Το συμφέρον της πόλης επιβάλλει τη λειτουργία του 12ου Δημοτικού Αγίας Παρασκευής

0
enwsi 01

 

«…Θα ξεκινήσω από το οικόπεδο Μακρή. Μια παραμυθούπολη που σας δουλεύουν όλους. Ένα παραμύθι το οικόπεδο Μακρή. Το οικόπεδο Μακρή είναι 4.800 τ.μ. ο ΟΣΚ για να φτιάξει ένα σχολείο θέλει 2.500, αυτά απαλλοτριώνει, δεν απαλλοτριώνει 5.000 τ.μ. Το κτήριο μέσα είναι 2.700 τ.μ. τριώροφο… Αντιλαμβάνεστε ότι για να αποζημιωθεί από τον ΟΣΚ αυτό το κτήριο των 4.800 τ.μ. με ένα κτήριο και να χτιστεί ένα καινούριο σχολείο προφανώς θα ξεπερνούσε ίσως και τα 8-10 εκατομμύρια ευρώ. Το 2006 η επιτροπή, η οποία αποτελείτο από ένα μηχανικό του ΟΣΚ, ένα δημοτικό σύμβουλο του Δήμου και κάποιον από την Α΄ βάθμια, Β΄ βάθμια Εκπαίδευση, αποφάσισαν όχι ομόφωνα να προτείνουν στον ΟΣΚ την απαλλοτρίωση. Και όταν μπήκε θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΚ το ’06 δεν ξέρω πόσοι το γνωρίζετε αυτό, η προηγούμενη τουλάχιστον διοίκηση, απερρίφθη κάθετα ως ασύμφορο και ότι ο ΟΣΚ ποτέ δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα… Και απορώ, δε γνώριζαν, δεν το γνώριζε κανένας ότι το Μακρή έχει απορριφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΚ, δεν το ξέρετε;… Δεν το γνωρίζετε; Δεν το γνωρίζετε, έτσι; Είχε απορριφθεί το 2006 κατευθείαν χωρίς καμία συζήτηση ως ασύμφορο και σας είπα γιατί είναι ασύμφορο…».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων σε συναντήσεις του Προεδρείου του, τόσο με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Κεδίκογλου όσο και με στελέχη της ΟΣΚ ΑΕ, ανέδειξε την αναγκαιότητα λειτουργίας του ιδρυμένου 12ου Δημοτικού στον Τσακό της Αγίας Παρασκευής. Επίσης εξακρίβωσε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση του ΔΣ της ΟΣΚ ΑΕ του 2006 για απόρριψη του οικοπέδου ΜΑΚΡΗ.
Αντίθετα υπάρχει έγγραφο της ΟΣΚ ΑΕ του 2008 προς την Ένωση Γονέων με κοινοποίηση προς τον Δήμο όπου αναφέρεται η έγκριση της καταλληλότητας του συγκεκριμένου χώρου από την αρμόδια επιτροπή καταλληλότητας.
Επιπλέον τονίζουμε ότι έως και την έκδοση σε ΦΕΚ του χαρακτηρισμού του χώρου ως χώρο σχολείου (ΦΕΚ79/05.05.2011) ουδείς γνώριζε κάποια τέτοια απόρριψη και γι’ αυτό εξ άλλου η αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας προώθησε ως όφειλε προς τον ΟΣΚ το εκδοθέν ΦΕΚ, χωρίς –και πάλι- κάποια απάντηση απορριπτική της υπόθεσης από τον ΟΣΚ. Η ενημέρωση που υπήρχε ήταν πως ανέμενε η αρμόδια τεχνική υπηρεσία, όπως και ο ΟΣΚ, όπως και εμείς ως Ένωση Γονέων την διευκρίνιση των αρμοδιοτήτων που ο Νόμος «Καλλικράτη» επέφερε στις διαδικασίες απαλλοτριώσεων.
Η αναμονή όμως των διευκρινήσεων δεν συνοδεύτηκε με την οποιαδήποτε σοβαρή και συνεπή συνεργασία με τον ΟΣΚ για το τι μέλλει γενέσθαι, τι απαιτείται και κυρίως δεν ανέδειξε ο Δήμος την αναγκαιότητα της λειτουργίας του 12ου Δημοτικού.
Γιατί για εμάς αυτό είναι και το μέγιστο θέμα: Η αναγκαιότητα λειτουργίας του 12ου Δημοτικού. Και αυτό όφειλε και οφείλει να είναι και το κυρίαρχο για τον Δήμο της Αγίας Παρασκευής: Η διεκδίκηση προς το συμφέρον των δημόσιων σχολείων και της δημόσιας παιδείας στην πόλη της Αγίας Παρασκευής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση