Με εντολή του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η είσοδος της αστυνομίας στο 4ο Λύκειο!

0
tetarto lukeio

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατήγγειλε, ότι την ώρα που μιλούσαν με τους διευθυντές, η Διευθύντρια του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής μπήκε στο χώρο, διέκοψε την συνδικαλιστική παρέμβαση της ΕΛΜΕ, απαίτησε την αποχώρηση του κ. Γκιζιώτη από το σχολείο κι απέσπασε κινητό τηλέφωνο μέλους της ΕΛΜΕ διαγράφοντας τη φωτογραφία που είχε τραβήξει από το χώρο, απειλώντας τον με σύλληψη.
Μετά το συμβάν ο κ. Γκιζιώτης με γραπτή αίτηση προς το Α.Τ. Αγίας Παρασκευής ζήτησε να μάθει το «λόγο» για τον οποίο οι  αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν σε χώρο Σχολείου λαμβάνοντας την απάντηση που ανέφερε τα εξής:
1)    Η Διοικητής του Α.Τ. Αγ. Παρασκευής ήταν σε διαταγμένη υπηρεσία επικεφαλής μέτρων τάξης στο 4ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής κατά την διεξαγωγή σεμιναρίων αξιολόγησης εκπαιδευτικών.
2)    Η  Διοικητής εισήλθε στον εν λόγω χώρο «ως όφειλε», μετά από προφορικό αίτημα του Διευθυντή του Σχολείου, ο οποίος ζήτησε την συνδρομή της για την αποκατάσταση της ηρεμίας και τη συνέχιση του σεμιναρίου.
3)    Σε ότι αφορά τη φωτογραφία, μία κυρία φωτογράφησε με το κινητό της την αστυνόμο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της και της ζητήθηκε η διαγραφή της φωτογραφίας, γεγονός στο οποίο δεν έκανε κάποια περαιτέρω παρέμβαση η αστυνόμος, αλλά αυτοβούλως έδρασε κάποιος από τους διαμαρτυρόμενους της ΕΛΜΕ. giziotis 001
Ο κ. Γκιζιώτης επανήλθε με προφορική του αίτηση στην αστυνομική διεύθυνση στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014, και η έγγραφη απάντηση που έλαβε, αναιρούσε εν μέρει την πρώτη απάντηση, αφού αναφερόταν την συνδρομή της Αστυνομίας στο σχολικό χώρο δεν την είχε ζητήσει ο  Διευθυντής του Σχολείου, αλλά ο διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Θανάσης Φαλούκας με σκοπό την Μη παρεμπόδιση  της διεξαγωγής  του σεμιναρίου των Διευθυντών.   
Στη συνέχεια, μετά από πάροδο πέντε ημερών και συγκεκριμένα στις 30 Ιουνίου 2014, ο  κ. Θανάσης Φαλούκας με επιστολή του προς το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής ανέπτυξε την δική του «οπτική» επί του προβλήματος που είχε δημιουργηθεί, ειρωνευόμενος την δήθεν «μαζική παρουσία» της ΕΛΜΕ και ισχυριζόμενος ότι παρόντα ήταν μόνο τέσσερα μέλη της… ότι υπήρξε «παρεμπόδιση» της εισόδου των διευθυντών στο σχολικό χώρο… διαβεβαιώνοντας ότι ουδέποτε ο ίδιος είχε ζητήσει την παρέμβαση της Αστυνομίας.
Όταν η δεύτερη απάντηση της Αστυνομίας διέψευδε την πρώτη επιστολή του κ. Φαλούκα, στις 23 Σεπτεμβρίου 2014 , συνέταξε ένα δισέλιδο υπόμνημα με αφορμή την πρόταση του Ανδρέα Γκιζιώτη για τη διαγραφή του από τη Γενική Συνέλευση της Α-Γ ΕΛΜΕ Β’ Αθήνας.  
Στο υπόμνημα του ο κ. Φαλούκας αρκέστηκε σε μια εκτενέστατη προσωπική ανάλυση για την «αξιολόγηση»… για τα «κίνητρα»  των αντιδρώντων μελών της ΕΛΜΕ… για τη «Δημοκρατία»… και για την άριστη «προϋπόθεσή» της που είναι η αξιοκρατία.
Αξιοσημείωτο παραμένει γεγονός,  ότι ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δεν αναφέρθηκε καθόλου στο γεγονός ότι ο ίδιος αποτέλεσε τον «Δίαυλο» για την επέμβαση των αστυνομικών οργάνων σε Σχολικό χώρο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση