικά μηχανικά μέσα και εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς και χειρονακτική εργασία. Απομακρύνθηκαν όλα τα υλικά καθαρισμού, κλαδεύτηκαν ή και αποψιλώθηκαν δέντρα και υλοποιήθηκαν μικρής κλίμακας εργασίες διαμόρφωσης σε επιμέρους σημεία των ρεμάτων».
Την προτεραιότητα καθόρισε με μελέτη και δημοπράτηση τον Ιούνιο 2014  η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίας Παρασκευής κι έτσι με σύμβαση που υπογράφηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου 2014,  το ρέμα Ανθέων από την οδό Τασσοπούλου έως την οδό Αχιλλέως, το ρέμα Παπαφλέσσα από την οδό Αιτωλίας έως τη Λεωφ. Μεσογείων, το ρέμα της οδού Σουλίου από τη Λεωφ. Μεσογείων έως την οδό Σουλίου και το ρέμα της οδού Ύδρας από την οδό Τεμπών έως την οδό Δήμητρος καθαρίστηκαν και απαλλάχτηκαν από δέντρα, κλαδιά και μπάζα από φερτά υλικά.
Η εκτέλεση των εργασιών καθαρισμού των ρεμάτων είχε στοχεύει στο ν’  αποτρέψει το ενδεχόμενο πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων λόγω των φερτών υλικών που προκαλούν σημαντική μείωση της δυνατότητας απορροής των όμβριων υδάτων στα ρέματα.

rema papaflessa

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση