Πολιτικό «χαστούκι» στην Ελευθερία Παπαδοπούλου από Γιώργο Παναγόπουλο και Σωτήρη Ησαΐα!

0
x 00102

 

1ον) Να έχει μιλήσει με τους κατοίκους και να έχει βρει μία συμβιβαστική λύση  μαζί τους πριν φτάσει η ώρα της συζήτησης και της λήψης απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

2ον) Να έχει συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα στη Δημοτική ομάδα και  να είναι ενήμεροι του θέματος και της λύσης οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας,  ώστε να  παρουσιαστεί  στο Δημοτικό Συμβούλιο μία ολοκληρωμένη πρόταση την οποία να γνωρίζουν όλοι και η οποία να αποτελεί προϊόν γόνιμου διαλόγου ώστε να τύχει μιας θετικής ψήφισης.

Αντί για όλα τα παραπάνω,  η εισηγήτρια του θέματος,  αντιδήμαρχος  πολλών αρμοδιοτήτων,  αναπληρώτρια δημάρχου και κτηνίατρος κ. Ελευθερία Παπαδοπούλου, θεώρησε σκόπιμο λόγω του συναφούς με το θέμα επαγγέλματός της, να επιβάλει τη λύση της αρεσκείας της, χωρίς να συζητήσει ούτε  με τον εκπρόσωπο των κατοίκων που υπέβαλλαν το αίτημα αλλά ούτε και με τα μέλη της διοίκησης, δύο εκ των οποίων, ο κ. Γιώργος Παναγόπουλος και κ. Σωτήρης Ησαΐας ψήφισαν αρνητικά λόγω μη ενημέρωσής τους αλλά και μη νομιμότητας του ζητήματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Παπαδοπούλου συμπεριφέρεται με υπεροψία και απαξίωση  προς τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης και της παράταξης  αντιμετωπίζοντας τα  περίπου σαν  κομπάρσους  ενός θιάσου στον οποίο πρωταγωνιστεί εκείνη και ιδιοκτήτης είναι  ο Βασίλης Ζορμπάς… αλλά είναι η πρώτη φορά κατά την οποία δύο μέλη, οι κύριοι Παναγόπουλος και  Ησαΐας αρνήθηκαν το συγκεκριμένο «Ρόλο» και καταψήφισαν την πρόταση της, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι δεν είναι διατεθειμένοι  να  υπακούουν σαν ευνουχισμένα σκυλάκια τα καπρίτσια της «Πριμαντόνας» (πρώτης κυρίας).. .

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όταν ξεκίνησε η συζήτηση του θέματος,  ο πρόεδρος του συμβουλίου κ. Γιάννης Βουτσινάς έδωσε το λόγο στον εκπρόσωπο των κατοίκων κ. Σηφάκη τον οποίο «παρουσίασε» ως ειδικό αγορητή της Διοίκησης! Για  να εισηγηθεί το συγκεκριμένο  θέμα.

 sifakisΟ κ. Σηφάκης αρχίζοντας την ομιλία του δήλωσε ότι είναι πολυτέλεια αυτό που ζητάνε, όχι μόνο λόγω κρίσης αλλά κυρίως γιατί στην Αγ. Παρασκευή δεν υπάρχουν χώροι πρασίνου ούτε για τους ανθρώπους. «Στις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν δύο ειδών πάρκα.. ένα μεγάλο που αφήνουν τα ζώα ελεύθερα κι ένα πιο μικρό που είναι για συνοδεία ζώων..» είπε ο κ. Σηφάκης και συνέχισε λέγοντας ότι  το αίτημα των πολιτών αφορά έναν δημόσιο χώρο που να οριοθετηθεί και να χαρακτηριστεί ως χώρος συγκεντρώσεων ζώων συντροφιάς.

Στην ερώτηση του κ. Γκιζιώτη για το τι εννοούν οι κάτοικοι ως προς την «Οριοθέτηση» του χώρου και τι έξοδα θα είχε για τον Δήμο ένας τέτοιος χώρος ο κ. Σηφάκης εξήγησε ότι το μόνο που θα χρειαζόταν για να «Οριοθετηθεί» είναι ενημερωτικές πινακίδες, κάδους, καθαρό νερό και «Πράσινο» (δηλαδή ελάχιστο κόστος) και συνέχισε λέγοντας ότι την καθαριότητα του χώρου θα την φρόντιζαν οι ίδιοι οι κάτοικοι που αιτούνταν το χώρο.

«Ήδη τώρα που μαζευόμαστε στο χώρου του στρατοπέδου Σπυρούδη, πίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου προτρέπουμε όσους μαζεύονται με τα σκυλιά τους να μαζεύουν με το ειδικό σκουπάκι τα απορρίμματα» δήλωσε ο κ. Σηφάκης και πρότεινε τέσσερα πιθανά μέρη που έχουν ερευνήσει και βρει οι ίδιοι οι κάτοικοι για τη χρήση που αιτούνταν:

1ον) Ο χώρος στο στρατόπεδο «Σπυρούδη» πίσω από το γπήπεδο του ποδοσφαίρου που χρησιμοποιούν άτυπα οι κάτοικοι εδώ και αρκετό καιρό.

2ον) Ένα τμήμα του πάρκου Νεαπόλεως

3ον) Ένα τμήμα του αθλητικού χώρου στα Πευκάκια

4ον ) ένα τμήμα της πλατείας «Μελίνα Μερκούρη»

Το πρώτο ολίσθημα της διοίκησης που μπέρδεψε όλο το Σώμα βρίσκεται σ’ αυτό το σημείο, διότι όταν στην ημερήσια διάταξη εισηγήτρια του θέματος αναγραφόταν η κ. Παπαδοπούλου, ενώ την ώρα της συνεδρίασηςpapadopoulou ο κ. Βουτσινάς (μάλλον κατ’ εντολή της κ. Παπαδοπούλου) έθεσε ως ειδικό αγορητή για τη διοίκηση (!!) τον κ. Σηφάκη, αυτή η πράξη σήμαινε και την ταύτιση της διοίκησης με τις προτάσεις των κατοίκων.  

Όταν μία παράταξη θέτει «Ειδικό αγορητή» ενός θέματος κάποιον ο οποίος δεν είναι Δημοτικός Σύμβουλος, η κοινή λογική λέει ότι τις απόψεις αυτού του «Κάποιου» τις αποδέχεσαι. Εξάλλου γι αυτόν ακριβώς τον λόγο τον θέτεις και ειδικό αγορητή του θέματος.

Παρότι λοιπόν τέθηκε ως ειδικός αγορητής ο κ. Σηφάκης, η κ. Παπαδοπούλου εξέφρασε την απόλυτη άρνησή της σε όλες τις προτάσεις εκπλήσωντας την αντιπολίτευση από την οποία ο κ. Γαβράς αντέδρασε λέγοντας ότι: «Δεν σέβεστε τους πολίτες με τον τρόπο με τον οποίο κινείται τη διαδικασία…είναι θέμα τάξης και σεβασμού απέναντί τους…οι 150 κάτοικοι το φέρνουν, όχι η κ. Παπαδοπούλου» με τον κ. Βλάχο να  συμπληρώνει: «ή ταυτίζεστε με την πρόταση των κατοίκων ή διαχωρίζεστε με μία δική σας».

Η κ. Παπαδοπούλου τελικά αφού στράφηκε προς τον κ. Σηφάκη και του είπε ότι: «Πρώτα έπρεπε να συζητήσετε μαζί μας…» (ξεχνώντας ότι η ίδια έπρεπε να το είχε κάνει από μόνη της) δήλωσε ότι ο μόνος τρόπος για να γίνει σωστά η οριοθέτηση του χώρου είναι να εισηγηθούν πρόταση ως Δήμος προ το Υπουργείο Ανάπτυξης και να περιμένουν για απάντηση.. (ίσως όταν βγούμε από την επιτήρηση της Τρόικα να απαντήση του Υπουργείο).

Ο κ. Βλάχος πήρε το λόγο και είπε ότι με τη στάση αυτή της κ. Παπαδοπούλου η διοίκηση ρίχνει το θέμα στις «Καλένδες» κι ότι ο ίδιος προσωπικά δεν έχει ακούσει κανέναν να παραπονιέται για το χώρο στο στρατόπεδο Σπυρούδη που ήδη, άτυπα, χρησιμοποιούν και φροντίζουν εκεί οι κάτοικοι. Από την πλευρά του ο κ. Γκιζιώτης θύμισε στο Σώμα ότι το 1991 που ο ίδιος ήταν αντιδήμαρχος στη διοίκηση του κ. Χατζηανδρέου είχε δοθεί ένας αντίστοιχος χώρος παρόλες τις αρνήσεις από κάποιους κατοίκους και πρότινε στη διοίκηση να εξετάσει ως πιθανούς χώρους μέρη από τον Υμηττό και το Υπουργείο Γεωργίας.

Άμεση ήταν η απάντηση της κ. Παπαδοπούλου η οποία είπε ότι κάτι τέτοιο σήμερα δεν γίνεται αφού και τότε που υλοποιήθηκε επί αντιδημαρχίας Γκιζιώτη το Δασαρχείο «Έτρεχε» τον τότε δήμαρχο Χατζηανδρέου στα δικαστήρια. Ο κ. Κρητικίδης στη συνέχεια συμβούλεψε τη δημοτική αρχή του κ. Ζορμπά και συγκεκριμένα την κ. Παπαδοπούλου να συζητάει τα θέματα με τους κατοίκους πριν τα φέρει στη διαδιακασία της συνεδρίασης και δήλωσε ότι: «Είναι σοβαρή και αξιέπαινη η προσπάθεια των κατοίκων…αποσύρετε το θέμα κάνωντας σύσκεψη μεταξύ σας και μην απορρίψεται τις προτάσεις τους..»

Από τη διοίκηση ο πρόεδρος της δημοτικής βιβλιοθήκης κ. Γιώργος Καζάκος πρότεινε να υπάρξει «Πιλοτικό» πρόγραμμα σ’ έναν συγκεκριμένο χώρο κι αναλόγως των αποτελεσμάτων να κινηθούν αντίστοιχα στο μέλλον. Η κ. Παπαδοπούλου τελικά κατέβασε πρόταση στο Σώμα (μη δίνοντας σημασία στα λεγόμενα των υπολοίπων) να σταλεί πρόταση με στόχο να εξεταστεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης και να οπλιστούν όλοι με υπομονή μέχρι να απαντήσει…

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση