Βασίλης Γιαννακόπουλος: Η Αγ. Παρασκευή «έχασε» το Μετρό επειδή ο«Λαλιώτης» εξυπηρετώντας εργολαβικά συμφέροντα το «έστειλε στον Μπόμπολα»!!!

0
giannak 3

 

giannak 3Φέτος το κλίμα εξ’ αρχής ήταν αρνητικό για το Δήμαρχο κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο και τους λιγοστούς δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής που έδωσαν το παρών, κι αυτό φάνηκε από το γεγονός της έκδοσης ενός ενημερωτικού φυλλαδίου του συλλόγου που μοιράστηκε και κατακεραύνωνε το Δήμαρχο για το θέμα της ανάπλασης, αλλά κι από τις πολλαπλές έντονες διακοπές των ομιλητών από τους πολίτες που αγανακτισμένοι ήθελαν να εκφράσουν την αντίθεση τους σ΄ αυτά που άκουγαν.

Ο εμφανής εκνευρισμός του Δημάρχου, καθώς και η «αδυναμία» των επιχειρημάτων που πρόβαλλε ως δικαιολογίες για όσα έγιναν ή δεν έγιναν… τον οδήγησαν σε πολιτικές «αποκαλύψεις» αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους η πόλη μας έχει μείνει χωρίς σταθμό Μετρό όταν το Χαλάνδρι και ο Χολαργός έχουν περισσότερους από δύο! Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννακόπουλος σε μία προσπάθεια να αποσείσει την ευθύνη για την απώλεια του Μετρό από τον τότε Δήμαρχο Σταύρο Κώτση και από τον εαυτό του φυσικά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι πρώην Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Βάσω Παπανδρέου σε εκδήλωση στο Δημόκριτο, και ενώπιον του είχε δηλώσει ότι: «Ο Δήμος δεν ήθελε το Μετρό στην πλατεία…» προσπάθησε να «φορτώσει» την ευθύνη στον κ. Κώστα Λαλιώτη τον οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ τον εμφάνισε ως τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ του Πα.Σο.Κ ο οποίος στο θέμα της χάραξης του Μετρό απέτρεψε την διέλευση του από την πλατεία της Αγ. Παρασκευής για εξυπηρετήσει τα «εργολαβικά συμφέροντα» του κ. Μπόμπολα!!

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει σάλο τόσο μεταξύ των πολιτών όσο και μεταξύ των κύκλων που ασχολούνται με τα «πολιτικά», αφού κανείς δεν ξέρει αν στην «αγωνία» του ο κ. Γιαννακόπουλος είπε «πικρές αλήθειες» ή εάν χρησιμοποίησε μία δικαιολογία που θα έστρεφε σε «άλλον» τη συσσωρεμένη οργή των συμπολιτών του.  

Τον κύκλο των ομιλητών άνοιξε ο κ. Παναγιώτης Βαβουγϋιός, πρόεδρος του συλλόγου, ο οποίος εκτός από τα θέματα που αναφέρει κάθε χρόνο όπως τις vavougios 1παρανομίες των καφετεριών με τις πρασιές, την ελλιπή αστυνόμευση, τη μεταστέγαση της Τροχαίας στην Αγ. Παρασκευή από τα Γλυκά Νερά, την έλλειψη του Μετρό, την ανύπαρκτη, όπως χαρακτήρισε, δημοτική αστυνομία, την μετατροπή του ανολοκλήρωτου κολυμβητηρίου σε εστία μολύνσεως, το υποβαθμισμένο κοιμητήριο, τους γεμάτους λακκούβες δρόμους και την έλλειψη γενικής καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού που επικρατεί στους δρόμους της Αγ. Παρασκευής εστιάστηκε κυρίως στο έργο της «ανάπλασης» της Αγ. Ιωάννου.

Ο επί πολλά χρόνια πρόεδρος του συλλόγου κατέκρινε όλη τη διαδικασία της εκτέλεσης του έργου. Δήλωσε ότι το έργο είναι μεν αναγκαίο και απαραίτητο για την πόλη, αλλά όχι με τον τρόπο που γίνεται. Ο κ. Βαβουγϋιός χαρακτήρισε «τραγική»  την κυκλοφοριακή μελέτη που έχει αναστατώσει όλη την πόλη, και η οποία όπως είπε, υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής, και θα πρέπει να αναθεωρηθεί προς την κατεύθυνση  της επαναφοράς της «Διπλής κυκλοφορίας οχημάτων» στην Αγ. Ιωάννου.

Ο κ. Βαβουγϋιός είπε επίσης ότι πρέπει να τοποθετηθούν κολωνάκια στα καινούργια πεζοδρόμια για να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα κι ότι στην Αγ. Παρασκευή δεν έχουν θέση τα πλατάνια αλλά φυλλοβόλα και αειθαλή δέντρα και  προέτρεψε τον Δήμαρχο να ακολουθήσει το νόημα της έκφρασης «mea culpa» που είχε πει κάποτε ο ομοϊδεάτης του, Ανδρέας Παπανδρέου, και να έχει το θάρρος να επαναφέρει την Αγ. Ιωάννου όπως ήταν. 

Ύστερα το λόγο πήρε ο Δήμαρχος ο οποίος είπε ότι αρχικά ήταν κι αυτός υπέρ της διπλής κυκλοφορίας στην Αγ. Ιωάννου αλλά το έργο θα συνεχιστεί ως έχει, η Αγ. Ιωάννου θα γίνει μια «κούκλα» όπως χαρακτηριστικά είπε, και θ’ αλλάξει τη μορφή της πόλης. Ο κ. Γιαννακόπουλος είπε επίσης ότι για τη διαμόρφωση της περιοχής γύρω από την Αγ. Ιωάννου θα δοθούν οκτώ εκατομμύρια ευρώ και ζήτησε τη βοήθεια των πολιτών, από τους οποίους ζήτησε να δείξουν κατανόηση και υπομονή…ενώ τους  σύνεστησε να μην χρησιμοποιούν πλέον τα αυτοκίνητά τους αλλά τις συγκοινωνίες, τα ποδήλατα και τα «πόδια» για τις μετακινήσεις τους. 

Αποστάσεις από το συγκεκριμένο έργο κράτησε ο τ. Δήμαρχος κ. Αντώνης Σιδέρης λέγοντας ότι η παράταξη του ποτέ δεν ψήφισε ούτε συμφώνησε για την εκτέλεση του αφού ακόμα και μέχρι σήμερα δεν τους έχει δοθεί η κυκλοφοριακή μελέτη. 

antwnis siderisΟ κ. Σιδέρης κατήγγειλε ως υπεύθυνο για την συνολική υποβάθμιση της πόλης και ιδιαίτερα για τη λειτουργία της καφετέριας DaVinci τον κ. Γιαννακόπουλο, τον οποίο κατηγόρησε ότι χορεύει καλαματιανούς χορούς με τον αντίδικο του Δήμου κ. Λάμπρο Σαμουρέλη την ίδια στιγμή που εμπρός στα μάτια του, ο τελευταίος υβρίζει δημοτικούς συμβούλους και αντιδημάρχους του και χαρακτηρίζει τον εαυτό του «Άρχοντα της πόλης»!! 

Για το θέμα του Μετρό ο κ. Σιδέρης κατηγόρησε τον κ. Γιαννακόπουλο ότι ήταν δική του η ευθύνη για την απώλειας του Μετρό κι ότι την ίδια άποψη είχε εκφέρει και η Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ 2000-2004 κ. Βάσω Παπανδρέου σε εκδήλωση στον «Δημόκριτο». Τελειώνοντας  την τοποθέτηση του ο κ. Σιδέρης, κάλεσε το Δήμαρχο να χαρακτηρίσει όλη την Αγ. Ιωάννου ως περιοχή «κορεσμένη» σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αποκλείοντας έτσι κάθε δυνατότητα εγκαινίων για καινούργιες καφετέριες. 

Κύριος πρωταγωνιστής της συνέλευσης ήταν ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος που «βομβάρδισε» με μπαράζ κατηγοριών και χαρακτηρισμών τον Δήμαρχο και το έργο του. Συγκεκριμένα ο κ. Σταθόπουλος αφού έκανε λόγο για προχειρότητα και εγκληματική αδιαφορία στο θέμα της Αγ. Ιωάννου, κατήγγειλε τον κ. Γιαννακόπουλο  για ψηφοθηρία και απαξίωση της συνέλευσης αφού όπως είπε  αποχώρησε χωρίς να ακούσει τους πολίτες… κι ότι για κάθε πρόβλημα που του αναφέρουν πάντα απαντάει ότι την επόμενη μέρα, όλως τυχέως, έχει συνάντηση με κάποιον Υπουργό για την επίλυσή του. «Πουλάτε προστασία στα μαγαζιά» συνέχισε ο αρχηγός της παράταξης «Συνεργασίας Πολιτών» για τις παρανομίες των καφετεριών και τον ρώτησε πως είναι δυνατόν να κυκλοφορήσει κάποιος με ποδήλατο όταν όλοι οι δρόμοι έχουν λακκούβες και δεν υπάρχει ούτε ένας ποδηλατόδρομος.

Στη συνέχεια το βήμα του λόγου δόθηκε στον κ. Ανδρέα Γκιζιώτη ο οποίος χαρακτήρισε την τωρινή περίοδο ως δύσκολη αφού τα ΜΜΕ και οι «παράγοντες» περνάνε το μήνυμα ότι ο λαός πρέπει να πληρώσει για την οικονομική κρίση και εξαιτίας αυτής δεν υπάρχουν χρήματα για να δοθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση από την κυβέρνηση ώστε να υλοποιήσει έργα. Ο κ. Γκιζιώτης, έκανε λόγο για υποβάθμιση της πόλης εξαιτίας της αύξησης του συντελεστή δόμησης, της μπετοποίησης ελεύθερων χώρων όπως το κτήμα «Σιστοβάρη» και την μη ελεύθερη πρόσβαση στον Υμηττό εξαιτίας των κολλεγίων που λειτουργούν σαν «κράτη». Για το θέμα της Αγ. Ιωάννου υποστήριξε ότι χρειάζεται «πεζοδρόμηση» και κάλεσε τους πολίτες να μην επιτρέψουν την Αγ. Παρασκευή να μετατραπεί σε Μπουρνάζι. 

Το γνωστό «βαρύ πυροβολικό» της αντιπολίτευσης κ. Βασίλης Ζορμπάς έχοντας καλυφθεί από τους προηγούμενους ομιλητές και μη θέλοντας ναzormpas 01 κουράσει τον κόσμο, υπενθύμισε στο Δήμαρχο  την αδυναμία πληρωμής του εργολάβου λέγοντας ότι ουδείς υπάλληλος θα τολμήσει να υπογράψει ένταλμα πληρωμής για τον εργολάβο της ανάπλασης γιατί το έργο ήταν παράνομο εξ΄ αρχής. «Η πόλη έχει πάρει τον κατήφορο» συνέχισε ο κ. Ζορμπάς λέγοντας επίσης ότι ευθύνη έχει τόσο τοπικά όσο και κεντρικά το Πα.Σο.Κ. για την επιλογή του κ. Γιαννακόπουλου ο οποίος έχει καταντήσει το Δήμο να έχει χρέος δεκαέξι εκατομμύρια ευρώ!

Ως πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ ο κ. Μάκης Χάρχαρος ανέπτυξε λακωνικά αλλά σαφέστατα το πρόβλημα του κυκλοφοριακού που έχει η Αγ. Παρασκευή τόσα χρόνια. λέγοντας ότι οι πρασιές που θα έπρεπε να είναι «πράσινο» έχουν αντικατασταθεί με «καναπέδες» με αποτέλεσμα εκεί που μία καφετέρια θα φιλοξενούσε 50 άτομα, με την επέκταση που κάνει φιλοξενεί τον διπλάσιο αριθμό ατόμων και με την μη ύπαρξη στάθμευσης η πόλη αντιμετωπίζει καθημερινά σοβαρό πρόβλημα και  τελείωσε καταγγέλλοντας ότι ο Δήμαρχος συνεννοείται με τους ιδιοκτήτες των καφετεριών, για το πότε θα κάνουν «ανακαίνιση», ώστε αυτήν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο να τους επιβάλλει να «κλείσουν» για τιμωρία επειδή παραβαίνουν το νόμο περί ηχορύπανσης. 

Ο λόγος δόθηκε στη συνέχεια  στον κ. Κώστα Κουβόπουλο ο οποίος εν συντομία αναφέρθηκε στο «παράνομο» της όλης υλοποίησης του έργου της ανάπλασης της Αγ. Ιωάννου, με τον τρόπο που επέλεξε ο κ. Γιαννακόπουλος να το υλοποιήσει. 

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του κτήματος Σιστοβάρη, μετά την αποκάλυψη ότι η νομική υπηρεσία του Δήμου έχει συντάξει δύο εκ διαμέτρου αντίθετες γνωμοδοτήσεις για το θέμα αυτό. Ο κ. Κουβόπουλος μετά την έγγραφη παραδοχή, εκ μέρους του Δήμου, ότι το κτήμα αποτελεί δύο διαφορετικά κληροδοτήματα, έστειλε επιστολή προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους από τους οποίους ζητά την σύγκληση έκτατου δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα τις ενέργειες απόκτησης του μεριδίου του κληροδοτήματος από σήμερα κιόλας. 

papamixailΑπό την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ χαρακτήρισε την Αγ. Παρασκευή ως «κέντρο διασκέδασης» των «Μεσογείων» και χαρακτήρισε το έργο της ανάπλασης ως «πολιτικό» και όχι «τεχνικό». Ο κ. Παπαμιχαήλ ζήτησε για πολλοστή φορά επιτροπή παρακολούθησής του με ειδικούς τεχνοκράτες. 

«Δεν πρέπει να είμαστε δογματικοί στη μελέτη», είπε ο κ. Παπαμιχαήλ, και στη συνέχεια ζήτησε να  μην γίνει καμία αλλαγή του αρχικού σχεδιασμού και να τοποθετηθούν όλοι οι βυθιζόμενοι κάδοι, γιατί το έργο αυτό γίνεται με στόχο την αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων. 

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον συμπολίτη μας κ. Ανδρέα Κοντόπουλο ο οποίος εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι γύρω από την πλατεία Ύδρας. Ο κ. Κοντόπουλος, διάβασε ανακοίνωση – διαμαρτυρία που υπέγραφαν 700 και πλέον κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής και σε άλλο ρεπορτάζ μπορείτε να βρείτε τόσο τα αιτήματα των κατοίκων όσο και τον λεκτικό διαξιφισμό μεταξύ του κ. Κοντόπουλου και της δημοτικής συμβούλου κ. Αικατερίνης Μοσχονά.  

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο δημοσιογράφος κ. Ανδρέας Μπαλωτής, ο οποίος είπε ότι οι χειρισμοί του Δημάρχου οδηγούν το συγκεκριμένο έργο στην μη εξόφληση του εργολάβου, ότι η ποιότητα ζωής στην Αγ. Παρασκευή υποβαθμίζεται με ταχύτατους ρυθμούς, ότι σήμερα κανένας δεν μιλά για τη συνένωση του Δήμου μας με κάποιον άλλο γειτονικό κι ότι δεν θα έπρεπε να οδηγηθεί η πόλη μας σε πιθανή συνένωση χωρίς να έχει λύσει ούτε καν το πρόβλημα του κεντρικού της δρόμου. 

Την εκδήλωση έκλεισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κώστας Κρητικίδης, ο μόνος εναπομείνας της δημοτικής αρχής, μιας και οι υπόλοιποι με επικεφαλής τον Δήμαρχο είχαν αποχωρήσει για άλλες «πίτες» προς άγρα ψήφων…

Αν κάποιος άκουγε προσεκτικά τον κ. Κρητικίδη τότε θα έβγαζε δύο συμπεράσματα:

α) όλοι οι ομιλητές ή ήταν ορκισμένοι εχθροί του κ. Γιαννακόπουλου ή ήταν έμμισθοι υπάλληλοι του μεγαλύτερου πολιτικού του αντίπαλου ή απόγονοι του βαρόνου Μινχάουζεν.

β) Ότι εάν κάποιος ήθελε την ώρα της ανάστασης να λάβει το «φως το αληθινό», μπορούσε αντί να πάει στην Ιερουσαλήμ να επισκεφτεί το κ. Κρητικίδη και να το λάβει από αυτόν… 

 

 

  

 

  

 

 

 

    

 

                        

    

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση