Το υπό κατάληψη Δημαρχείο και οι ανακοινώσεις του Γιάννη Σταθόπουλου και του Βασίλη Ζορμπά

0
katalipsi dimarxeiou

Η ανακοίνωση του Γιάννη Σταθόπουλου αναφέρει τα εξής:
Η Αυτοδιοίκηση ως κατεξοχήν κοινωνικός θεσμός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης των πολιτών, παρεμβαίνει δημιουργικά στην καθημερινότητά τους και ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες κρίσης στηρίζει τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες δεδομένης της δημοσιονομικής πολιτικής που οξύνει  κοινωνικές ανισότητες.
Στο Δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής ξεκίνησε την Παρασκευή 5/12 από ομάδα πολιτών κατάληψη συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. Από την πρώτη στιγμή η Δημοτική Αρχή φρόντισε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ειλικρινή διάλογο με τους πολίτες που συμμετέχουν στην κατάληψη, τονίζοντας τη συμπαράστασή της για το δικαίωμα στη μόρφωση του Νίκου Ρωμανού, δικαίωμα που με αναλγησία παραβιάζεται από την Κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα και την υποχρέωσή της για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Δήμου, προκειμένου να αντιμετωπίσει έγκαιρα και με επάρκεια προβλήματα Δημοτών που σχετίζονται ακόμη και με την επιβίωσή τους (επιδόματα απόρων, προνοιακά επιδόματα, προστασία της πόλης από ακραία καιρικά φαινόμενα, πιστοποιητικά δημοτών, επισκευές σχολείων, συνεδριάσεις Επιτροπών και Δημοτικού Συμβουλίου κ.ά.).
Σήμερα κάνουμε έκκληση να τερματισθεί η κατάληψη, να συνεχισθεί ο αγώνας συμπαράστασης χωρίς να κωλύεται η λειτουργία της πόλης μας και να επιτραπεί στους υπαλλήλους του Δήμου να εργασθούν για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής.

Η ανακοίνωση του Βασίλη Ζορμπά αναφέρει τα εξής:
Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η παράνομη κατάληψη του Δημαρχείου της πόλης μας και ο Δήμαρχος  Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννης Σταθόπουλος και η Παράταξή του τηρούν «σιγήν ιχθύος».
Δεν είναι δυνατόν να έχει καταληφθεί δημόσιος χώρος, οι Υπηρεσίες του Δήμου να μην λειτουργούν και οι δημότες να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν και να ταλαιπωρούνται και ο Δήμαρχος να παίζει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου.  
Καλούμε το Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο, να προβεί ΑΜΕΣΑ σε ενέργειες για τον τερματισμό της κατάληψης αυτής κατόπιν συνεννόησης με τους καταληψίες και σε περίπτωση που αυτές δεν καρποφορήσουν, να εφαρμόσει τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται.  Αλλιώς είναι συνυπεύθυνος για ο,τιδήποτε συμβεί.

Απάντηση