Ανεπιθύμητο το «Φυσάει Κόντρα» από Ζορμπά – Γιαννακόπουλο

0
dim

Η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο αρχηγοί  για το ποιους να προτείνουν προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο κατέδειξε ότι δεν θέλουν στις επιτροπές την παράταξη «Φυσάει Κόντρα» αφού ούτε για τη θέση του αναπληρωματικού δεν πρότειναν τον εκπρόσωπο της παράταξης κ. Σπύρο Αλεξίου.
Αντ’ αυτού πρότειναν και ψηφίστηκαν για τακτικά μέλη στην οικονομική επιτροπή ο Βασίλης  Ζορμπάς, ο Κώστας Κρητικίδης (από την παράταξη του κ. Γιαννακόπουλου), ο Κωνσταντίνος Τσιαμπάς (από την παράταξη του κ. Ζορμπά) ενώ για αναπληρωματικά μέλη οι Βασίλης Γιαννακόπουλος και Έφη Καψοκεφάλου (από την παράταξη του κ. Ζορμπά).
Για την επιτροπή ποιότητας ζωής από την πλευρά της αντιπολίτευσης προτάθηκαν και ψηφίστηκαν για τακτικά μέλη ο Διονύσης Λέκκας (από την παράταξη Ζορμπά), ο Αλέξης Μουστόγιαννης και ο Ανδρέας Γκιζιώτης ενώ αναπληρωματικά οι Γιάννης Μυλωνάκης (από την παράταξη του κ. Γιαννακόπουλου) και Αθανάσιος Παπασταθάκης (από την παράταξη του κ. Ζορμπά).
Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ανδρέας Γκιζιώτης δήλωσε ότι δεν είχε καμία συνεννόηση με τους δύοdim simvoulio 7-09 επικεφαλείς των άλλων παρατάξεων και πρώτος τόνισε το γεγονός απουσίας του «Φυσάει Κόντρα». Ο κ. Γκιζιώτης είπε ότι θα έπρεπε οι θέσεις να έχουν επιλεγεί με αντιπροσωπευτικό κριτήριο και να συμπεριληφθεί ο κ. Αλεξίου σε μία από τις θέσεις.
Ο κ. Ζορμπάς δήλωσε ότι μίλησε με τον κ. Γιαννακόπουλο και συμφώνησαν σ’ αυτές τις υποψηφιότητες, ότι ουσιαστικά η πρόταση για τις υποψηφιότητες ανήκει σε πρωτοβουλία της δικής του παράταξης και δεν μίλησε με τον κ. Αλεξίου καθώς «οι θέσεις του είναι γνωστές» για τον Καλλικράτη. Επιπλέον ο κ. Ζορμπάς συμπλήρωσε πως και εκείνη τη στιγμή να συνεδρίαζαν όλα τα μέλη της αντιπολίτευσης πάλι την ίδια πρόταση θα κατέληγαν αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Φυσάει Κόντρα δεν θα είχε εκπροσώπηση σ’ αυτά τα δύο όργανα.
Από τη μεριά του ο κ. Γιαννακόπουλος δήλωσε ότι η πρόταση τους εκφράζει όλους, ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση αν δεν συμμετέχουν κάποιοι σε συζητήσεις και πρότεινε την ίδια στιγμή να αποσύρει ο ίδιος την υποψηφιότητά του για αναπληρωματικό μέλος ώστε να υπάρξει θέση και για τον κ. Αλεξίου.
Ο επικεφαλής του «Φυσάει κόντρα» αρνήθηκε την πρόταση του κ. Γιαννακόπουλου και δήλωσε τα εξής: «Δεν μας ενοχλεί που δεν μας συμπεριέλαβαν, εξάλλου οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές στο κόσμο και θα είμαστε παρόντες».  
Αξίζει να τονισθεί ότι αυτό που ενοχλεί ιδιαίτερα την παράταξη του κ. Ζορμπά είναι ο πολιτικός λόγος του κ. Αλεξίου με τον τελευταίο να τους υπενθυμίζει τους λόγους της πολιτικής αντιπάθειας καθώς στο χαιρετισμό του στην συνεδρίαση της ίδιας ημέρας ξεκίνησε το λόγο του λέγοντας τα εξής: «Φαντάζομαι ότι ξυπνήσατε όλοι καλά μετά τη ΔΕΘ».
Τέλος από την πλευρά της συμπολίτευσης τακτικά μέλη για την οικονομική επιτροπή ψηφίστηκαν οι Κώστας Χατζηανδρέου, Γιάννης Σιδέρης, Ελισάβετ Πετσατώδη, Σπύρος Παπαγεωργίου και Στυλιανή Ψύλλα ενώ για αναπληρωματικά οι Γιάννης Λογοθέτης, Σοφία Αϊδίνη και Βασιλική Σταθουλοπούλου.
Τακτικά μέλη για την επιτροπή ποιότητας από την ίδια πλευρά ψηφίστηκαν οι Κώστας Χατζηανδρέου, Σωτήρης Παπαμιχαήλ, Σπύρος Παπαγεωργίου, Δημήτρης Κονταξής, Μαργαρίτα Δημητρίου Καβρουδάκη ενώ για αναπληρωματικά ψηφίστηκαν οι Σπύρος Γιώτσας, Μαρία Κοντοπούλου και Γιάννης Λογοθέτης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση