Χωρίς ηλεκτρική κουζίνα το ΚΑΠΗ!

0
dimitriou 01

 

dimitriou 01Συγκεκριμένα η κ. Δημητρίου ανέφερε στο Σώμα ότι η ίδια πληροφορήθηκε το γεγονός από τα «Κορίτσια του ΚΑΠΗ», την Τρίτη ηλικία δηλαδή, κατά τη διάρκεια μιας τυχαίας συνάντησης που είχε μαζί τους στην περιοχή του Τσακού, όταν την πλησίασαν για την προσκαλέσουν στην φιλανθρωπική εκδήλωση που ετοιμάζουν. 

«Μου πρότειναν να παρευρεθώ στο τσάι που διοργανώνουν και να συνεισφέρω τρία ευρώ ώστε να αγοράσουν μια ηλεκτρική κουζίνα από τα χρήματα που θα μαζέψουν» δήλωσε η κ. Δημητρίου και αφού ανέφερε ότι για να ψηθούν τα μελομακάρονα  «Τρέχανε αλλού»  προέτρεψε τη Δημοτική Αρχή να λύσει το ζήτημα αφού το κόστος αγοράς μιας ηλεκτρικής κουζίνας είναι μηδαμινό.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνική Πολιτικής και υπεύθυνη για τα ΚΑΠΗ κ. Μίνα Μουχτούρη δήλωσε ότι δεν γνώριζε το πλαίσιο της φιλανθρωπικής εκδήλωσης που διοργανώνει το ΚΑΠΗ αλλά ήταν ενήμερη για την απουσία της ηλεκτρικής κουζίνας. «Τρέχει ένα πρόγραμμα μέσω του ΕΚΕΦΕ με δώρο μια ηλεκτρική κουζίνα» είπε η κ. Μουχτούρη και πληροφόρησε τους παρευρισκομένους ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα το έχει αναλάβει η κ. Κουτσουρά.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, παρόλο που στην αρχή είπε ότι δεν γνώριζε γι’ αυτή την έλλειψη στα ΚΑΠΗ, για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα στη συνέχεια είπε χαρακτηριστικά ότι «Η κουζίνα απλά δεν ψήνει καλά, δεν έχει χαλάσει» (δήμαρχε το ότι δεν ψήνει καλά, σημαίνει ότι έχει χαλάσει) και δεσμεύτηκε ότι σε διάστημα κάποιων ημερών (;) θα έχει μπει άλλη κουζίνα. Επιπλέον με χιουμοριστική διάθεση ο Βασίλης Ζορμπάς δήλωσε ότι ο Δήμος θα μπορούσε ν’ αγοράσει άλλη μία κουζίνα για να έχει… κάβα.

Όπως αντιλαμβάνεστε αστοχίες ή απραξίες της Δημοτικής Αρχής δεν δικαιολογούνται με τις συνηθισμένες προπαγανδιστικές εκφράσεις του δημάρχου όπως: «Δεν υπάρχουν χρήματα» ή «Ο Καλλικράτης έχει φορτώσει τους Δήμους με πολλές αρμοδιότητες χωρίς τα αντίστοιχα κονδύλια» αλλά οφείλονται στην βαθιά νάρκωση στην οποία έχει περιπέσει ο Δήμος που τον καθιστά ανήμπορο στην λύση ακόμα και των πιο απλών προβλημάτων.

Σκεφτείτε ότι για να αναφέρει η κ. Δημητρίου το παράδειγμα του ψησίματος των μελομακάρονων (των Χριστουγέννων), το πρόβλημα υπάρχει τουλάχιστον τρεις μήνες και ο δήμαρχος και το γνώριζε (αφού παραδέχθηκε ότι γνώριζε πως η κουζίνα δεν έψηνε καλά) αλλά και δεν έκανε τίποτα για να διορθώσει αυτή την βλάβη… και τελικά δεν απάντησε σε ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα

  1. 1)«Τα φαγητά που ψήνονταν τόσο καιρό, κάπου έξω» και
  2. 2)« κάτω από ποιες συνθήκες» 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση